Trading: formațiuni duble de lumânări japoneze

Ce poate fi mai interesant în trading decât lumânările japoneze individuale? Tiparele formate din două lumânări japoneze.

jdwfoto | adobestock

Pentru a identifica formațiunile duble de lumânări japoneze trebuie să căutați tipare specifice care sunt formate din doar două lumânări.

Lumânări japoneze: lumânările înghițite în trading

Există două tipuri de lumânări înghițite:

Trading: Formațiuni duble de lumânări japoneze
Lumânări înghițite bullish și bearish

🔼Formațiunea bullish a lumânărilor înghițite este un tipar de inversare format din două lumânări care semnalează o mișcare puternică în sus.

Se întâmplă atunci când o lumânare bearish este urmată imediat de o lumânare bullish mai mare. A doua lumânare înghite lumânarea bearish inițială. Aceasta înseamnă că, cumpărătorii își „încordează” mușchii și că ar putea exista o mișcare puternică în sus după un trend descendent recent sau o perioadă de consolidare care tocmai se încheie.

🔽Pe de cealaltă parte, formațiunea bearish a lumânărilor înghițite este opusul tiparului bullish.

Acest tip de lumânări apare atunci când lumânarea bullish este urmată imediat de o lumânare bearish care o înghite complet. Aceasta înseamnă că vânzătorii i-au învins pe cumpărători și că ar putea urma o mișcare puternică în jos.

Penseta în trading

Formațiunile de pensetă sunt formate din două lumânări care semnalizează inversarea trendului. Această formațiune de lumânări este de obicei observată după un trend ascendent sau descendent extins, indicând faptul că, în curând, va avea loc o inversare.

 

Formațiunea de pensetă – tweezer

Există două tipuri de tipare reprezentate de pensete: 

Observați cum formațiunea lumânărilor arată exact ca o pensetă.

Penseta la varf și la fund – tweezer top și tweezer bottom

Cele mai eficiente formațiuni cu pensete au următoarele caracteristici:

Pensetele (tweezer) de la top ar trebui să aibă aceleași vârfuri, în timp ce pensetele (tweezer) de la fund ar trebui să aibă aceleași minime.

Exit mobile version