Simplu explicat: ce este Berlin Network Update și ce face pentru rețeaua Ethereum

Knut | Adobe Stock

Prețul ETHUSD a ajuns astăzi la $2,484 pe Bitfinex, stabilind un nou All Time High, concomitent cu implementarea upgradeului Berlin asupra rețelei. Pe parcursul săptămânii curente, Ethereum se află cu 13% mai sus față de deschiderea de luni, 12 Aprilie – respectiv $2,153.

Simplu explicat: ce este Berlin Network Update și ce face pentru rețeaua Ethereum
ETHUSD, 4 ore | tradingview

Ce este Berlin Network Update?

Hard Forkul Berlin reprezintă o actualizare a rețelei Ethereum, care incorporează patru mari îmbunătățiri pentru protocol. Acestea se numesc Ethereum Improvement Proposals (EIPs) și modifică radical prețurile gasului (adică taxele), permițând totodată și noi tipuri de tranzacții. Upgradeul Berlin este o treaptă înspre mult așteptatul London hard fork, care va activa EIP-1559 – o schimbare monumentală și controversată în infrastructura taxelor pentru rețeaua ETH.

Îmbunătățirile EIP sunt:

Hard Forkul Berlin, numit astfel după capitala Germaniei, unde a avut loc prima întrunire DevCon a reprezentanților Ethereum, a fost inițial programat pentru Iunie sau Iulie 2020, însă a fost amânat din cauza centralizării nodurilor pe clientul Geth Ethereum.

Odată cu acest hard fork, clientele software pe care nodurile ETH le-au folosit până acum nu vor mai fi compatibile după ce tranziția are loc. Acesta este unul din multiplele procese prin care rețeaua ETH trebuie să treacă în drumul către ETH 2.0, care vine cu trecerea de la Proof of Work la Proof of Stake.

Photo by Caspar Camille Rubin on Unsplash

ETH 2.0 Beacon Chain

Nucleul acestei noi rețele, Ethereum 2.0 Beacon Chain, deține în prezent peste $8 miliarde blocate în monede ETH.

Acest contract inteligent este ca un drum de tranziție între protocolul actual al Ethereum și blockchainurile ETH 2.0. Beacon Chain deține numeroase depozite în valoare de 32 ETH fiecare, sumă necesară pentru a valida un nod de rețea pe noul protocol (aceste noduri vor înlocui minerii Proof of Work).

Exit mobile version