IRS caută persoanele care nu plătesc taxe pentru venituri obținute din monede virtuale

Serviciul Federal de Administrare Fiscală caută persoane care nu plătesc taxe pentru crypto-monede

Funtap | Adobe Stock

Serviciul Federal de Administrare Fiscală (IRS) a fost autorizat de o instanță federală americană să trimită o somație către Kraken și filialele adiacente, cu scopul de a investiga și descoperi cazurile de evaziune fiscală. 

Informația a fost transmisă în 5 Mai prin intermediul unui comunicat de presă, emis de Departamentul de Justiție. Conform comunicatului, Serviciul Federal de Administrare Fiscală va începe să caute persoanele care au efectuat tranzacții criptografice pe platformă – în valoare de minim $20,000.

Filialele Kraken și compania-mamă din SUA, Payward Ventures, sunt solicitate de Serviciul Federal de Administrare Fiscală să producă rapoarte cu ajutorul cărora să identifice contribuabilii americani care ar fi putut să nu respecte legislația internă privind veniturile.

IRS caută informații despre persoanele pe care nu le poate identifica

Citația reprezintă o tactică utilizată de departamentul fiscal, cu scopul de a solicita informații despre persoane pe care nu le poate identifica. Astfel, Serviciul Federal de Administrare Fiscală este în căutarea acelor cetățeni americani care s-au implicat în tranzacții cu sau prin intermediul Kraken, în perioada 2016-2020. 

În comunicatul de presă este transmis faptul că banca nu este investigată pentru erori, ci reprezintă de fapt o încercare de a împiedica contribuabilii să se eschiveze de la plata taxelor.

Nu există nicio scuză pentru contribuabilii care continuă să nu raporteze veniturile obținute și impozitele datorate din tranzacțiile cu monede virtuale. Această citație face parte din efortul nostru de a-i descoperi pe cei care încearcă să treacă de rapoarte și să evite să își plătească partea – a declarat comisarul IRS, Chuck Rettig

Kraken nu este singura instituție vizată de Serviciul Federal de Administrare Fiscală. În urmă cu o lună, Circle a primit o astfel de vizită la ordinul unei instanțe federale din Massachusetts. Cererea a fost de a oferi documente de identificare pentru toți clienții Circle și Poloniex care au realizat tranzacții mai mari de $20,000 în perioada 2016 – 2020.

Exit mobile version