Ascensiunea jocurilor criptografice – care sunt cele mai bune proiecte criptografice din zona GameFi în care să investești?

Ascensiunea jocurilor criptografice - care sunt cele mai bune proiecte criptografice din zona GameFi în care să investești?

Tehnologia blockchain s-a dezvoltat enorm de mult de la începuturile Bitcoin încoace, timp de mai mult de 10 ani. Acum, cu apariția contractelor inteligente, experții sunt de părere că aproape fiecare industrie va suferi disrupții datorită eficacității mărite a tehnologiei blockchain.

Ce este GameFi și la ce folosesc token-urile GameFi?

GameFi este una dintre cele mai interesante zone din Web3, care ar putea fi definită drept intersecția dintre gaming-ul tradițional și zona finanțelor descentralizate. Sectorul de gaming a fost până acum, în general, dominat de companiile mari, cărora jucătorii trebuie să le plătească pentru a juca, și cărora le aparține conținutul generat de utilizatori.

GameFi vine cu potențialul de a răsturna lumea gaming-ului prin introducerea unor mecanisme precum modelul play-to-earn, și ideea de a lăsa dreptul de proprietate asupra obiectelor din jocuri în mâinile jucătorilor.

Cele mai bune proiecte criptografice din GameFi în care merită investit în 2023

Datorită potențialului imens, pe piața în continuă creștere a gaming-ului pe blockchain apar nenumărate proiecte. Multe monede GameFi și jocuri play-to-earn au atras un mare interes din partea investitorilor dornici de randamente bune.

Iată o listă cu cele mai interesante proiecte GameFi la momentul de față, din toate colțurile ecosistemului GameFi:

  1. Metacade (MCADE)
  2. AltSignals (ASI)
  3. Decentraland (MANA)
  4. Axie Infinity (AXIE)
  5. Illuvium (ILV)
  6. Enjin Coin (ENJ)
  7. The SandBox (SAND)
  8. ApeCoin (Ape)
  9. Yield Guild Games
  10. My Neighbor Alice (ALICE)
  11. Game of Silks (SILK)
  12. Meta Apes (PEEL)

Metacade (MCADE) – nucleul revoluției GameFi

Ce este Metacade?

Metacade este un nou proiect ambițios care a atras multă atenție pozitivă în urma lansării roadmap-ului vast din whitepaper-ul lor. Metacade își dorește să se poziționeze în mijlocul mișcării GameFi, ambiție pe care o va duce la capăt prin planul de a construi cea mai mare sală de jocuri virtuală (arcade) de tip play-to-earn.

Meteacade are un sistem robust cu multe recompense pentru utilizatorii săi, ceea ce este fundamental pentru eficacitatea platformei. Aceasta răsplătește jucătorii pentru activitățile lor într-o gama variată de stiluri de joc, adică Metacade poate satisface atât amatorii cât și cel mai competitiv jucător.

Mai mult, Metacade își răsplătește utilizatorii și pentru alte activități, dacă acestea determină o mai bună experiență pentru întreaga comunitate. Asta înseamnă că atunci când iau o pauză de la jocuri, utilizatorii pot totuși să câștige recompense prin activități cum ar fi scrierea de recenzii sau împărtășirea de știri pozitive.

Nu e de mirare că având așa o perspectivă convingătoare și atât interes din partea pieței, acest presale are un nivel de expunere nemaiauzit. Asta a ajutat proiectul să adune deja suma impresionantă de $13,6m în doar 17 săptămâni de la lansare, deoarece investitorii s-au grăbit să prindă acest token înaintea concurenței.

De ce ar trebui să investești în Metacade?

Token-ul cu utilitate numit MCADE este esențial în funcționarea ecosistemului Metacade GameFi. Asta înseamnă că atunci când mulți gameri se grăbesc să intre în jocurile cu recompense din Metacade, valoarea MCADE va crește exponențial. Așadar, MCADE este un token GameFi care are potențialul să explodeze, iar acum că presale-ul se apropie de final, ne așteptăm să fie o întrecere pentru a pune mâna pe token-uri înainte să se listeze la bursele de schimb.

>>> Puteți participa la etapa finală presale-ului Metacade aici <<<

AltSignals – cel mai bun pentru semnale de tranzacționare pe piața GameFi

Ce este AltSignals?

AltSignals este furnizorul semnalelor de tranzacționare de cea mai bună calitate de pe piață, și chiar dacă nu este în sine un proiect GameFi tradițional, merită inclus pe listă datorită perspectivei convingătoare care poate atinge toate zonele spațiului criptografic.

AltSignals este cel mai renumit datorită produsului AltAlgo™, care a produs semnale incredibile pentru comunitatea imensă de 50.000 de utilizatori. Aceasta bază de clienți atât de mare este de nemaiauzit pentru un token în stadiul de presale, ceea ce face ca AltSignals să fie cu atât mai atractiv.

Chiar dacă AltAlgo™ a ajutat deja să livreze 1.500 de semnale cu o rată fenomenală de succes de 64%, cei de la AltSignals dezvoltă un produs care va duce tehnologia semnalelor de tranzacționare la cu totul alt nivel. Acest produs, bazat pe tehnologiile de ultimă oră din domeniul inteligenței artificiale, se numește ActualizeAI.

ActualizeAI va folosi tehnici precum machine learning, reinforcement learning și sentiment analysis pentru a crea o nouă generație de semnale de tranzacționare pentru utilizatorii săi. Faptul că AltAlgo™ a avut deja atât succes înseamnă că investitorii vor fi foarte atrași de acest proiect.

De ce să investești în AltSginals?

Token-ul ASI va permite utilizatorilor să acceseze din timp platforma și ActualizeAI, oferindu-le un avantaj imens în fața concurenței și asigurându-le profituri frumoase. Cererea enormă pentru informațiile disponibile pe această platformă înseamnă că va exista o creștere explozivă a cererii pentru ASI pe măsură ce mai multă lume află de el.

>>> Puteți participa la presale-ul AltSignals aici <<<

Decentraland – cea mai bună investiție pentru a deține active virtuale

Ce este Decentraland?

Este un proiect care are în centru o lume virtuală construită pe baza blockchain-ului Ethereum, ceea ce le permite utilizatorilor să creeze, experimenteze și să monetizeze active/bunuri virtuale. În Decentraland, utilizatorii pot cumpăra loturi de pământ virtual, pe care să-și proiecteze și construiască propriile experiențe, jocuri și aplicații.

Tot conținutul și toate tranzacțiile de pe Decentraland sunt descentralizate, ceea ce înseamnă că dreptul de proprietate și control asupra pământului/activelor virtuale sunt înregistrate sub forma unor NFT-uri (Non Fungible Tokens) și asigurate de blockchain-ul Ethereum și contractele inteligente. Accentul pe împroprietărirea jucătorului este un aspect popular ce se regăsește în multe proiecte GameFi.

Decentraland are și o platformă unică și captivantă în care utilizatorii pot interacționa unii cu alții în spațiul virtual, iar natura sa descentralizată asigură faptul că datele utilizatorilor sunt în siguranță și că ei au control deplin asupra bunurilor virtuale.

De ce să investești în Decentraland?

Caracteristicile unice și potențialul de creștere al Decentraland îl fac o oportunitate promițătoare de investiție pentru cei interesați de spațiul criptografic și de viitorul jocurilor video din Web3. Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai conectată digital, cererea pentru experiențe virtuale este și ea în creștere, ceea ce înseamnă că experiențele play-to-earn, în care jucătorii dețin bunurile virtuale au foarte mari șanse să crească în popularitate în comparație cu jocurile video tradiționale.

Axie Infinity – cea mai bună investiție pentru jocurile pe blockchain

Ce este Axie Infinity?

Axie Infinity este un joc bazat pe blockchain-ul Ethereum, în care jucătorii dețin niște creaturi numite Axies, pe care le pot înmulți, le pot trimite la duel cu alți jucători sau da la schimb. Axies sunt animale de companie digitale cu trăsături unice și abilități care pot fi colecționate, antrenate sau hibridizate de către jucător. Jocul folosește un model play-to-earn bazat pe blockchain, în care jucătorii pot câștiga criptomonede în timp ce joacă jocul și prin tranzacționarea de Axies. Jucătorii pot câștiga și  token-uri de guvernanță, care le permit să participe la dezvoltarea și luare de decizii a proiectului.

Modelul play-to-earn și mecanicile unice de joc au făcut Axie Infinity unul dintre cele mai populare jocuri din zona GameFi. A creat o nouă paradigmă pentru gaming (față de jocurile video tradiționale), care răsplătește jucătorii pentru timpul și efortul depus jucând jocul. Comunitatea puternică a Axie Infinity care este în continuă creștere, au făcut proiectul a alegere foarte populară pentru investitori.

De ce să investești în Axie Infinity?

Pe măsură ce crește cererea pentru jocuri pe blockchain și pentru NFT-uri, perspectiva Axie Infinity ca lider de piață în industria de gaming pe blockchain l-ar putea face o ocazie de investiție foarte valoroasă. Potențialul lui de creștere și expansiune în alte piețe și integrarea în alte jocuri și proiecte GameFi sunt de asemenea motive de bucurie pentru investitorii care vor să-și diversifice portofoliul de criptomonede.

Illuvium – cea mai bună investiție GameFi pentru colecționarii de NFT-uri

Ce este Illuvium?

Este un joc descentralizat construit pe rețeaua Ethereum, care răsplătește jucătorii pentru acțiunile lor din jocuri. Jocul folosește o sumedenie de NFT-uri pentru a reflecta o vastă gamă de creaturi pe care jucătorii le pot colecționa, schimba sau duela. Fiecare creatură are abilități unice și caracteristici, ceea ce înseamnă că jucătorii trebuie să-și aleagă cu atenție echipele și strategiile de luptă.

Natura descentralizată a Illuvium asigură faptul că jucătorii au control deplin asupra bunurilor virtuale, și întreaga economie play-to-earn din joc este determinată de jucători. Jocul stimulează jucătorii să păstreze bunurile lor virtuale, deoarece valoarea acestora se poate aprecia în timp datorită rarității și cererii crescute.

De ce să investești în Illuvium?

Mecanicile unice de joc și design-ul inovator fac Illuvium o oportunitate foarte atractivă de investiție pentru entuziaștii de criptomonede. Economia determinată de comunitate a jocului și accentul pe abilitățile jucătorilor sunt alte aspecte foarte de apreciat în piața în creștere de jocuri pe blockchain. Pe măsură ce jocul crește și evoluează, ar putea deveni o alegere de investiție populară și profitabilă

Enjin Coin – cea mai bună investiție pentru servicii de NFT-uri-ca-servicii în jocuri

Ce este Enjin Coin?

Enjin este o platformă bazată pe blockchain care le permite dezvoltatorilor să creeze, gestioneze și să integreze bunuri virtuale în jocuri GameFi și alte aplicații. Utilizatorii pot să creeze și să gestioneze NFT-uri pe care să le folosească drept bunuri virtuale sau să le colecționeze. Proiectul oferă o întreagă gamă de instrumente care le permit dezvoltatorilor să creeze propriile jocuri pe blockchain, dar și aplicații, simplu și rapid.

Magazinul online de NFT-uri al Enjin, Enjin Marketplace, este printre cele mai mari și mai populare din spațiul criptografic, cu o ofertă amplă de NFT-uri, articole din joc, obiecte de colecție și artă, toate asigurate de blockchain-ul Ethereum, renumit pentru siguranță și transparență.

Faptul că Enjin a făcut procesul de integrare al NFT-urilor în lumile virtuale din jocurile developerilor atât de simplu înseamnă că aceștia se pot concentra pe alte elemente cheie, precum experiența generală și monedel virtuale din joc.

De ce să investești în Enjin Coin?

Accesibilitatea și versatilitatea platformei Enjin au făcut-o o alegere populară în rândul dezvoltatorilor de jocuri, și spiritul comunității, care e în continuă creștere, sugerează că proiectul are potențial semnificativ.

Enjin are de asemenea parteneriate cu brand-uri majore precum Samsung și Microsoft, care sugerează că a prins mai multă tracțiune în piața mainstream, ceea ce le crește și mai mult potențialul de reușită, deoarece din ce în ce mai multe platforme GameFi integrează tehnologia pentru a susține jocurile cu NFT-uri.

The SandBox – cea mai bună opțiune pentru bunuri deținute de utilizatori

Ce este The SandBox?

The Sandbox este o platformă virtuală de jocuri bazată pe tehnologia blockchain, care permite jucătorilor să creeze, să împărtășească și să-și monetizeze propriile experiențe de joc, în contrast cu lumea jocurilor tradiționale. Platforma utilizează NFT-uri pentru a reprezenta activele din joc și permite jucătorilor să cumpere, să vândă și să tranzacționeze aceste active într-un marketplace descentralizat.

The Sandbox dispune de un instrument unic de creare de jocuri, care permite jucătorilor să proiecteze și să construiască propriile jocuri și experiențe în cadrul platformei, ceea ce a contribuit la transformarea sa în unul dintre cele mai populare proiecte GameFi.

De ce să investești în The SandBox?

Abordarea inovatoare a The Sandbox în ceea ce privește jocurile și NFT-urile a făcut din acesta o alegere populară atât printre jucători, cât și printre investitorii din lumea criptografică. Modelul său de conținut generat de utilizator și sistemul play-to-earn permit jucătorilor să creeze și să monetizeze propriul conținut, oferind oportunitatea pentru majoritatea jucătorilor și creatorilor de conținut să câștige recompense în joc și să monetizeze activele pe care le creează.

Pe măsură ce GameFi continuă să crească și mai multe proiecte GameFi devin mainstream, propunerea unică de valoare a The SandBox și comunitatea sa puternică ar putea face din acesta o oportunitate de investiții puternice pentru investitori. Parteneriatele sale cu mărci importante precum Atari și Square Enix indică în continuare potențialul său de succes și de creștere în industria de jocuri video, cu sprijinul unor producători mari de jocuri video.

ApeCoin – cea mai bună investiție într-un ecosistem pentru conținut

Ce este ApeCoin?

ApeCoin este token-ul adoptat de ecosistemul construit în jurul Borde Ape Yacht Club, o colecție de NFT-uri lansată în Aprilie 2021 care a ajuns foarte rapid o piață de un miliard de dolari. ApeCoin a fost lansată pentru a capta potențialul economic al ecosistemului BoredApe, și s-a poziționat ca token ce creează valoare, dar și ca token de guvernanță ce asigură descentralizarea.

Ecosistemul APE îmbină economiile digitale cu evenimentele live, bunurile materiale și o comunitate fizică. Are o gamă largă de cazuri de utilizare, inclusiv guvernarea protocolului, achiziționarea de articole în ecosistem, monedă in-game pentru jocuri blockchain compatibile cu APE și obținerea accesului la evenimente exclusiviste BAYC. ApeCoin este guvernat de o organizație autonomă descentralizată (DAO) numită APE DAO care permite deținătorilor de criptomonedă APE să voteze asupra direcției proiectelor ApeCoin, dându-le o mare putere asupra proiectului.

De ce să investești în ApeCoin?

ApeCoin este o alegere interesantă pentru investitorii care caută jocuri blockchain, în special deoarece proiectul susține activ integrarea în jocurile GameFi. Acest lucru oferă token-urilor o utilitate transferabilă în cadrul experienței de joc APE mai largă și face din APE unul dintre activele digitale cu mai mult de o cale pentru creșterea utilizării.

Yield Guild Games – cel mai bun pentru investiții GameFi holistice

Ce este Yield Guild Games?

Yield Guild Games este o organizație descentralizată autonomă (DAO) care operează pe mai multe proiecte play-to-earn GameFi, precum Axie Infinity și altele. Proiectul se trage din game finance, când fondatorul Gabby Dizon a început să împrumute Axies către alți jucători care nu și le permiteau.

Proiectul constă acum dintr-un număr de sub-DAO-uri care oferă o modalitate unică de implicare în jocurile play-to-earn, iar ecosistemul de jocuri se află sub incidența sub-DAO, permițând jucătorilor să lucreze împreună pentru a-și maximiza veniturile.

Membrii YGG pot închiria active digitale NFT deținute de comunitate, care în jocurile play-to-earn le permit să câștige recompense pentru a plăti chirie prin îndeplinirea sarcinilor. Acest lucru oferă un venit colectiv comunității și crește accesibilitatea experienței de joc pentru piețele cu venituri mai mici. Într-un fel, există o paralelă cu începutul jocurilor gratuite în industria de jocuri tradiționale.

De ce să investești în Yield Guild Games?

Tokenul YGG are multă utilitate în universul YGG, așa că pe măsură ce industria jocurilor se îndreaptă către experiențe GameFi care devin norma, YGG ar putea vedea o mare creștere în multe țări din lume cu venituri scăzute. Acest lucru ar putea genera o cerere mare pentru tokenul YGG, ceea ce face proiectul o investiție interesantă, spre deosebire de jocurile online tradiționale.

My Neighbor Alice – cea mai bună intrare netradițională în jocurile criptografice

Ce este My Neighbor Alice?

My Neighbor Alice este un proiect destul de unic în ceea ce privește jocurile de pe blockchain, deoarece acesta aduce laolaltă atât jucătorii de jocuri video criptografice cât și cei de jocuri tradiționale. Creat de studioul Antler Interactive, jocul reușește să expună utilizatorii la lumea criptografică printr-o narațiune puternică și opțiuni de monetizare bazate pe gameplay, spre deosebire de jocurile tradiționale.

Pentru a se juca, utilizatorii trebuie să cumpere pământ virtual, ceea ce le permite să întreprindă activități ce generează bani. Moneda digitală a acestui joc este ALICE, iar jocul folosește foarte mult NFT-uri pentru a reflecta bunuri virtuale precum plante, clădiri sau flori care permit jucătorilor să-și decoreze pământul.

Jocul are și un marketplace integrat în care jucătorii pot să vândă și să cumpere articole din joc, iar sistemul de reputație îi încurajează să lucreze spre atingerea obiectivelor care le dau acces la evenimente speciale și NFT-uri

De ce să investești în My Neighbor Alice?

Este printre puținele jocuri pe blockchain care își propune să-i educe pe cei nefamiliarizati cu  criptomonedele, iar cu modelul economic integrat în joc, creșterea numărului de utilizatori în următorii ani ar face prețul ALICE să crească remarcabil.

Game of Skills – cea mai bună investiție GameFi pentru curse de cai

Ce este Game of Skills?

Game of Silks este un joc de sport fantasy care se concentrează pe cursele de cai, permițând jucătorilor să dețină și să participe la curse cu cai de rasă pur sânge, obținând recompense prin competiție. Acest lucru profită de o competiție limitată în nișă, iar proiectul a căutat să facă parteneriate cu alte companii din industria cursei de cai pentru a crește în popularitate.

Cu jocurile de sport care cresc semnificativ, am putea vedea Game of Silks capturând o mare parte din piață pe măsură ce Web3 crește în timp.

De ce să investești în Game of Skills?

Avantajele acestui proiect sunt nișarea, brandingul puternic și roadmap-ul ambițios, așa că ne putem aștepta ca prețul SILK să crească în 2023 dacă reușește să prindă suficient elan.

Meta Apes – cea mai bună investiție GameFi de pe Binance Smart Chain

Ce este Meta Apes?

Este un proiect lansat pe Binance Smart Chain care a ajuns jocul de pe BSC cu cei mai mulți utilizatori activi. Aici, jucătorii pot forma o echipa de avataruri maimuță care au abilități specifice, iar această armată poate fi antrenată în timp pentru a-i îmbunătății capacitațile.

Chiar dacă are elemente de PVE (player vs enemy), totuși rămâne fidel standardelor GameFi și permite și moduri player-vs-player.

De ce să investești în Meta Apes?

Binance continuă să-și impulsioneze protocolul de nivel 1, iar Meta Apes pare bine pregătit în ceea ce înseamnă resurse de marketing disponibile. Tokenul PEEL este deja folosit destul de intens pe platformă, deci o mișcare bună de marketing i-ar putea crește semnificativ valoarea.

Sunt o investiție bună criptomonedele GameFi?

Criptomonedele GameFi oferă cu siguranță potențialul pentru o investiție bună, dat fiind ritmul rapid de creștere din industrie și potențialul ridicat al multor proiecte actuale.

Concluzie – care este cel mai bun token GameFi?

Metacade este o investiție atât de atractivă încât nu există nicio îndoială că rămâne cea mai bună ICO de pe piață în acest moment, atât în GameFi, cât și în afara acestuia. Cu dezvoltarea probabil să accelereze în lunile următoare, posesorii de MCADE ar putea vedea un profit incredibil pe investiția lor pe măsură ce ecosistemul crește și popularitatea token-urilor crește, inclusiv GameFi în ansamblu.

Întrebări frecvente privind criptomonedele

Care este viitorul GameFi?

Analiștii prezic că industria GameFi va crește de 10 ori mai repede decât cea a jocurilor tradiționale în următorii trei ani. Creșterea enormă a activelor digitale și capitalizarea de piață scăzută a multor proiecte GameFI fac acest spațiu unul foarte atractiv pentru investitori.

Poți miza token-uri GameFi?

Miza este o metodă comună pentru multe platforme de GameFI, fie că sunt pe BSC, Ethereu, sau altundeva. De obicei, cel mai bun loc pentru miză este funcționalitate oficială a jocului, și poate fi o metodă grozavă de a  câștiga în timp ce se așteaptă o creștere a capitalizării de piață.

Cum fac bani proiectele de GameFi?

Există mai multe metode prin care acestea fac bani. Cumpărăturile din jocuri pot fi taxate, avansarea în anumite jocuri poate necesita bunuri, iar jocurile pe blockchain îți vor cere bani pentru orice elemente competitive.

Ce este Metaversul?

GameFi este alcătuit din multe componente diferite, dar unul dintre cele mai interesante este Metaversul. Acesta este lume virtuală creată pentru ca utilizatorii să poată participa la diverse activități GameFi, și poate fi foarte disruptiv în multe industrii pe măsură ce conceptul devine realitate.

Puteți participa la ultima etapă a presale-ului Metacade aici.

Puteți participa la presale-ul AltSignals aici.

 

Exit mobile version