Bear Market: Cum investesc în active digitale atunci când piața este incertă?

Piețele incerte pot prezenta un anumit risc, dar adesea produc cele mai bune rezultate. Bitcoin este doar un exemplu de activ care a depășit așteptările, în ciuda condițiilor pieței

Zeedign.com | AdobeStock

Pot investitorii să aibă succes investind pe o piață incertă?

Piețele incerte sunt definite ca fiind incerte din cauza dificultății de a anticipa performanța lor în viitor. De exemplu, este aproape imposibil pentru oricine să prezică o recesiune, indicând datele exacte de început și de sfârșit și care proiecte vor prospera în vremuri dificile. Deși acest lucru poate fi înfricoșător, în special pentru noii investitori, aceste piețe incerte pot fi și cele mai profitabile, oferind investitorilor o oportunitate excelentă de a se poziționa strategic astfel încât să-și maximizeze profitul.

Indiferent de impactul redresării post-COVID-19, investitorii ar putea intra pe piață chiar și într-o zonă volatilă precum industria crypto-monedelor. Deși mulți investitori rămân încă sceptici în ceea ce privește investițiile în active digitale, există un potențial enorm de a-și maximiza profitul. De exemplu, cei care au investit în Bitcoin pe parcursul anului 2021 au fost probabil încântați când acesta a depășit $65,000 după ce a atins un minim de $28,000 cu câteva luni mai devreme. Mentalitatea recomandată investitorilor nu este dacă să investească, ci cum.

Ce face dificilă investiția pe o piață incertă?

Chiar și cu cele mai bune instrumente la dispoziția unui investitor, poate fi dificil de prezis spre ce se îndreaptă piața cu o acuratețe de 100%.

Chiar și cu ajutorul a celor mai talentați dintre experți poate fi dificilă prezicerea cu exactitate încotro se îndreaptă piața și unde ar trebui de investit banii. În timp ce majoritatea experților prezic că Bitcoin va depăși suma de $100,000, aceasta este doar o simplă predicție, lăsând mulți investitori să se întrebe unde ar trebui să-și aloce banii în momentul de față.

Este diversificarea o strategie adecvată pentru a investi pe piața activelor digitale?

Diversificarea a primit mai multe critici legate de cantitatea de cunoștințe tehnice necesare pentru a diversifica eficient un portofoliu crypto.

De obicei, cel mai frecvent sfat în rândul investitorilor este diversificarea. Raționamentul este nu vă puneți toți banii într-un singur activ. Există mii de active, așa că diversificarea investiției ar putea ajuta la atenuarea unora dintre riscurile inerente asociate cu parierea întregii investiții pe un singur activ.

Acest concept are sens pe piețele tradiționale, dar mai mulți participanți pe piața crypto consideră că diversificarea este doar un mit. Parțial pentru că multe crypto-monede majore sunt strâns legate de Bitcoin, iar marketingul folosit pentru a distinge o monedă de alta face dificilă evaluarea corectă a activului. Spre deosebire de companiile publice și acțiunile corespunzătoare, evaluarea potențialului unui proiect crypto este un proces mult mai complex și necesită mai multe abilități tehnice.

Din aceste motive, strategiile de investiții în active digitale sunt puțin mai complexe decât simplul proces de diversificare.

Ce alte strategii sunt recomandate pentru a investi în active digitale?

Experții sugerează să alegeți câteva active digitale în portofoliu și să dezvoltați o listă de active digitale cu risc mediu și ridicat. Această listă ar trebui să includă și stablecoins.

Exemplu de portofoliu diversificat după regula 40-30-30
Exemplu de portofoliu diversificat

A doua strategie ia în considerare modul în care crypto-monedele urmează Bitcoin. Analizând modul în care fiecare activ reacționează la fluctuațiile prețului Bitcoin, investitorii își pot face o idee despre direcția potențială a acestuia. Din păcate, activele digitale mai puțin populare (în special cele cu prețuri sub $1) ar putea crește mult mai mult, indiferent de performanța Bitcoin. Cu toate acestea, în general influența Bitcoin asupra altcoins astăzi este mai puternică decât în anii precedenți.

Performanța BTCUSD & ETHUSD | tradingview

Ideea este că, indiferent de strategia aleasă de investitor, cel mai important element pentru navigarea într-o industrie incertă este să fie la curent cu noile tendințe ale pieței și să se poziționeze în consecință. Prin urmare, investitorii trebuie să fie mereu la curent cu cele mai recente știri și să poată acționa în baza informațiilor pe măsură ce acestea apar, ajustându-și portofoliul de investiții în mod corespunzător.

Exit mobile version