Volatilitatea Bitcoin continuă, pe măsură ce prețul BTC se apropie de un nivel critic

Cel mai important aspect al volatilității Bitcoin este închiderea săptămânală, care are loc duminică la ora 3 noaptea, pe măsură ce prețul activului digital fluctuează cu $1,000 în fiecare direcție

Travis | Adobe Stock

Bitcoin a scăzut temporar sub $42,000 pe parcursul sesiunii europene de astăzi, pe măsură ce sfârșitul săptămânii se pregătește să ofere o închidere nu foarte impresionantă.

Volatilitatea Bitcoin continuă, pe măsură ce prețul BTC se apropie de un nivel critic
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Bitcoin stă bine peste $38,000

Datele colectate de tradingview și FTX arată că BTCUSD a suferit astăzi o scădere de peste $1,000, între orele 10 și 11 dimineața. Din fericire pentru cumpărători, $41,700 a oferit support-ul necesar iar prețul activului digital a revenit la $42,700.

BTCUSD a pășit în zilele de weekend cu un preț de $43,000 per monedă – un nivel critic despre care analiștii spun că ar trebui să ofere support-ul necesar având în vedere că se apropie închiderea săptămânală.

Alți analiști sunt de părere că o desfășurare a acțiunii prețului în pragurile inferioare este, de asemenea, sănătoasă pentru Bitcoin după scăderea puternică de ieri. Support-ul pe care aceștia îl urmăresc se află între $36,000 și $38,000.

Dintre ei face parte și Michaël van de Poppe, un analist tehnic pe care l-am citat în nenumărate ocazii:

Nivelul critic pentru Bitcoin este același, adică între 38K și 40K. Aș prefera să văd susținere la acest support – a transmis van de Poppe urmăritorilor săi într-un mesaj postat pe twitter

Dacă support-ul ține, totul este în regulă

Interdicția impusă de China a dominat piața și titlurile prezentate de sursele media, din cauza guvernului care a repetat poziția anti-crypto. După cum am evidențiat ieri, interdicția Chinei a început inițial în Septembrie 2017, atunci când Bitcoin a suferit o scădere temporară, după care a intrat în etapa finală a Bull Market-ului, care a propulsat prețul la $20,000.

Nimic nu a creat mai multă avere în ultimul deceniu decât tehnologiile pe care China le-a interzis – a transmis Michael Saylor, CEO al MicroStrategy

Jon Geenty, analist al datelor pentru CoinMetrics, a creat un grafic în care compară performanța pe care Bitcoin a avut-o după fiecare interdicție impusă de China. Contrar așteptărilor, prețul BTC s-a stabilizat de fiecare dată după aceste evenimente.

Schimbarea prețului BTC cu 60 de zile înainte și după interdicția Chinei | Jon Geenty

Capitalizarea crypto-monedelor testează nivelurile de support

Privirea de ansamblu asupra pieței Altcoin a rămas destul de slabă pe parcursul acestui început de weekend, din cauza prețului Bitcoin care nu a afișat forța necesară.

Prețul Ethereum a stabilit un minim la $2,800 pe FTX, în timp ce alte active digitale din Top 10 au pierdut între 5% și 10% în timpul sesiunii.

ETHUSD, timeframe de 5 minute | FTX

Capitalizarea pieței Altcoin se află la un nivel crucial – a transmis van de Poppe, adăugând faptul că valoarea totală a activelor digitale alternative ar putea retesta nivelul de support până la închiderea săptămânală

 

Exit mobile version