Educație financiară: 3 cursuri cripto, inovative și moderne, pe care le poți urma în 2022

Fără cunoștințele necesare piața cripto poate fi periculoasă.

Foto: Pexels

Cererea pentru cursuri cripto este foarte ridicată în 2022. Criptomonedele și tehnologiile blockchain au schimbat viețile a milioane de oameni din întreaga lume, deși au debutat pe piață în urmă cu doar 13 ani.

Există astăzi peste 12.000 de monede digitale și 19 miliardari care au făcut avere din investițiile de pe piața cripto. Mai mult, unele dintre aceste instrumente financiare au ajuns la nivelul la care sunt considerate refugii sigure pe timp de recesiune, alături de aur și argint. Însă piața cripto, deși este plină de oportunități și promisiuni, ascunde multe pericole. Hackerii au furat deja miliarde de dolari din ecosistemele blockchain în 2022, iar foarte mulți oameni, dornici să se îmbogățească rapid, au investit în token-uri care s-au dovedit a fi escrocherii.

Este necesar ca cei care doresc să intre într-un fel sau altul pe această piață, ca investitori sau antreprenori, să aibă o educație minimă în domeniu. Cursuri există destul de multe la nivel mondial – majoritatea universităților mari oferă cel puțin unul -, dar acestea sunt, de obicei, plictisitoare, depășite sau prea complexe.

Vă prezentăm trei platforme inovative de educație în domeniul cripto:

School of Block

Acesta este o școală în metavers, sub forma unui joc de tip Minecraft, care îi învață pe utilizatori despre NFT-uri și cripto. Proiectul este rodul colaborării dintre furnizorul de portofele cripto hardware Ledger și agenția Swipe Back.

În School of Block, disponibil pe platforma The Sandbox, jucătorii învață despre beneficiile aduse de NFT-uri, dar și despre pericolele pe care acestea le ascund. În tot acest timp, utilizatorii pot câștiga astfel de active.

cursuri cripto
School of Block: Ledger oferă cursuri cripto inovative în metavers.

„Astăzi educația este depășită, plictisitoare și prea complexă. Suntem încântați să ducem unelte educaționale Web 3.0 în universul Ledger”, a declarat Mo El-Sayed, responsabil cu proiectele educaționale și cu relația cu comunitatea la Ledger.

Compania produce portofele cripto hardware foarte sigure și apreciate, precum Ledger Nano S Plus și Ledger Nano X.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu metaversul, Ledger oferă cursuri cripto și în format video.

Blockchain Battle

Platforma educațională, dezvoltată de Play Curious, este o combinație de joc video și clipuri video educative.

În joc, utilizatorii pot experimenta cum funcționează un blockchain, rezolvă puzzle-uri și dialoghează cu alți cursanți. Pentru a înțelege mai bine temele pe care le întâlnesc în joc, participanții la curs primesc, între diferitele niveluri ale jocului, clipuri video, informative și deseori hazlii.

Cursurile abordează o gamă variată de subiecte, de la istoria banilor, până la funcțiile hash și cheile criptografice.

Academia Crypto.ro, cursuri crypto inovative din România

România va fi pusă și ea pe harta mondială a țărilor care oferă cursuri crypto inovative odată cu lansarea Academia Crypto.ro pe 11 octombrie.

Cursurile sunt împărțite în module, care acoperă cele mai importante subiecte din domeniu și includ conținut video filmat în locuri relevante pentru industria cripto. De exemplu, echipa proiectului a mers pe Wall Street și a filmat timp de o oră la New York Stock Exchange (NYSE). Tot în New York, cei de la Crypto.ro au vizitat magazinul fizic al Solana și Web3 Gallery, unde sunt expuse colecții de NFT-uri. Cu ocazia vizitei în SUA nu a fost ratată nici FTX Arena din Miami.

„Cum stochezi crypto” și „Trading”, două module disponibile în cadrul Academia Crypto.ro.

Înregistrări, necesare pentru a ilustra și susține într-un mod inedit informațiile prezentate, au mai fost făcute în Emiratele Arabe Unite, Italia și România.

Informațiile sunt prezentate de Alex Numeris, antreprenor și investitor român care a devenit milionar investind în criptomonede.

Modulele sunt diverse și acoperă o gamă variată de subiecte, de la unele de bază, precum primii pași în cripto – cum cumperi monede virtuale, unde le stochezi, cum le vinzi, aplicații recomandate -, până la teme complexe, precum finanțele descentralizate sau gamingul Web3.

Participanții la aceste cursuri crypto vor avea parte și de extra-beneficii: vor primi NFT-uri, consultanță în domeniu și acces la evenimente cripto.

Exit mobile version