Urșii Bitcoin nu au curaj să continue să vândă și în 2022, conform analiștilor

În urma cascadei de lichidări de la $42,000, este foarte probabil ca urșii să nu mai aibă ce să vândă - spune unul dintre analiștii sferei crypto twitter

24K-Production | Adobe Stock

Probabil că urșii pieței Bitcoin nu sunt suficient de puternici pentru a menține prețurile într-un interval inferior de consolidare, conform ultimelor analize publicate de un analist al sferei crypto twitter.

Într-o serie de mesaje postate pe twitter în 18 Decembrie, Light, un cont popular al platformei, a descris evenimentele care au condus la corecția de aproape 40% pe care Bitcoin a suferit-o recent.

Urșii Bitcoin nu au curaj să continue să vândă și în 2022, conform analiștilor
BTCUSD | Light

Oaia îmbrăcată în lup (sau în urs)

O combinație de factori fundamentali, la nivel macro, însoțiți de acțiuni inteligente făcute de jucătorii cu volum mare – a creat situația în care investitorii de retail au fost lăsați să facă hold atât monedelor Bitcoin, cât și celor Altcoin, a explicat analistul.

Aceste lucruri s-au putut observa chiar înainte ca prețul să scadă de la $69,000 până la cascada de lichidări a lunii Decembrie, unde jucătorii inteligenți au știut că astfel de niveluri nu sunt sustenabile și au reacționat corespunzător.

25% din interesul total al pieței de contracte derivate a fost lichidat. Miliarde și miliarde de dolari. Dacă oamenii au fost grijulenți în trecut, acum sunt corespunzător expuși la risc – a transmis Light

Cei care n-au înțeles mesajul pieței acum o lună, încep să se panicheze din ce în ce mai tare

După minimul local pe care l-a stabilit și după ce prețul s-a menținut sub $50,000, participanții la piață tot găsesc motive să fie optimiști. Aceiași vânzători care au ofertat peste $60,000 – acum încep să privească în cealaltă direcție, în timp ce instrumentul BTCUSD se află într-o zonă de support iar apetitul pentru Bitcoin pare să revină.

Acolo unde taurii au fost precauți, urșii au devenit agresivi, împingând diferența premium a contractelor perpetuale într-o zonă negativă, în timp ce jucătorii cu mult volum, care au renunțat la risc deasupra de $60K, încep să schimbe cursul și să absoarbă panica și ordinele de vânzare – a continuat Light

Fondurile cel mai probabil au terminat cu ordinele de vânzare structurale, au încasat, iar acum se pregătesc să trimită prețul în cealaltă direcție

În ciuda firelor narative care susțin situația opusă, probabil că viitorul urșilor Bitcoin nu este la fel de interesant ca și începutul acestei luni.

Probabil că vânzătorii vor fi primii care rămân fără pietre pentru aruncat – a concluzionat Light

BTCUSD: Grafic care arată pozițiile deschise ale traderilor | Light

Vor strica monedele Altcoin petrecerea?

Majoritatea monedelor Altcoin continuă să se afle într-o perioadă de distribuție, după ce 2021 le-a oferit cea mai mare creștere și adopție de care au avut vreodată parte.

În schimb, pe termen scurt, Ethereum continuă să țină piața în spate, conform spuselor lui Michael van de Poppe.

Chiar și în zona aceasta este posibil să avem parte de o schimbare de trend, datorită faptului că dominanța Bitcoin scade.

Multe monede Altcoin se află la reduceri de 80% de la maximul pe care l-au avut în luna Mai. De asemenea, ele se află pe un support puternic, la scară macro, sau se apropie de unul – le-a transmis van de Poppe urmăritorilor săi

Sentimentul este foarte bearish pe toate piețele. Eu cumpăr tare aici. Tu ce faci?

Exit mobile version