Sutele de milioane de tranzacții realizate prin blockchainul MultiversX au efect pozitiv asupra mediului

Sutele de milioane de tranzacții realizate prin blockchainul MultiversX au efect pozitiv asupra mediului

28 Septembrie 2023 – MultiversX, cel mai de succes proiect blockchain din România, care a introdus una dintre cele mai performante și eficiente energetic infrastructuri din industrie, a anunțat că își intensifică eforturile eco prin compensarea cu 25% mai mult CO2 decât emisiile aferente rețelei, cât și cele operaționale, deschizând calea către un ecosistem Web3 mai sustenabil.

O analiză Corporate Carbon Footprinting (CCF) realizată de experți Offsetra a determinat că un total de 5,253 de tone de emisii CO2, rezultate în urma activității anuale ale rețelei și ale activităților operaționale, au trebuit compensate de MultiversX pentru a atinge o amprentă netă zero de carbon. MultiversX a făcut un efort suplimentar și a ales să compenseze cu 25% mai mult CO2, ajungând la un total de 6,569 de tone, echivalentul a 26,429,451 km conduși sau 16,422 tranzacții Bitcoin. Acest angajament se va materializa printr-o investiție în proiecte verificate de către Offsetra, focusate pe protecția biodiversității și a comunităților locale. Raportul integral poate fi găsit aici: https://offsetra.com/profile/multiversx

Evaluarea a luat în considerare întreaga activitate a rețelei, angajaților, incluzând călătoriile în interes de serviciu și cazarea acestora în deplasări, dar și activități operaționale din sediile companiei.

Într-un context în care multe dintre implementările blockchain actuale necesită cantități excesive de energie pentru a funcționa, rețeaua MultiversX se diferențiază prin sistemul Secure Proof of Stake, susținut de 3,200 de validatori și prin operațiunile eficiente energetic.

Potrivit unui raport publicat anul trecut de Biroul pentru Politici în Știință și Tehnologie al Casei Albe (OSTP), consumul total la nivel global pentru active cripto a fost estimat ca fiind undeva între 120 și 240 kWh pe an. Acesta e echivalentul a 0.4%-0.9% din consumul total de electricitate la nivel global, o cifră care depășește consumul de electricitate al multor țări, inclusiv Argentina sau Australia.

De la bun început, MultiversX a fost creat să funcționeze cu principii de sustenabilitate în minte. Datorită inovațiilor tehnologice introduse, precum Adaptive State Sharding, rețeaua, cu o infrastructură globală de peste 10,000 de servere, e capabilă să proceseze 30,000 de tranzacții pe secundă la costuri neglijabile. Aceste reușite impresionante sunt dublate de o amprentă de carbon redusă, ceea ce menține o balanță între eficiență și responsabilitate față de mediu.

În plus pe lângă eficiența energetică remarcabilă, MultiversX își menține angajamentul de a reduce amprenta de carbon și de a contribui în acest fel la un viitor sustenabil. Pentru al treilea an consecutiv, MultiversX continuă să fie folosit pentru milioane de tranzacții DeFi și NFT în timp ce produce un impact pozitiv asupra planetei prin compensarea cu 25% mai mult CO2 decât este emis de catre retea.

În calea spre progres, suntem obligați să ținem cont că inovația vine cu o importantă obligație de protecție a ecosistemului. La MultiversX, nu doar că am neutralizat emisiile rețelei, ale activității angajaților și cele de deplasare, dar am compensat suplimentar acestora cu 25%. Angajamentul nostru față de mediu este astăzi la fel de puternic ca la început și vom continua nu doar să tintim catre echilibru, dar și să susținem alteacțiuni propice planetei.” a declarat Beniamin Mincu, CEO al MultiversX.

Ecosistemul MultiversX este dedicat soluțiilor care nu doar că adresează probleme globale complexe, dar au și un impact pozitiv și de lungă durată asupra mediului. Prin setarea unui standard de sustenabilitate în industria blockchain, proiectul propune un viitor în care tehnologia și soluțiile ecologice devin sinonime. 

Mai multe detalii cu privire la eforturile de sustenabilitate ale MultiversX: https://environment.multiversx.com/

Despre Offsetra

Offsetra oferă consumatorilor și companiilor o interfață ușoară și intuitivă pentru a-și reduce amprenta de carbon prin folosirea creditelor de compensare în încercarea de a crește gradul de vizibilitate al problemelor de mediu și de a susține acțiuni pozitive climatic.

Despre MultiversX

MultiversX este o rețea blockchain extrem de scalabilă, sigură și descentralizată, creată pentru a permite dezvoltarea de aplicații inovatoare pentru utilizatori, companii, societate și noua frontieră Metavers.

Exit mobile version