Ce este STEPN? Cel mai mare token move-to-earn

STEPN este cea mai populară aplicație move-to-earn, concepută cu funcții precum SocialFi și GameFi

AdobeStock

Primul joc mobil move-to-earn bazat pe blockchain-ul Solana se numește STEPN. Cu acest joc, utilizatorii pot câștiga tokenuri mergând sau alergând în aer liber în timp ce „poartă” adidași sub formă de NFT-uri. STEPN își propune să motiveze milioane de oameni să adopte un stil de viață mai bun, aducându-i în era Web3.

Dacă există un trend care câștigă în prezent un impuls semnificativ în spațiul cripto, acesta este move-to-earn – o nișă relativ nouă, care include o varietate de produse și servicii care plătesc utilizatorii să fie activi.

În marea majoritatea a cazurilor, utilizatorii trebuie să cheltuiască o sumă semnificativă de bani pentru a începe să câștige. Cu toate acestea, în circumstanțe potrivite, aplicațiile move-to-earn pot oferi o oportunitate interesantă de a genera venituri și pot motiva utilizatorii să devină mai activi.

Ce este move to earn? 

După cum probabil ați ghicit, platformele move-to-earn oferă un flux suplimentar de venituri pentru participarea la exerciții fizice regulate sau pentru participarea la provocări specifice de fitness. Această nișă este inspirată de „play-to-earn” – unde utilizatorii sunt recompensați în criptomonede pentru că joacă aceste jocuri.

Aceste platforme urmăresc, în general, să încurajeze activitatea fizică, ajutând la reducerea obezității și a unui stil de viață sedentar oferind, în același timp, posibilitatea de a câștiga bani.

Termenul „move-to-earn” a fost popularizat pentru prima dată de aplicația cunoscută sub numele de STEPN în septembrie 2021. De atunci, termenul a fost adoptat de o varietate de alte aplicații care răsplătesc utilizatorii pentru activitatea lor.

Ce este STEPN? Cel mai mare token move-to-earn

Modul în care aceste aplicații generează recompense poate varia considerabil de la o platformă la alta, dar aproape toate platformele plătesc utilizatorii sub formă de tokenuri de utilitate native. 

Datele sunt urmărite printr-un telefon mobil sau de un tracker de fitness înainte de a fi trimise către aplicațiile move-to-earn și evaluate pentru a vedea dacă sunt eligibile pentru recompense. Tokenurile primite pot fi apoi schimbate direct cu bunuri și servicii în aplicații sau schimbate pe un exchange extern pentru alte criptomonede.

Pe lângă faptul că răsplătesc pur și simplu utilizatorii, majoritatea aplicațiilor move-to-earn oferă, de asemenea, utilitate suplimentară pentru tokenurile lor, crescând cererea de noi intranți și reducând la minimum presiunea de vânzare pe bursele terțe.

În ultimele șase luni, numărul de aplicații move-to-earn a crescut considerabil, iar acum există aproape o duzină de aplicații care recompensează utilizatorii pentru că sunt activi.

Ce este STEPN? 

STEPN este cea mai populară aplicație move-to-earn, concepută cu funcții precum SocialFi și GameFi. Aplicația a fost dezvoltată de un studio fintech din Australia, cunoscut sub numele de Find Satoshi lab.

De la începutul anului, tokenul nativ al STEPN, numit GMT, a crescut cu peste 2200%.

Cum funcționează?

După descărcarea cu succes a aplicației, utilizatorul trebuie să-și conecteze portofelul și să transfere Solana pentru a cumpăra NFT-uri și a începe călătoria cu STEPN. SOL este principala monedă pe care rulează aplicația STEPN.

Reziliența, eficiența și confortul sunt diferitele caracteristici pe care utilizatorii le pot selecta. Caracteristicile NFT-urilor contribuie la numărul total de energie disponibilă.

Există două tokenuri în ecosistemul STEPN: Green Satoshi (GST) este tokenul utilitar al jocului, care are o aprovizionare nelimitată, iar Green Metaverse Token (GMT) este tokenul de guvernare limitat la 6 miliarde.

Pentru a câștiga tokenuri GST ai nevoie de energie. În aplicație, 1 energie este egală cu 5 minute de mișcare. Cu toate acestea, poți acumula energie doar dacă ai adidași NFT. Pentru ca procesul să înceapă, utilizatorii pot selecta NFT-urile din aplicație și pot începe procesul.

Utilizatorii pot vinde, cumpăra sau închiria adidași NFT, pietre prețioase și insigne pe piață și pot câștiga monede care pot fi încasate pentru profit sau utilizate în joc. Piața are un instrument simplu de filtrare și sortare pentru o navigare rapidă.

Cu ce este STEPN de alte platforme move-to-earn? 

Aplicația cripto move-to-earn STEPN are elemente Social-Fi și GameFi. Programul Game-Fi al STEPN își propune să încurajeze utilizatorii să lupte împotriva schimbărilor climatice, să trăiască un stil de viață sănătos și să conecteze publicul cu Web3, bazându-se în același timp pe componenta sa Social-Fi pentru a crea o platformă stabilă pentru a facilita generarea de conținut de către utilizatori.

Utilizatorii care „poartă” adidași NFT pot câștiga GST mergând, făcând jogging sau alergând afară. GST poate fi folosit pentru a minta NFT-uri noi sau pentru a-și crește nivelul în joc.

Acest model economic dual-token satisface nevoile de utilitate și strângere de fonduri ale STEPN. Scopul principal al generării de tokenuri este de a evita complicațiile de reglementare și de a împărți ecosistemul proiectului în două tokenuri pentru o utilizare mai ușoară.

Pentru ce sunt folosite tokenurile STEPN?

Green Satoshi Token: Tokenul GST poate fi obținut printr-o varietate de metode, inclusiv prin participarea la Token Generation Event (TGE), unde poate fi mintat. Atunci când un dezvoltator DApp lansează oficial pe piață un singur token al unei rețele bazate pe blockchain, acest lucru este cunoscut ca un eveniment de creare a tokenurilor (TGE).

Acest token utilitar nu necesită alte investiții decât timpul și efortul necesar pentru a participa la diferite activități. În plus, NFT-urile pot fi actualizate sau reparate folosind tokenurile GST. Tokenul mai poate fi schimbat pentru USDC.

Green Metaverse Token: GMT este un token de guvernare care poate fi folosit pentru a schimba numele NFT-urilor sau pentru a crește nivelul în joc. În plus, conținutul premium al jocului sau activitățile și profiturile de nivel înalt pot fi distribuite folosind tokenul GMT.

Doar conturile care au atins nivelul 30 sunt eligibile pentru conversia din GMT în USDC.

Cum câștigi bani cu STEPN mergând sau alergând?

Utilizatorii pot accesa trei funcții de joc: solo, maraton și „background”. Utilizatorii noi pot obține o încercare gratuită a aplicației și a tuturor funcțiilor sale. Contorul de câștig va începe să se umple în timp ce alergi dacă deții un NFT STEPN.

Modul Solo

În modul solo, utilizatorii se deplasează „purtând” adidași NFT pentru a câștiga tokenuri GST, dar este necesară energie pentru a câștiga aceste tokenuri. Cinci minute de mișcare sunt susținute de o unitate de energie, care poate fi încărcată prin achiziționarea de NFT-uri.

De asemenea, asigurați-vă că semnalul GPS nu este slab și că vă mișcați natural. Așadar, dacă vă deplasați cu un semnal GPS scăzut, nu veți câștiga tokenuri GST.

În plus, plățile depind de diverși factori, cum ar fi tipurile și caracteristicile NFT-urilor. De la nivelul 0 la nivelul 29, utilizatorii pot câștiga doar GST, în timp ce la nivelul 30, utilizatorii au opțiunea de a continua să primească GST sau de a trece la GMT. Utilizatorii au control complet asupra comutării între aceste două moduri de câștig.

Modul maraton

Utilizatorii pot participa la maratoane săptămânale sau lunare, înregistrându-se. Cu toate acestea, trebuie să facă acest lucru cu 24 de ore înainte de începerea maratonului preferat.

Utilizatorii pot alege dintre maratoane săptămânale de 2,5, 5 sau 7,5 km. Maratoanele lunare, de pe altă parte, pot avea o lungime de 5, 10 sau 15 km.

Modul „background”

Dacă utilizatorii au cel puțin un NFT în inventar, pot câștiga tokenuri GST offline. Modul background colectează numărul de pași direct din aplicația de fitness a dispozitivului mobil în timp ce aplicația STEPN este închisă.

NFT-urile din STEPN

NFT-urile din STEPN pot fi definite după următoarele moduri:

  1. Caracteristici
  2. Tip
  3. Calitate
  4. Nivel
  5. Customizare

1. Caracteristici

Adidașii sunt NFT-uri pe care utilizatorii trebuie să le cumpere înainte de a putea începe să câștige tokenuri GST. Aceste NFT-uri pot avea proprietăți diferite care pot crește viteza cu care utilizatorii pot câștiga tokenuri sau pot oferi alte bonusuri. Proprietățile NFT-urilor poate fi împărțită în patru moduri:

Proprietățile NFT-urilor

Aceste proprietăți pot fi resetate prin arderea tokenurilor GST/GMT. Resetările devin mai scumpe în timp.

2. Tipuri de adidași

Există, de asemenea, diferite tipuri de NFT-uri, concepute pentru diferite niveluri de fitness:

Există și alți factori care afectează cât de repede utilizatorii pot câștiga tokenuri GST, inclusiv: eficiența adidașilor, semnalul GPS, datele mobile și randomizarea. Câștigurile sunt reduse atunci când semnalul GPS este slab.

3. Calitatea 

NFT-urile pot avea cinci calități diferite care pot afecta proprietățile fiecărei perechi de adidași, după cum urmează:

4. Nivelul 

NFT-urile au niveluri diferite. Pentru a crește nivelul NFT-urilor, utilizatorii trebuie să ardă tokenuri GST. De asemenea, fiecare nivel are un timp fix. Pe măsură ce nivelul NFT-urilor crește, este nevoie de mai mult GST și timp. De asemenea, utilizatorii vor avea nevoie de tokenuri GMT pentru a ajunge la nivelul 29 și 30 a NFT-urilor.

Nivelurile STEPN

Cu fiecare creștere de nivel, utilizatorul va câștiga, de asemenea, de la 4 până la 12 puncte de proprietăți), în funcție de calitatea NFT-urilor

5. Customizare

Când NFT-urile ajung la nivelul 30, utilizatorii au opțiunea de a personaliza NFT-urile prin arderea tokenurilor GST sau GMT. Utilizatorii pot adăuga proprietăți și schimba numele NFT-urilor.

Creșterea parabolică a platformei STEPN

În mai puțin de șase luni de la lansarea beta publică anul trecut, STEPN a devenit o comunitate vibrantă cu peste 2,3 milioane de utilizatori activi lunar și peste jumătate de milion de utilizatori activi zilnic. În 30 martie, tokenul de guvernare GMT a depășit chiar și volumul tranzacțiilor al Bitcoin și Ethereum – o statistică uluitoare, chiar și în spațiul web3 – conform unei postări pe blog a STEPN.

Evoluția utilizatorilor activi | STEPN

1. Prima aplicație cripto utilizată de publicul mai larg

Oamenii din întreaga lume care nu s-au interesat niciodată de industria cripto adoptă acum STEPN, făcându-l prima lor intrare în acest spațiu. O sută de mii de oameni folosesc aplicația în fiecare minut.

Utilizatori activi timp de 30 de minute

Cel mai important, utilizatorii nu trebuie să înțeleagă economia sau inginera din culise pentru a participa. Multe proiecte web3 necesită multe cunoștințe pentru a începe. Pentru STEPN, premisa este foarte simplă – aleargă și câștigă criptomonede.

2. STEPN își propune să revoluționeze fitness-ul

„Industria de fitness și wellness valorează mai mult de 4 trilioane de dolari. Cu toate acestea, sănătatea noastră colectivă nu a fost niciodată atât de rea” – a declarat STEPN

„Drept urmare STEPN nu numai că recompensează financiar utilizatorii, ci oferă și o serie de recompense intangibile: oamenii pierd în greutate și își dezvoltă obiceiuri consistente

Există o barieră de intrare?

Ar putea exista o barieră de intrare pentru utilizatorii STEPN – costul. Prețul mediu al NFT-urilor este de 12 SOL, aproximativ 860 de dolari. 

Cum cumpăr GMT?

Puteți cumpăra STEPN (GMT) pe orice exchange centralizat, cum ar fi Binance sau KuCoin sau pe un exchange-uri DeFi, cum ar fi PancakeSwap. Dacă doriți să cumpărați GMT cu un card de credit sau de debit, o puteți face pe Binance.

Pentru a cumpăra STEPN (GMT), trebuie să urmăriți acești pași:

Exit mobile version