Trading: formațiuni triple de lumânări japoneze

Ce e și mai interesant de analizat în trading decât formațiunile duble de lumânări japoneze? Formațiunile triple, bineînțeles. 

lumânări japoneze

Pentru a identifica formațiunile triple de lumânări japoneze trebuie să căutați tipare specifice care sunt formate din trei lumânări, în total. Aceste tipare ajută traderii să determine cum este cel mai probabil ca prețul să evolueze în continuare. 

Să aruncăm o privire la formațiunile cele mai populare formate din trei lumânări japoneze.

Stea de dimineață și stea de seară în trading

Steaua de dimineață (Morning Star) și steaua de seară (Evening Star) sunt tipare formate din trei lumânări japoneze pe care de obicei le putem identifica la sfârșitul unui trend.

Trading: formațiuni triple de lumânări japoneze
Stea de dimineață și stea de seară

Acestea sunt tipare de întoarcere de trend și pot fi recunoscute prin trei caracteristici. Vom lua exemplul tiparului stea de seară pentru a identifica aceste detalii:

Lumânări japoneze: Trei soldați albi și ciorile negre în trading

Tiparul denumit trei soldați albi (Three White Soldiers) se formează atunci când trei lumânări bullish apar după un trend de scădere, fapt care semnalează ca o întoarcere de trend tocmai s-a întâmplat. 

Acest tipar identificat în tradingul lumânărilor japoneze este considerat unul dintre cele mai puternice semnale bullish evidente – mai ales când apare după un trend descendent prelungit și o perioadă scurtă de consolidare. Primul dintre cei trei soldați se numește lumânarea de inversare. Fie încheie trendul descendent, fie sugerează că perioada de consolidare care a urmat trendului descendent tocmai s-a încheiat. 

Trei ciori negre și trei soldați albi

Tiparul format din trei ciori negre este exact opusul celor trei soldați albi. Se formează atunci când trei lumânări bearish tipăresc după un trend crescător puternic, ceea ce indică faptul că o inversare este în curs.

Three Inside în sus și în jos

Formațiunea Three Inside nu are o traducere exactă în limba română de aceea nici nu trebuie să forțăm o traducere. Three Inside Up este un tipar de inversare a direcției prețului care se găsește în partea de jos a unui trend descrescător. Apare destul de frecvent, mai ales în piețele criptovalutare.

Acest model identificat în trading cu ajutorul lumânărilor japoneze – care uneori formează tipare din trei lumânări – indică faptul că trendul descendent s-a încheiat și că a început un nou trend ascendent.

Three inside up

Pentru o formațiune validă de Three Inside Up, căutați aceste proprietăți:

Pe de cealaltă parte, tiparul Three Inside Down – identificat în trading pe lumânările japoneze – se găsește în partea de sus a unui trend crescător. Înseamnă că trendul ascendent respectiv s-a încheiat și că operatorii din piață au schimbat direcția, astfel începând un nou trend descendent.

O formațiune de Three Inside Down trebuie să aibă următoarele caracteristici:

Exit mobile version