Sorare: ghidul începătorului. Cartonașe de colecție cu fotbaliști, sub formă de NFT

Sorare Poza Titlu

Pe scurt

E-sporturile reprezintă un sector de business aflat într-o continuă creștere la scară globală, cu o capitalizare aproximată $19 miliarde, în 2019 – perioadă în care s-au făcut estimări că aceasta ar putea ajunge la $48,6 miliarde, până în 2027. În jocurile tradiționale cu cartonașe – colecționarii preferă cei mai buni jucători pe care-i pot avea la îndemână, își formează o echipă de 5 jucători – și încep meciul propriu-zis de fotbal, care se desfășoară după regulile jocului.

Sorare face lucrurile puțin diferit. Deși rămâne un joc fantasy la bază – în loc să alegi cartonașe dintr-o rezervă mai mare, cu jucători disponibili – sunteți nevoit să cumpărați cartonașele digitale cu jucătorii de fotbal. Acestea sunt înregistrate pe blockchainul Ethereum – lucru care dovedește autenticitatea cartonașului dumneavoastră, și vă oferă posibilitatea de a le vinde după bunul plac. Cartonașele acestea nu doar că se află în centru universului Sorare – dar ascund și premii atractive, atât sub formă de cartonașe de colecție, cât și sub formă de crypto-monede.

 Sorare: ghidul începătorului. Cartonașe de colecție cu fotbaliști, sub formă de NFT
Prima pagină | Sorare.com

Ne putem gândi la acest proiect ca la intermediarul dintre fotbalul virtual și autenticitatea digitală – concepte care au încercat să se facă remarcate în ultimele luni, mulțumită valului de interes pentru sfera NFT și pentru NBA TopShot. Haideți să vorbim despre cum puteți începe o colecție Sorare.

Ce este Sorare?

Sorare este un joc virtual, bazat pe jocul de fotbal, care are o crypto-întorsătură a lucrurilor. La fel ca în fotbalul tradițional – cel mai important pentru echipă este să fie construită din cei mai buni jucători de pe bancă. Aceștia sunt recomandați de statisticile pe care le-au dovedit în meciurile anterior jucate, precum goluri și assisturi – care se transformă în cazul de față în puncte în joc. Scopul dumneavoastră este de a învinge într-un meci direct ceilalți utilizatori din ligă, colectând săptămânal cel mai mare număr de puncte.

Sorare a licențiat jucători de la peste 100 de echipe din diferite ligi internaționale – jucători care pot fi cumpărați sub formă de cartonașe NFT de pe marketplace. Dintre echipele licențiate fac parte: 

Cum funcționează Sorare?

Jocul oferă diferite ligi în care vă puteți înscrie  – inclusiv o ligă destinată începătorilor, ligi regionale, ba chiar și o ligă destinată echipelor cu jucători sub 23 de ani. Odată ce vă alăturați unei ligi – vă puteți stabili echipa de început pentru campionatul săptămânal. Țineți cont de faptul că echipa o puteți forma doar din jucătorii pe care îi aveți disponibili (adică cei primiți din partea jocului, după completarea tutorialului, și cei pe care îi cumpărați). 

După ce trece săptămâna, punctele din cadrul jocului sunt împărțite între jucători în funcție de performanța jucătorului de pe cartonaș, din lumea reală. Utilizatorii Sorare care acumulează cele mai multe puncte – se califică pentru a câștiga și premii în ETH sau sub forma altor cartonașe de colecție.

Știați că?

Ce este atât de special la Sorare?

Sorare unește mai multe aspecte care-i interesează pe oameni, atunci când vine vorba despre ele – fotbal, jocuri fantasy, colecțiile, crypto-NFTurile – și o face atât de bine, încât nicio altă companie n-a reușit să-i egaleze.

NBA TopShot este considerat în prezent cel mai mare crypto-NFT. Deși nu există un joc propriu-zis în cadrul proiectului – împătimiții baschetului pot colecționa cartonașe individuale cu jucătorii lor favoriți și momentele de glorie ale acestora.

Sorare prezintă în cadrul proiectului o competiție de tipul fantasy football, jocurile acelea în care trebuie să alcătuiți o echipă – iar aceasta concurează contra echipele altor jucători. Nu se poate nega faptul că jocul are o oarecare influență Pay to Win (adică cine plătește mai mult – are șanse mai mari de câștig); însă cei care nu sunt reținuți de la a investii bani reali pentru cea mai bună echipă – vor vedea că există și premii semnificative pe drumul către victorie.

Cum încep cu Sorare?

La fel ca în cazul jocurilor free-to-play, fie că au o tentă crypto sau nu, puteți juca Sorare fără să cheltuiți niciun ban. Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți pe websiteul Sorare – și să urmăriți tutorialul pentru a debloca până la 12 jucători în mod gratuit.

Selectarea cluburilor favorite | Sorare

Cartonașele primite la început nu au nicio valoare și nici nu pot fi vândute – însă au rolul de a fi folosite în ligile fantasy, la fel ca orice cartonaș normal. În procesul de înscriere pe platformă – veți avea posibilitatea de a alege echipele favorite – din suita de echipe licențiate, pe care Sorare o pune la dispoziție.

Întemeierea unei echipe | Sorare

Procesul de înrolare este destul de scurt și direct, ajutând userul să înțeleagă necesitățile de bază, după care vă plasează în Marketplace – de unde vă puteți achiziționa cartonașe premium NFT, tokenizate pe blockchainul Ethereum. Tabul New Signings (adică Transferuri noi) – vă permite să vedeți care sunt cele mai noi cartonașe introduse pe piață. Tabul Transfer Market le permite utilizatorilor să-și tranzacționeze propriile cartonașe la un preț fix.

Piața cartonașelor cu jucători | Sorare

Știați că?

Viitorul industriei Sorare

Sorare a strâns $50 milioane în prima serie de finanțare a proiectului, în Februarie 2021. Dintre investitori au făcut parte și figuri remarcante, precum Alexis Ohanian, co-fondator reddit; și Gary Vaynerchuk, cunoscutul antreprenor american. Încrederea investitorilor a crescut cu atât mai mult pe parcursul anului, cu cât volumul sferei crypto s-a apreciat considerabil la începutul anului 2021 – realizând o coincidență ideală între prețul ridicat al crypto-monedelor și diversificarea către NFTuri.

La începutul anului, echipa de dezvoltatori din spatele proiectului Sorare – spuneau că urmăresc să crească atât numărul de echipe licențiate, cât și să lanseze o aplicație mobilă dedicată. Fotbalul este un sport iubit la nivel mondial, iar Sorare a licențiat deja o sumedenie de echipe din Europa, America și Asia – atât pentru clienții deja existenți dar și pentru milioanele de clienți pe care plănuiește să-i aducă.

Exit mobile version