Ethereum: 3 concepte greșite despre trecerea la Proof-of-stake

În rândul investitorilor există câteva concepte greșite despre „Merge”.

AdobeStock

Ethereum, cel mai folosit blockchain din lume, se apropie de o actualizare masivă, care îi va schimba infrastructura și îl va face mai eficient din punct de vedere energetic.

Într-o actualizare mult așteptată, numită „Merge”, Ethereum intenționează să treacă de la un model proof-of-work la un model proof-of-stake.

Scopul fuziunii este de a face Ethereum mai scalabil, mai sigur și mai durabil. Dacă fuziunea va avea succes, blockchain-ul se va bucura de o serie de beneficii, precum:

În rândul investitorilor există câteva concepte greșite despre „Merge”.

În articolul ce urmează o să analizăm trei conccepte greșite despre actualizarea mult așteptată.

1. Fuziunea nu va crea un nou token Ethereum

Un mare concept greșit este că Ethereum va avea un nou token în urma fuziunii. Acest lucru este inexact, iar tokenul va rămâne același.

Această eroare în jurul unui „nou” token este motivul pentru care Fundația Ethereum a emis îndrumări, în ianuarie, cu privire la modul în care ar trebui să se facă referință la fuziune.

În trecut, fuziunea era denumită „Ethereum 2.0” sau „Eth2”. Fundația Ethereum și dezvoltatorii de bază ai blockchain-ului au anunțat că această referință va fi eliminată treptat, deoarece mulți escroci încercau să convingă utilizatorii că va exista un nou token Eth2 separat de ETH, ceea ce este fals: 

„Una dintre principalele probleme cu brandingul ETH2 este că va crea un model mental greșit pentru noii utilizatori Ethereum. Ei cred că ETH1 este pe primul loc și ETH2 vine după sau că ETH1 va înceta să mai existe odată cu introducerea ETH2”.

„Niciuna dintre aceste două afirmații nu este adevărată. Prin eliminarea terminologiei ETH2, împiedicăm utilizatorii noi să formeze modele mentale potențial ambigue”.

Rebrandingul ETH2 va contribui la o mai mare claritate, astfel încât să se evite potențialele escrocherii împotriva persoanelor care nu știu că monedele Ether pe care le dețin vor trece automat la ETH2 după fuziune, a mai explicat fundația.

Eth2 rebrand | Ethereum Foundation
„Merge”| Ethereum Foundation

2. Fuziunea nu va reduce taxele

Un alt concept greșit este că fuziunea va reduce „taxele de gaz” sau taxele de tranzacție ale Ethereum.

Fuziunea nu va face decât să transforme blockchain-ul de la un model proof-of-work la un model proof-of-stake.

Ethereum se bazează, în prezent, pe ceea ce este cunoscut sub numele de proof-of-work, în care minerii trebuie să completeze calcule complexe pentru a valida tranzacțiile și a crea monede noi. Acest proces necesită o cantitate mare de putere a computerului și este adesea criticat din cauza impactului său asupra mediului.

În prezent, Ethereum are, atât un lanț proof-of-work, cât și proof-of-stake, care rulează în paralel. În timp ce ambele lanțuri au validatori, doar lanțul proof-of-work procesează tranzacțiile utilizatorilor. Odată ce fuziunea va fi finalizată, blockchain-ul va trece complet la proof-of-stake.

Mulți ar putea spera că această modificare a structurii ar determina scăderea taxei de gaz, care uneori poate adăuga sute de dolari la costul procesării tranzacțiilor, în funcție de cât de aglomerată este rețeaua.

3. O dată specifică pentru fuziune nu a fost încă stabilită

În ciuda multor speculații, încă nu a fost stabillită o dată pentru fuziune, a declarat dezvoltatorul Ethereum, Tim Beiko.

Unii prevăd că fuziunea va avea loc în această vară, dar este important să ne bazăm doar pe informațiile Fundației Ethereum.

Cronologia necunoscută se arată cât de multă pregătire este necesară pentru ca fuziunea să aibă loc. Succesul fuziunii este semnificativ, deoarece multe lucruri – inclusiv mulți bani – depind de rețeaua Ethereum.

Nu numai că blockchain-ul alimentează a doua cea mai mare criptomonedă, Ether, dar și aplicații populare de finanțare descentralizată și NFT-uri.

Pentru a se asigura că fuziunea se va desfășura fără probleme, dezvoltatorii au lansat mai multe teste și upgrade-uri de-a lungul anilor.

Exit mobile version