Ledger Nano X – portofel crypto hardware fizic

Dacă nu îți stochezi criptomonedele într-un portofel crypto rece, offline, nu deții cu adevărat criptomonede. Ledger Nano X îți garantează control absolut asupra fondurilor tale

[toc]

Dacă intenționezi să investești în monede virtuale, un portofel crypto hardware este o parte esențială a procesului. La fel cum portofelul tău fizic stochează banii tăi, un portofel crypto este conceput pentru a face același lucru pentru criptomonedele tale. Acest tip de portofel te protejează de hackeri, și, în același timp, îți permite acces rapid la fondurile tale.

portofel crypto ledger nano x

Pentru cei care caută un echilibru între simplitate și securitate, Ledger Nano X este o alegere excelentă. Este prietenos pentru începători, oferind în același timp un nivel ridicat de securitate offline.

Ce este Ledger Nano X

Nano X este unul dintre cel mai bun portofel pentru criptomonede creat de Ledger. Aesta este similar cu un stick USB și permite să-ți stochezi criptomonedele offline.

Pentru a face o tranzacție cu portofelul Ledger, trebuie mai întâi să o confimi pe Nano X. Acest lucru îl face mai sigur decât alte portofele crypto.

Compania Ledger oferă, de asemenea, o versiune mai ieftină și mai de bază a produsului, numită Nano S Plus.

Folosind un portofel crypto hardware, poți să:

Cheile tale private nu vor fi niciodată dezvăluite în afara dispozitivului tău, chiar dacă te conectezi la un computer compromis, ceea ce face aproape imposibil pentru oricine să-ți acceseze monedele tale virtuale.

Cu Ledger Nano X, poți să:

Ledger Nano X este conceput pentru a fi ușor de configurat și utilizat pentru orice investitor începător sau experimentat.

✔️ CUMPĂRĂ NANO X

Ce monede suportă Ledger Nano X

Ledger Nano X este un portofel crypto fizic care acceptă peste 5.500 de monede și tokenuri. Potrivit Ledger, acest număr este în continuă creștere.

În plus, aproape toate cele 100 de criptomonede de top sunt suportate de Nano X, cu planuri de a implementa suport pentru cele care nu sunt disponibile în prezent.Tokenurile ERC20 pot fi stocate și în portofelul crypto Nano X.

Ledger Nano X permite să gestionezi și securizezi mii de criptomonede și tokenuri. Acestea includ criptomonede populare, cum ar fi Bitcoin, Ethereum și Cardano.

>Lista completă a monedelor acceptate

Cum se configurează Ledger Nano X

Deși acesta este un proces rapid, acordă-ți timp atunci când configurezi Nano X pentru a asigura acuratețea.

Urmează acești pași simpli:

Când deschizi cutia Nano X, vei găsi:

Cum se utilizează Ledger Nano X

Nano X este, în primul rând, mai mare decât Nano S. Are o acoperire metalică pliabilă care îi conferă un aspect mai luxos. În plus, ecranul de pe X este semnificativ mai mare și mai clar – ceea ce îl face mult mai ușor de utilizat atunci când gestionezi aplicații sau citești tranzacții și adrese ale portofelului. Cu două butoane așezate în față pentru navigare, Ledger Nano X este mult mai simplu de utilizat decât vechiul Nano S Plus, care are butoane pe lateral.

Trimiterea tranzacțiilor este rapidă și ușoară datorită dimensiunii și ușurinței de utilizare a procesului de semnătură a tranzacțiilor.

Există câteva diferențe cheie între modelele X și S ale portofelului Nano, una dintre care este că X are o baterie integrată și conectivitate Bluetooth.

Acest lucru înseamnă că poți utiliza portofelul în mișcare fără a trebui să-ți faci griji cu privire la reîncărcarea sa sau conectarea la dispozitivul mobil prin intermediul cablului USB de fiecare dată când doești să-l utilizezi.

O altă caracteristică excelentă este că X funcționează atât cu dispozitive iOS cât și cu dispozitive Android.

Cum funcționează Ledger Nano X

Criptomonedele nu sunt bani tradiționali – în loc de monede fizice sau bancnote cumperi o pereche de chei publice și private. Aceste chei, generate prin criptografie pe blockchain, sunt cele care îți deblochează porțiunea din blockchain, astfel încât să-ți poți cheltui monedele acolo unde sunt acceptate.

Majoritatea dintre noi găsim dificil să înțelegem cum funcționează monedele digitale, așa că de obicei le cumpărăm și le stocăm pe exchange-uri precum Binance, Coinbase sau Crypto.com. Cu toate acestea, problema este că nu avem control asupra banilor noștri, deoarece nu deținem cheile private. Cu Nano X, poți prelua controlul asupra finanțelor tale deținând cheile tale private și păstrându-le în siguranță cu un dispozitiv blocat.

Ledger Nano X funcționează prin stocarea în siguranță a cheilor tale private. Este, în esență, o unitate USB securizată, cu un mic ecran pe partea din față.

Dacă cumperi criptomonede de la un exchange sau de la un broker cum ar fi Coinbase sau Kraken, acestea îți vor stoca cheile tale private. Prin păstrarea criptomonedelor în portofelele lor, practic acorzi exchange-urilor de criptomonede putere asupra banilor tăi.

Dacă exchange-ul este compromis și cheile tale private sunt furate, îți vei pierde toți banii. De asemenea, se știe că exchange-urile au dispărut peste noapte, fie prin faliment, fie pentru că fondatorii au furat monedele digitale a utilizatorilor și au fugit. Acest lucru s-a întâmplat de multe ori.

Criptomonedele au fost concepute pentru a fi descentralizate, iar stocarea criptomonedelor pe un exchange încalcă scopul criptomonedelor, care este acela de a fi propria bancă.

Concluzia este că, dacă nu stochezi cheile private pe un dispozitiv hardware pe care îl controlezi, atunci de fapt nu deții nicio criptomonedă.

✔️ CUMPĂRĂ NANO X

Cum să dezactivezi Ledger Nano X

Dacă dorești un nivel suplimentar de securitate pentru dispozitivul Ledger Nano X, configurează o blocare PIN sau oprire automată. Acest lucru va bloca sau opri automat dispozitivul după o perioadă de inactivitate și va solicita un PIN pentru a-l debloca din nou.

Poți, de asemenea, activa oprirea automată

  1. Pornește și deblochează Ledger Nano X
  2. Ține apăsat ambele butoane pentru a accesa centrul de control
  3. Navighează la setări, apoi apasă ambele butoane pentru a valida
  4. Accesează secțiunea General și apasă ambele butoane pentru validare
  5. Apasă simultan ambele butoane pentru a intra în meniul de economisire a bateriei
  6. Alege una dintre următoarele opțiuni:

Apasă ambele butoane pentru a activa opțiunea selectată.

Oprirea automată va opri dispozitivul după o perioadă de inactivitate.

Securitate

Ledger Nano X a fost creat folosind o nouă arhitectură hardware și sistemul de operare de securitate versatil BOLOS. Una dintre cele mai bune caracteristici ale sale este conectivitatea Bluetooth Low Energy (BLE), care îi permite să fie utilizat cu dispozitive Android sau iOS wireless.

Deși acest lucru este convenabil, au apărut semne de întrebare cu privire la securitatea conexiunilor wireless. Ledger asigură utilizatorii că nu există niciun risc din următoarele motive:

Ledger Nano X Pret și de unde să cumperi

Dacă intenționezi să cumperi un Ledger Nano X, asigură-te că achiziționezi numai de pe site-ul oficial Ledger.

Orice altă sursă îți poate trimite un portofel Ledger care a fost compromis și modificat, punându-ți fondurile în pericol de a fi furate. Nano X este disponibil în multe magazine online precum eMag, dar trebuie să cumperi direct de la Ledger pentru a te proteja.

Ledger Nano X costa 737,00 RON si poate fi achizitionat de pe Ledger.com

✔️ CUMPĂRĂ NANO X

Ledger Nano X vs. S

Care este diferența dintre Ledger Nano S și X?

Atât Ledger Nano X, cât și Ledger Nano S sunt produse ale companiei Ledger. Modelul mai nou, X, este versiunea premium a portofelului crypto foarte popular și cel mai bine vândut. Aceste două portofele crypto hardware sunt concepute în principal pentru stocarea offline „la rece” a activelor digitale.

Ambele funcționează cu aplicația mobilă Ledger Live, unde investitorii își pot verifica soldurile criptomonedelor și pot efectua tranzacții online. Aplicația Ledger Live permite utilizatorilor să stocheze criptomonede în portofelele lor hardware, precum și să trimită și să primească tranzacții. Există, de asemenea, o funcție de schimb (exchange) care poate fi utilă pentru investitorii începători care doresc să schimbe o criptomonedă cu alta.

Dacă ești nou în ceea ce privește portofelele hardware sau investițiile în criptomonede în general, Ledger Nano S este o alegere mai bună pentru tine. De asemenea, este mai accesibil, costând cu 50% mai ieftin decât Nano X.

Singurele caracteristici suplimentare pe care le oferă Nano X sunt un ecran puțin mai mare și posibilitatea de a stoca mai multe criptomonede. Mai jos am creat un tabel unde comparam cele doua portofele pentru criptomonede, ținând cont de măsurile de securitate, monedele acceptate și alte informații relevante pentru a te ajuta să iei o decizie mai ușoară.

Ledger Nano S Plus vs. Nano X
Row 0 – Cell 0 Ledger Nano S Plus Ledger Nano X
Preț 399,00 RON 737,00 RON
Active crypto Maxim 100 Maxim 100
Bluetooth Nu Da
USB micro-USB USB-C
Desktop Windows 8+, macOS 10.10+, Linux, sistemele cu procesoare ARM sunt excluse. Windows 8+, macOS 10.10+, Linux, sistemele cu procesoare ARM sunt excluse.
Mobil doar Android Android și iOS
Baterie Nu 8 ore standby
Ecran 128 × 64 pixeli 128 × 64 pixeli
Mărime 62.39 x 17.40 x 8.24mm 72mm x 18.6mm x 11.75mm
Greutate 21g 34g

Utilizatorii Nano S pot accesa Ledger Live numai dacă au un computer Windows, Linux, Mac sau un dispozitiv Android cu versiunea 7 sau mai mare.

În schimb, dacă utilizezi Nano X, poți face acest lucru pe un desktop care rulează oricare dintre aceste sisteme de operare, precum și dispozitive iOS și Android.

✔️ CUMPĂRĂ NANO X

FAQ

Va afecta Bluetooth securitatea Ledger Nano X?

Cheia privată nu părăsește niciodată cipul de securitate, astfel încât comunicarea Bluetooth (BLE) nu expune Ledger Nano X la nicio amenințare suplimentară de securitate. Conexiunile BLE sunt criptate end-to-end pentru a proteja confidențialitatea utilizatorului. În cazul în care un atacator este capabil să compromită transmisia BLE, nu va putea niciodată să extragă chei private sau să îi determine pe utilizatori să semneze tranzacții împotriva voinței lor.

Funcționează Ledger Nano X cu o aplicație pentru smartphone?

Aplicația mobilă Ledger Live permite utilizatorilor să gestioneze fără probleme Ledger Nano X și criptomonedele pe care le protejează oricând și oriunde. Ledger Live pe smartphone necesită unul cu cel puțin iOS 9 sau Android 7.

Se poate dezactiva conexiunea bluetooth?

Ledger Nano X poate fi întotdeauna utilizat folosind cablul USB inclus. Pentru a dezactiva Bluetooth și a vă conecta la computerul tău, trebuie doar să ții apăsat ambele butoane pentru a accesa Centrul de control.

Este Ledger Nano X rezistent la apă?

Ledger Nano X nu este rezistent la apă. Dacă dispozitivul tău intră în contact cu apă, oprește-l imediat și usca-l bine înainte de a încerca să-l utilizezi din nou.

Câte aplicații pot fi instalate pe dispozitiv?

Ledger Nano X poate gestiona 100 de aplicații simultan, adică de 5 ori mai mult decât Ledger Nano S. Reține că numărul de aplicații pe care le poți instala depinde de dimensiunea fiecărei aplicații.

Exit mobile version