Zcash: Prețul ZEC a crescut cu 20%, după ce dezvoltatorii au anunțat trecerea la Proof of Stake

Creșterea surprinzătoare a prețului vine după ce Electric Coin Company, firma care se ocupă de dezvoltarea Zcash, a discutat public prospectul unei treceri a protocolului la consensul Proof of Stake

Ra2 Studio | Adobe Stock

Zcash a crescut cu 20% în ultimele 24 de ore, ajutat de euforia care înconjoară tranziția decisivă a protocolului de la sistemul Proof of Work (PoW) la cel Proof of Stake (PoS).

Până la data editării acestui articol, prețul ZECUSD a înregistrat un maxim al zilei la $189 pe Binance, după o creștere consecutivă a ultimelor două zile (care însumează 29%). De asemenea, creșterea curentă a înlăturat o proporție mare din pierderile pe care le-a suferit la începutul săptămânii, când întreaga piață crypto a avut parte de un declin.

Prețul crypto-monedei ZEC a crescut după ce dezvoltatorul principal al acesteia, Electric Coin Company, a anunțat că va muta protocolul Zcash de la PoW la PoS, în următorii trei ani. Organizația non-profit a mai adăugat faptul că upgrade-ul va limita presiunea de vânzare a minerilor care se află în ipostaza de a lichida imediat activele pentru Bitcoin sau monede stabile.

Această schimbare va crește utilitatea monedelor ZEC prin facilități noi, printre care și generarea unui randament prin staking și o posibilă cale către guvernanța on-chain pentru holderii de ZEC – a adăugat Josh Swihart, vicepreședinte al ECC

Există și alte beneficii pentru trecerea la Proof of Stake, printre care și reducerea consumului de energie al ZEC, furnizând și o posibilă cărare către guvernanța on-chain și susținere pentru interoperabilitate prin adresarea problemelor; toate acestea având mecanismul Proof of Stake care finalizează tranzacțiile

Zcash: Prețul ZEC a crescut cu 20%, după ce dezvoltatorii au anunțat trecerea la Proof of Stake
ZECUSD: evoluția prețului în 2021 | CoinMarketCap

Taurii ZEC reduc din poziții odată cu FOMO-ul PoS

Spre deosebire de PoW, mecanismul PoS permite unui individ să mineze sau să valideze tranzacțiile dintr-un block, bazându-se pe numărul de monede pe care le-a pus la stake. În schimb, așa zisul validator primește o recompensă sub formă de randament.

Ethereum, platforma lider la capitolul Smart Contracts, a inițiat tranziția de la PoW la PoS după introducerea unui contract inteligent dedicat. Ca răspuns, utilizatorii rețelei au pus la stake aproximativ 8,3 milioane de monede ETH în așa zisul Ethereum 2.0. Toate aceste monede sunt scoase din supply-ul aflat în circulație.

ETHUSD: evoluția prețului în 2021 | CoinMarketCap

Anunțul făcut de ECC le-a promis utilizatorilor că vor putea pune la stake o parte din monedele ZEC pe care le dețin într-o adresă Zcash cu contract inteligent, pentru a deveni validatori pe blockchain. Așadar, drept rezultat, mai multe monede ZEC ar putea sfârși prin a fi scoase din circulație, din cauza perioadelor de lockup.

Barry Silbert, fondatorul și CEO-ul Digital Currency Group, a postat astăzi un mesaj pe twitter în care evidenția supply-ul limitat al monedelor Bitcoin, Zcash și Horizen. Tweet-ul său a coincis cu o creștere bruscă a prețului ZEC față de dolarul american și față de BTC.

În orice caz, câțiva dintre analiști sunt de părere că Zcash ar putea să nu aibă o limită superioară a supply-ului după ce implementează tehnologia PoS.

De exemplu, Willy Woo a subliniat printr-un răspuns că Zcash ar putea decide să extindă taxa dezvoltatorilor, și că dacă poate schimba la PoS și înlătura minerii, atunci el este sigur că crypto-moneda nu are un supply maxim.

Și, a mai adăugat Woo, toate acestea ignoră bug-ul de inflație din 2018, asumând faptul că supply-ul ar trebui auditat. El s-a referit la vulnerabilitatea faimoasă care putea fi exploatată pentru a crea o infinitate de monede ZEC.

La câteva minute după mesajul lui Woo, Silbert a postat un alt mesaj:

Wow, toți aveți ceva cu ZEC. Am să cumpăr și mai mult

Exit mobile version