Ce este Polkadot? Cum cumpăr Polkadot?

Rețeaua Polkadot și-a propus să ajute la împletirea tuturor blockchainurilor diferite

Jim | Adobe Stock

Ce este Polkadot? Cum cumpăr Polkadot?
Yury | Adobe Stock

În prezent, blockchainurile operează separat sau în silozuri (adică interconectate mulțumită unui 3rd party). Polkadot promite să creeze un internet al blockchainurilor interoperabile – pentru un web descentralizat (sau Web 3.0). Dar oare nu-și doresc cam mult? Vom vedea după cum urmează:

Ce este Polkadot?

Polkadot este o rețea concepută să unească punctele celorlalte rețele. În mod popular, i se spune rețea multi-chain, pentru că poate unifica alte blockchainuri într-unul singur, spre deosebire de Bitcoin – care operează de unul singur.

Scopul final al proiectului este să acționeze ca o platformă de intercomunicare pentru toate blockchainurile care se alătură – asemănător cu HTML, care interconectează siteurile, browserele și serverele să interacționeze una cu cealaltă. Ideea de bază este ca rețeaua să aibă grijă de costurile ridicate ale procesului de minare (incluzând validarea tranzacțiilor și protocoalele de securitate) – și le permite dezvoltatorilor să se axeze doar pe crearea aplicațiilor descentralizate și funcționalitatea contractelor inteligente.

Știați că?

De ce este important ce face Polkadot?

Dezvoltatorii care construiesc sisteme inovative și descentralizate – se confruntă cu dificultatea de a le programa de la zero. Asta înseamnă că timp, talent și resurse sunt cheltuite pentru a crea sisteme care concurează între ele – în loc să folosească un standard pe care să-și construiască direct produsul. Aceasta este ținta ecosistemului Polka: un mijloc pentru dezvoltatori de a crea valoare pe toate blockchainurile deodată, în loc să o facă separat.

Cum funcționează Polkadot?

Blockchainurile se pot conecta cu Polkadot și să lucreze în paralel ca așa-zise para-chains – pentru a putea accesa tranzacțiile validate de rețea prin algoritmul Proof-of-Stake și securitatea acesteia.

În Rely chain, adresele tranzacțiilor sunt verificate și datele sunt standardizate astfel încât să le poată înțelege orice protocol.

În timp ce platforma are grijă de funcționalitate, blockchainurile conectate la Polkadot pot folosi propriul lor mecanism PoS. Tot acestea – decid când și cum își actualizează codul și rulează aplicațiile descentralizate sau tokenii doriți. În esență, un layer trebuie să permită rețelelor să-și păstreze propria securitate și să incorporeze protocoale noi.

Știați că?

Ce probleme rezolvă Polkadot?

Cele două probleme primare cu care majoritatea sistemelor blockchain se confruntă în prezent sunt scalabilitatea și guvernanța. Scalabilitatea se referă la numărul de tranzacții pe secundă pe care rețeaua le poate întreține. Guvernanța reprezintă modul în care comunitatea upgradează un protocol. Polkadot își propune să rezolve ambele probleme.

Are protocolul Polkadot o monedă?

Da. DOT este moneda folosită în interiorul rețelei Polkadot. Acest token le permite holderilor să voteze potențiale schimbări în codul sursă, care mai apoi actualizează întreaga rețea dacă o stare de consens este găsită.

Prețul Polkadot pe parcursul anului 2021 | Crypto.com

Dezvoltări recente

Polkadot și-a lansat rețeaua mainnet în Mai 2020 și a prins tracțiune la scurt timp, mulțumită investitorilor, dezvoltatorilor și traderilor de crypto-monede.

Într-un an de zile, ecosistemul a dus la bun sfârșit un număr de îmbunătățiri impresionante, unele dintre care enumerate după cum urmează:

📈 Performanța de a ajunge pe locul 4 în clasamentul crypto-monedelor, maxim la care a atins o capitalizare de $18 miliarde

🔀 Denominarea care a avut loc: vechile monede DOT au fost împărțite în 100 pentru a obține alte monede – crescând astfel supplyul de la 10 milioane la 1 miliard

👨‍🎨 Interfața a fost renovată de Koto, agenția de design atribuită prin Polkadot Brand Bounty Program

👨‍💻 Activitatea dezvoltatorilor a crescut foarte mult, ducând la peste 480 de proiecte care sunt dezvoltate în prezent pe rețea

Unde și cum cumpăr Polkadot?

Una dintre cele mai simple modalități de a cumpăra DOT este prin folosirea cardului de debit pe Crypto.com. Explicăm cum:

Primul pas: Creați un cont pe Crypto.com. În cazul în care aveți unul deja: accesați opțiunea Buy Crypto, pe care o găsiți în partea de sus a interfaței. Aici vă puteți alege și moneda de schimb în care doriți să plătiți (Euro, Dolar sau RON).

În exemplul de față vom cumpăra DOT folosind un card de debit MasterCard, plătind în RON.

Cum cumpăr Polkadot? | Crypto.com

Pasul al treilea: click pe Buy DOT. În cazul în care v-ați făcut un cont nou, vi se va cere verificarea unui document de identitate. Pe lângă asta, este necesară și împărtășirea anumitor date personale, precum nume, adresă data nașterii și două imagini:

Cum cumpăr Polkadot? | Crypto.com

Verificarea KYC ar trebui să dureze în jur de o oră dar în perioadele aglomerate timpul de așteptare poate depăși 24 de ore.

Al treilea și ultimul pas: Odată ce identitatea dvs. a fost verificată, veți putea duce la bun sfârșit procesul de achiziție al monedelor digitale. Aici vi se vor cere informații necesare plății, precum numărul cardului și alte informații adiacente. După introducerea acestora, însoțite de adresa de facturare, faceți click pe Pay now.

Cum cumpăr Polkadot? | Crypto.com

Odată ce Crypto.com verifică informațiile introduse – va taxa de pe card suma corespunzătoare, pe care ați introdus-o la pasul de mai sus. Monedele DOT vor fi depozitate direct în contul dvs. de pe Crypto.com.

Multe alte exchangeuri au o procedură similară dar pot varia monedele de schimb pe care le acceptă și procesatorii de plăți. Pentru mai multe informații, verificați paginile de documentație puse la dispoziție de exchange direct pe siteul lor.

Care sunt obiectivele sistemului Polkadot?

Polkadot își dorește să devină piatra de temelie pe care alte blockchainuri să fie construite. Credința dezvoltatorilor este că dacă construiesc un teren egal pentru toți – opus celui fragmentat care există în prezent – companiile vor putea lucra la inovare, știind că fundația este solidă.

Ce este Polkastarter?

Lansat la sfârșitul anului 2020, Polkastarter este un exchange descentralizat construit pe blockchainul Polkadot, care a fost conceput să susțină piscinile de lichiditate cross-chain și să întrețină licitații.

Platforma le permite proiectelor noi să strângă capitalul de care au nevoie pentru a continua sau pentru a întreține dezvoltarea, în timp ce le oferă investitorilor oportunitatea de a cumpăra tokeni printr-o interfață simplă și intuitivă.

POLS este moneda nativă a platformei Polkastarter. Aceasta este folosită la guvernanța proiectului, taxele pentru tranzacții și accesul la piscine de lichiditate exclusive.

Viitorul proiectului

Polkadot s-a bucurat de o lansare de succes și a crescut până la poziția cu numărul 4 din clasamentul crypto-monedelor – toate acestea într-o perioadă de timp remarcabil de scurtă. Acum tatonează provocarea de a construi pe fundația de succes adunată.

La urma urmei, nu este singura platformă din sfera crypto care se concentrează pe îmbunătățirea scalabilității, guvernanței și a interoperabilității.

Dfinity susține că are soluția la problema scalabilității iar WanChain adresează interoperabilitatea. Dar Cosmos aduce defapt cea mai mare concurență pentru Polkadot. Echipa Cosmos lucrează la interoperabilitate din 2014. Este destul de asemănător cu Polkadot și a fost lansat în Martie 2019

Exit mobile version