Elrond EGLD acum disponibil și pe Revolut

Compania de fintech Revolut colaborează cu Elrond pentru a aduce criptomoneda nativă a blockchain-ului, EGLD, pe platforma sa

Elrond EGLD acum disponibil și pe Revolut

Elrond EGLD acum disponibil și pe Revolut

Cei peste 20 de milioane de utilizatori ai Revolut – o aplicație bancară digitală evaluată la 33 miliarde de dolari – vor avea acum posibilitatea de a utiliza criptomoneda EGLD a rețelei blockchain românești Elrond.

Sibiu, România, august 2022 – Elrond EGLD, moneda nativă a rețelei blockchain care servește drept infrastructură pentru plățile Web3, DeFi și în noua economie Metaverse, a fost adăugat în lista de criptomonede disponibile al Revolut, făcându-l accesibil pentru tranzacționare direct din aplicația mobilă a gigantului fintech.

Lansată în iulie 2020, rețeaua Elrond a devenit al doilea cel mai mare blockchain Proof of Stake din lume, după Ethereum 2.0, cu 3200 de validatori răspândiți global. Protocolul este, de asemenea, primul blockchain european cu emisii negative de carbon, compensând mai mult CO2 decât necesarul pentru funcționare al rețelei sale avansate de model Proof of Stake.

Elrond a fost conceput de la zero pentru a rezolva limitele de performanță ale rețelelor actuale de blockchain ca Bitcoin sau Ethereum și, în configurația sa actuală, poate procesa peste 15.000 de tranzacții pe secundă, cu posibilitatea de a scala dincolo de 100.000 de asemenea tranzacții prin folosirea tehnologiei sharding pentru a paraleliza procesarea tranzacțiilor, făcând astfel față cererii tot mai mari prin adăugarea a mai multor shard-uri în rețea.

Listarea EGLD de către Revolut oferă oportunitatea unui public larg să interacționeze cu plățile la performanțele internetului care stau la baza viziunii Elrond, dar și să aibă acces la o criptomonedă folosită pentru a transfera valoare fără bariere, oriunde și oricând.

Compania de servicii bancare mobile, evaluată la 33 de miliarde de dolari și cu peste 20 de milioane de clienți la nivel global, își propune să crească incluziunea financiară, permițându-le utilizatorilor să cumpere, să dețină și să vândă criptomonede cu aceeași ușurință cum o fac cu monedele tradiționale, oferind acum aceste servicii inclusiv pentru EGLD. 

Prin licența sa bancară europeană, care le permite să ofere servicii cripto, Revolut operează în peste 30 de țări (Spațiul Economic European, SUA, Marea Britanie, Elveția etc.) și are planuri de extindere către noi piețe, datorită eforturilor constante de a fi în conformitate cu legea și reglementările din cât mai multe regiuni și jurisdicții. 

Potrivit lui Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network: „Cele mai inovatoare și disruptive startup-uri din domeniul fintech gravitează spre cripto, aducând împreună talente unice și comunități activ implicate. Dacă adaugi la această rețetă o viziune care transcende propriul produs și propria industrie, obții un game changer. Elrond este un astfel de proiect. De aceea, suntem încântați să putem oferi acces la EGLD clienților Revolut și să îi ajutăm să-și realizeze viziunea de a avea un sistem financiar global incluziv”.

Despre Elrond

Elrond este rețeaua blockchain care operează la scara internetului. Tehnologia dezvoltată în România a propulsat Elrond Network în Top 50 proiecte cripto din întreaga lume. Viteza sa poate atinge peste 100.000 de tranzacții pe secundă la costuri ce permit efectuarea a 1.000 de tranzacții cu mai puțin de $1. Elrond e în avangarda tehnologiilor blockchain de ultimă generație care aduce o performanță de 1000 de ori peste Bitcoin sau Ethereum și este un fundament solid pentru un sistem financiar global accesibil tuturor.

https://elrond.com

Media Contact:

Dan Voicu, Head of Communications

dan.voicu@elrond.com

Despre Revolut

De la lansarea în 2015, în UK, Revolut s-a extins semnificativ dincolo de originile sale ca platforma de tranzacții valutare, adăugând noi funcționalități și servicii, printre care avansuri salariale, plăți instant între utilizatori și control al bugetului.

Având sediul central în Londra și 5.000 de angajați în 23 de birouri, Revolut este acum una dintre cele mai importante comunități Fintech din lume, cu peste 20 de milioane de clienți la nivel global. De la lansarea sa, Revolut a strâns peste 800 de milioane de dolari în finanțare și a procesat peste 1 miliard de tranzacții în valoare de peste 130 de miliarde de dolari.

Exit mobile version