Cauți unui venit pasiv? Experții cred că acestea sunt cele mai bune 12 criptomonede de miză în 2023

Cauți unui venit pasiv? Experții cred că acestea sunt cele mai bune 12 criptomonede de miză în 2023

Dacă ești în căutarea unor modalități de a genera venituri pasive cu efort minim, miza criptografică poate fi potrivită pentru tine. Miza pe criptomonede este o modalitate excelentă de a obține fluxuri suplimentare de venituri, menținând în același timp investițiile inițiale. Poate că nu va scăpa în totalitate de volatilitatea notorie pentru care sunt renumite piețele criptografice, dar este o modalitate simplă de a obține venituri pasive fără a munci prea mult.

Iată cum obții un venit pasiv prin miza activelor criptografice și cele mai bune 12 criptomonede de miză în 2023.

Ce este miza criptografică și cum funcționează?

Miza monedelor este procesul de blocare a anumitor active criptografice pentru a valida tranzacțiile într-o rețea de tip proof-of-stake (PoS). Ca recompensă pentru că ajuți la menținerea securității rețelei, poți câștiga token-uri. Acest venit pasiv este exprimat, de obicei, sub forma unei rate procentuale anuale (APR) sau a unui randament procentual anual (APY) similar cu cele cotate în produsele financiare tradiționale.

Cheia unei mize eficiente constă în echilibrarea recompenselor atractive de miză și, de preferință, a monedelor de miză cu fundamente solide. Nu prea ai de câștigat dacă alegi un token care oferă un APR ridicat la miză dacă valoarea monedei este posibil să scadă semnificativ fără speranță de recuperare.

Pentru le separa pe cele mai bune de cele mai nepotrivite, iată care este topul celor mai bune 12 token-uri de miză criptografică în 2023, alese de experți criptografici.

Top 12 investiții criptografice de miză în 2023:

AltSignals (ASI)

 Metacade (MCADE)

Solana (SOL)

Polkadot (DOT)

Ethereum (ETH)

Binance Coin (BNB)

Polygon (MATIC)

Algorand (ALGO)

Cardano (ADA)

Quint (QUINT)

Avalanche (AVAX)

Chainlink (LINK)

AltSignals (ASI)

Ce este AltSignals?

AltSignals este un grup de tranzacționare de semnale care deservește o comunitate de peste 52.000 de persoane, lansată în 2017. Instrumentul indicator AltAlgo™ al platformei produce semnale de tranzacționare automate, care a ajutat traderii de criptomonede să obțină câștiguri de 10 ori mai mari în 19 din cele 32 de luni evaluate pentru Binance Futures.

AltSignals tocmai și-a lansat token-ul nativ ASI pentru a ajuta la strângerea de fonduri și pentru a crea acces la noul sau stack de tranzacționare AI, ActualizeAI. ActualizeAI combină cele mai noi tehnologii, cum ar fi învățarea automatizată și procesarea limbajului natural (NLP), pentru a analiza continuu piețele și indicatorii de preț, trecând-i prin modelare predictivă care aplică tendințele datelor istorice înainte de a le furniza investitorilor. Rezultatul final este unele dintre cele mai precise semnale de tranzacționare criptografice disponibile.

Deținătorii de token-uri ASI vor avea acces automat la semnalele Actualize AI și posibilitatea exclusivă de a se alătura Clubului membrilor AI, ceea ce va permite deblocarea unor beneficii suplimentare. Printre acestea se numără intrarea în turnee de tranzacționare, extrageri de premii și accesul la cele mai profitabile presale-uri publice și private.

AltSignals ajută investitorii să navigheze în lumea tranzacționării criptografice, cu coaching și acces la o multitudine de materiale educaționale, puse la dispoziție prin deținerea monedei ASI.

Miza ASI

Moneda ASI poate fi mizată pentru a obține intrarea în turnee de tranzacționare și extrageri de premii, deschizând accesul la recompense profitabile pentru mizele criptografice. Miza ajută la asigurarea securității și viabilității platformei AltSignals, precum și la furnizarea unei baze pentru capacitatea sa AI de top.

Semnalele de tranzacționare derivate din AI vor oferi informații criptografice esențiale pentru a ajuta utilizatorii să identifice ce alte active criptografice pot fi mizate pentru cel mai bun venit pasiv, ajutând traderii să își maximizeze profiturile pe termen scurt și mai departe.

Acest lucru face din presale-ul ASI o oportunitate convingătoare pentru cei care doresc să mizeze pe monedele disponibile în prezent la prețul extrem de rezonabil de $0.012.

>>> Puteți participa la presale-ul AltSignals aici <<<

Metacade (MCADE) – Probabil cea mai bună monedă de miză pentru jocurile P2E

Ce este Metacade?

Metacade este un nou centru comunitar care vrea să devină punctul central al jocurilor P2E (play-to-earn) de pe Web3. Arcada sa virtuală va permite pasionaților de jocuri să se alăture și să joace cele mai noi și captivante jocuri GameFi, beneficiind de bogata mecanică P2E a platformei.

Misiunea Metacade este de a face jocurile P2E accesibile maselor, indiferent de experiența de joc, oferind utilizatorilor căi suplimentare pentru venituri pasive, precum inițiativa Create2Earn, care recompensează utilizatorii pentru conținutul util postat pe hub sub formă de recenzii de jocuri, partajare de alpha și contribuții la chat-urile live. Începând cu 2024, se lansează Work2Earn, care include o gamă largă de oportunități de angajare full-time sau pe proiect pe Web3.

O altă caracteristică interesantă este programul de pionierat Metagrant, care oferă șanse de finanțare dezvoltatorilor de jocuri noi P2E, exclusiv pentru Metacade. Dezvoltatorii sunt invitați să își trimită propunerile într-un fond de idei noi, prezentate apoi comunității deținătoare de monede MCADE pentru vot. Proiectele favorite intră în producție cu sprijinul unui Metagrant din fondurile Metacade, iar produsul final ajunge pe platformă.

Cum pot miza MCADE?

Miza cu token-uri MCADE face parte din Compete2Earn, care permite utilizatorilor să mizeze pe token-urile lor în schimbul intrării în turnee online și a unor trageri la sorți cu premii potențial profitabile.

În schimb, se acordă recompense pasive pentru susținerea primei arcade virtuale deținute de o comunitate din lume, în timp ce aceasta se îndreaptă spre obiectivul său de a deveni o DAO cu drepturi depline până la sfârșitul anului 2024.

Toate recompensele de miză vor fi plătite în stablecoin, atenuând impactul inflaționist pe care îl au de obicei alte platforme de miză, păstrând astfel valoarea participației. Miza pe token-urile MCADE este o modalitate rapidă și ușoară pentru investitori de a face ca participațiile lor criptografice să lucreze pentru ei, cu foarte puțină contribuție, beneficiind totodată de creșterea puternică preconizată a MCADE.

>>> Puteți participa la etapa finală a presale-ului Metacade aici <<<

Solana (SOL) – Monedă blockchain open-source de miză

Ce este Solana?

Solana este un proiect open-source care utilizează tehnologia blockchain pentru a găzdui soluții DeFi. Lansat în 2020, protocolul Solana este conceput pentru a ajuta la dezvoltarea dApp și pentru a îmbunătăți scalabilitatea prin combinația sa de pionierat de proof-of-history (PoH) și PoS pentru a asigura consensul.

Acest model hibrid de consens a atras investitori mici și companii mai mari în blockchain-ul său, contribuind astfel la obiectivul Solana de a face DeFi accesibil maselor. Tranzacțiile instantanee și timpii mai rapizi de validare a contractelor inteligente sunt câteva exemple de beneficii ale mecanismelor hibride de consens și costurile foarte scăzute ale tranzacțiilor.

Cum pot miza SOL?

Token-urile SOL pot fi puse în joc pentru a securiza rețeaua criptografică și pentru a valida noi blocuri. Există mai multe căi pe care utilizatorii le pot urma pentru a-și pune în joc token-urile. Printre acestea se numără miza prin intermediul unei burse centralizate, prin care token-urile sunt delegate bursei pentru a fi mizate în numele tău, sau delegarea token-urilor direct unui validator pe Solana.

Alte căi de a miza SOL includ miza lichidă, în care token-urile SOL sunt delegate unui furnizor de miză lichidă, care oferă celor care mizează pe ele un token derivat lichid tranzacționabil, sau prin rularea directă a unui validator de rețea, în care alți mizatori vă încredințează token-urile SOL. Randamentul mediu anual pentru miza SOL este de aproximativ 5,5%, dar va varia ușor în funcție de ruta de miză criptografică aleasă.

Polkadot (DOT) – Soluție de interoperabilitate cu randament excelent de miză

Ce este Polkadot?

Co-fondatorul Ethereum, Gavin Wood, a creat Polkadot pentru a rezolva unele dintre limitările rețelei Ethereum, în ceea ce privește scalabilitatea și posibilitatea ca diferite lanțuri să comunice și să interacționeze între ele. Protocolul multichain sharded open-source al Polkadot conectează și securizează lanțurile specializate, permițând interoperabilitatea. Principiul fondator din spatele Polkadot a fost acela de a oferi o bază pentru un internet descentralizat de blockchain-uri (IoB).

Protocolul unic Polkadot poate conecta lanțurile publice și private, permițând schimbul de informații și validarea tranzacțiilor nesecurizate prin Polkadot Relay Chain. Polkadot utilizează și parachain-uri, lanțuri independente adaptate pentru a răspunde unor cazuri de utilizare specifice, și parathread-uri, care permit o conectivitate flexibilă bazată pe un model scalabil de plată în funcție de utilizare pentru a oferi o interoperabilitate suplimentară, permițând lanțurilor să funcționeze în paralel.

Token-ul DOT nativ are trei scopuri: acționează ca un token de guvernanță, conectează parachain-uri și sprijină monedele de miză pentru a permite funcționarea și securitatea Polkadot.

Cum pot miza DOT?

DOT este una dintre cele mai profitabile monede de miză disponibile pe cele mai bune burse criptografice, inclusiv Binance și Fearless Wallet. DOT este o monedă criptografică de miză care oferă randamente excelente, menținând un nivel ridicat de utilitate și valoare. Programul de delegare al Polodot oferă investitorilor criptografici un APR de 13,99% pentru a ajuta la validarea tranzacțiilor în rețeaua sa. Pentru a deveni delegator, trebuie să mizezi cel puțin 80 DOT.

Deținătorii de token-uri pot să ruleze un nod de validare pentru randamente ceva mai mari, de aproape 15%. Cu toate acestea, miza minimă necesară pentru a deveni un validator este mult mai mare, de 350 DOT. Blocajul pentru ambele opțiuni este de 28 de zile, un termen foarte competitiv, ceea ce reprezintă o valoare excepțională având în vedere randamentele ridicate oferite.

Ethereum (ETH) – Tranziția la protocolul PoS o face excelentă pentru recompense de miză criptografică pe termen lung

Ce este Ethereum?

Ethereum este cel mai mare furnizor de blockchain de nivel 1 din lume, depășindu-și cu mult cei mai apropiați rivali. Recenta tranziție de la mecanismul său de consens „proof-of-work”, greoi, costisitor și dăunător ecologic, la un protocol PoS, a contribuit în mare măsură la eliminarea amenințării noilor furnizori de blockchain și a făcut din ETH un token cu un grad ridicat de participare.

Ethereum 2.0 a dus blockchain-ul și operațiunile cu contracte inteligente la un alt nivel cu capacitatea sa unică de a obține rapiditatea finală a blocurilor și de a finaliza tranzacțiile în câteva secunde, menținând securitatea și transparența absolută.

Pe lângă protocolul PoS, care a revoluționat oferta de piață a Ethereum, platforma are planificate mai multe versiuni viitoare în 2023, care nu numai că vor menține dominația Ethereum pe piața blockchain, dar o vor menține ca fiind alegerea principală pentru noile proiecte care au nevoie de o rețea blockchain sigură, rapidă și fiabilă.

Cum pot miza ETH?

Miza pe Ethereum este o modalitate excelentă de a obține un venit pasiv pe o perioadă lungă de timp, deoarece este considerat un token „de păstrare pe termen lung”. Deținătorii de token-uri pot administra un nod de validare sau pot opera un validator-ca-serviciu dacă dețin 32ETH în schimbul unui randament anual de 4 până la 4,6%.

Investitorii cu o deținere mai mică de ETH pot în continuare să parieze ETH pe bursele de criptomonede sau în grupuri de pariere pentru un randament bun. De exemplu, în prezent, miza pe token-uri ETH pe bursa Binance oferă un randament anual de 5,2%, fără o miză minimă.

Ca parte a funcției de miză a Ethereum, o caracteristică relativ nouă, monedele de miză câștigate pentru a susține nodurile validatoare care aprobă contractele inteligente nu pot fi retrase până la jumătatea anului 2023, când se va finaliza actualizarea Shanghai.

Binance Coin (BNB) – Monedă deflaționistă cu randamente anuale puternice

Ce este Binance Coin?

Binance Coin este moneda nativă a celei mai populare burse de criptomonede din lume, Binance. Pe lângă faptul că alimentează cel mai important număr de tranzacții criptografice zilnice globale, BNB alimentează și BNB Smart Chain, un blockchain de contracte inteligente care găzduiește mii de aplicații descentralizate (dApps).

Printre numeroasele puncte forte ale Binance Smart Chain se numără faptul că este mai centralizat decât alți furnizori de blockchain, permițând utilizatorilor să păstreze un anumit grad de anonimat în timp ce efectuează tranzacții, oferind comisioane de tranzacție cu costuri reduse, de la 0.02 dolari/tranzacție, și o finalitate rapidă a blocurilor în comparație cu blockchain-uri proof-of-work (PoW).

De la lansarea sa în 2017, Binance a crescut constant pentru a deveni una dintre cele mai valoroase monede de miză după capitalizarea de piață și una dintre cele mai mizate monede de pe piață. Tokenomia puternic deflaționistă BNB a contribuit la popularitatea sa, BNB fiind ars în fiecare trimestru pentru a restricționa oferta pe măsură ce cererea crește.

Cum pot miza BNB?

BNB este una dintre monedele de top din lume, ceea ce nu este o surpriză, având în vedere locul de lider de piață ocupat de Binance în materie de schimb de criptomonede. Popularitatea sa ca una dintre monedele de top pentru miză depinde de modul în care este delegată.

Nu există o miză minimă pentru delegarea BNB către validatori, cu o fereastră de blocare de șapte zile pentru un randament de 4,1% APR. Acest lucru face ca aceasta să fie una dintre cele mai bune monede de miză pentru deținătorii de monede pe termen lung, în timp ce cei care au 10.000 de BNB în palmares își pot crește randamentul prin rularea unui nod de validare pe Binance Smart Chain.

Polygon (MATIC) – Monedă blockchain scalabilă cu randamente excelente

Ce este Polygon?

Polygon este o monedă de miză creată pentru a permite scalabilitatea în blockchain-ul Ethereum, permițând o experiență mai simplă de dezvoltare a infrastructurii. Soluția Polygon transformă Ethereum într-un sistem multi-chain cu drepturi depline, similar cu cel al Polkadot, păstrând securitatea, transparența și ecosistemul înfloritor al Ethereum.

Această soluție de scalare de nivel 2 este susținută de câteva nume mari, precum Binance și Coinbase. Proiectul urmărește să stimuleze adoptarea criptomonedelor la nivel mondial prin rezolvarea problemelor de scalabilitate cu care se confruntă mai multe blockchain-uri. Acest lucru este realizat prin combinarea Plasma Framework și a arhitecturii blockchain PoS.

Polygon poate susține până la 65.000 de tranzacții pe secundă (TPS) pe un singur lanț lateral, oferind timpi de finalizare a blocurilor de mai puțin de două secunde. Această funcționalitate a ajutat lanțul lateral Polygon să devină o platformă preferată pentru aplicațiile DeFi și dApps.

Cum pot miza MATIC?

Token-ul nativ MATIC, un token ERC-20 Ethereum, este utilizat pentru servicii de plată și ca monedă de decontare între utilizatorii din Polygon. Cu toate acestea, cea mai mare valoare pentru MATIC este deblocată atunci când este mizată, datorită APY-ului său excelent de până la puțin peste 14%.

Oricine are o singură monedă poate deveni delegator de rețea, în timp ce pentru a participa este nevoie de cel puțin două monede. Punerea în joc a monedelor MATIC este o operațiune simplă de conectare a portofelelor MetaMask și Polygon, iar randamentul crește pe măsură ce se pun în joc mai multe monede.

Algorand (ALGO) – Un blockchain autonom cu o mare capacitate TPS

Ce este Algorand?

Algorand este un blockchain descentralizat și autonom, care oferă o gamă largă de aplicații cu o rețea de găzduire sigură, scalabilă și eficientă. Rețeaua principală a platformei a intrat în funcțiune în iunie 2019 și a crescut rapid pentru a gestiona aproape 1 milion de tranzacții zilnice, oferind o capacitate extraordinară.

Premisa Algorand a fost aceea de a oferi dezvoltatorilor o rețea blockchain care să asigure o finalitate rapidă a blocurilor și o eficiență generală îmbunătățită, ca răspuns la natura greoaie a rețelelor originale Bitcoin și Ethereum. Pe lângă faptul că oferă o capacitate colosală a rețelei, Algorand are comisioane de tranzacție scăzute și nu trebuie să fie minată ca Bitcoin, minimizând astfel impactul asupra mediului.

Funcționând pe un protocol PoS, Algorand a anunțat dezvoltarea London Bridge, o punte trustless care a permis compatibilitatea cu Ethereum pe lanțul Algorand.

Cum pot miza ALGO?

Toți deținătorii de ALGO contribuie la securizarea rețelei Algorand și pot câștiga recompense de bază pentru miză. În schimb, alte venituri din miză criptografică sunt disponibile prin înregistrarea pentru drepturi de vot de guvernanță care ajută la determinarea viitorului ecosistemului. Token-urile ALGO înregistrate pentru guvernare sunt blocate timp de cel puțin trei luni pentru a fi eligibile pentru a câștiga recompense de până la 10 până la 15%.

ALGO se deosebește de multe alte mecanisme de miză prin utilizarea pure proof-of-stake (PPoS) pentru a valida tranzacțiile din rețea, permițând tuturor deținătorilor de monede ALGO să contribuie la validarea tranzacțiilor, în loc să fie nevoie să mizeze un anumit număr. Nu este nevoie să mizezi un număr minim de token-uri, să delegi token-uri unui validator sau să începi cu o investiție semnificativă; toți cei care au cel puțin un token ALGO vor câștiga recompense.

Cardano (ADA) – Monedă criptografică populară de miză cu un APY bun

Ce este Cardano?

Cardano este o platformă blockchain PoS open-source care are ca scop crearea unei societăți mai echitabile, mai transparente și mai sigure. Lansat în 2017, token-ul nativ ADA generează stimulentul și baza pentru rețeaua securizată Cardano.

Înainte ca Ethereum să își lanseze mecanismul de consens PoS, Cardano a fost unul dintre cele mai mari blockchain-uri care a folosit protocolul PoS, mai puțin consumator de energie. Tehnologia dezvoltată ca parte a ofertei Cardano a fost cercetată în profunzime și revizuită de către academicieni, ceea ce înseamnă că funcțiile sunt supuse unei provocări riguroase înainte de a fi lansate.

Actualizarea Alonzo din septembrie 2021 a permis platformei să susțină o gamă mai largă de aplicații criptografice, inclusiv NFT-uri, contracte inteligente și DEX-uri. Acest lucru a dus la o creștere bruscă a prețului, ADA atingând maximul istoric la scurt timp după aceea, depășind pentru prima dată pragul de 3 USD.

Cum pot miza ADA?

Comunitatea Cardano a mizat pe trei sferturi din oferta ADA, depășind chiar și entuziasmul Ethereum pentru miză. Aceasta se datorează în mare parte lipsei unei perioade de blocare a Cardano, care permite deținătorilor de ADA să mizeze, păstrând libertatea de a-și folosi token-urile pentru plăți, transferuri și ecosistemul DeFi.

Miza poate aduce un venit pasiv de până la 5% APY, iar Cardano permite utilizatorilor să își mizeze token-urile în două moduri. Prin utilizarea unei burse, care oferă o cale ușoară, cu intervenții reduse pentru a obține randamente, dar necesită ca ADA să fie păstrat pe bursă. Iar miza pe un fond comun de validare permite investitorilor criptografici să susțină rețeaua Cardano sau o anumită cauză fără a-și bloca token-urile, care pot continua să fie utilizate după cum este necesar.

Quint (QUINT) – Moneda de miză cu recompense din lumea reală

Ce este Quint?

Quint este un nou token care conectează investitorii din lumea reală prin conectarea realității cu metaversul. Acesta stimulează fondurile de miză care oferă câștiguri anuale în criptomonede cu capitalizare automată, în timp ce deblochează avantaje legate de lifestyle prin NFT-uri depuse direct în portofelul celui care mizează. Există mai multe motive pentru care Quint este una dintre cele mai bune monede de miză criptografică.

Quint are o piață de tip boutique NFT care livrează NFT-uri în token-uri, magazinul Quint, Metaverse Arts Club, și intenționează să se aventureze în GameFi în curând.

Pe lângă procesul de miză comună și accentul pus pe NFT, Quint își propune să adauge obiecte de colecție unice din lumea reală la tezaurul său pentru o eventuală distribuire între cei care mizează. Alte planuri includ dezvoltări imobiliare din lumea reală în care investitorii Quint pot deveni proprietari fracționari.

Cum pot miza Quint

Miza pe QUINT este diferită față de alte monede de miză, deoarece platforma oferă utilizatorilor fonduri de super-miză care supraîncarcă profiturile prin oferirea de recompense reale. Există două categorii de fonduri, Luxury Raffle Pools și Quintessential Pools.

În plus față de randamentul standard al criptomonedelor, super-miza în Luxury Raffle Pools oferă utilizatorilor șansa de a câștiga premii de lux care vor fi deținute la sfârșitul duratei de miză a grupului. Între timp, fondurile Quintessential vor oferi un stimulent garantat în lumea reală pentru cel care mizează, alături de randamente criptografice mai mari decât cele disponibile în fondurile de miză standard din ecosistemul Quint. Premiile includ vacanțe de lux, experiențe cu super-mașini, tichete cadou și alte experiențe din metavers și din lumea reală.

Avalanche (AVAX) – Randamente puternice ale monedei de miză de nivel 1

Ce este Avalanche?

Avalanche este o platformă blockchain de nivel 1 pentru dApps și rețele blockchain personalizate, care s-a impus încă de la lansarea sa în 2020 ca unul dintre principalii pretendenți la tronul Ethereum. Avalanche pretinde un randament de vârf de până la 6.500 de tranzacții pe secundă (TPS) fără a afecta negativ performanța sau scalabilitatea rețelei.

Arhitectura unică utilizată de Avalanche permite această funcționalitate excelentă prin utilizarea a trei blockchain-uri individuale. X-Chain, C-Chain și P-Chain, în care fiecare are un scop distinct. Acest lucru diferențiază Avalanche de Ethereum și Blockchain, în care toate nodurile verifică tranzacțiile cu diferite mecanisme de consens utilizate în funcție de fiecare caz de utilizare.

Avalanche continuă să lucreze pentru a oferi punți care să îmbunătățească interoperabilitatea cu alte lanțuri, dezvoltând ecosistemul său nativ de dApps și soluții DeFi.

Cum pot miza AVAX?

Randamentele anuale ale AVAX sunt printre cele mai mari, mizele delegate unui validator AVAX obținând un randament de 9%. Deținătorii de AVAX care aleg să își administreze propriile noduri de validare se pot aștepta să câștige aproximativ 0,5% în plus, dar odată cu aceasta vin și costurile de pornire mai mari și costurile de server pentru administrarea unui validator.

Este necesară o miză minimă de 25 de token-uri pentru delegarea către un validator, o miză mai mare fiind necesară pentru oricine dorește să administreze un nod. Se oferă randamente mai mari pentru utilizatorii de criptomonede care își mizează token-urile mai mult timp. Perioada minimă de blocare este de două săptămâni, cu un angajament total de un an.

Chainlink (LINK) – Moneda de miză care securizează rețelele Oracle

Ce este Chainlink?

Lansată în 2017, Chainlink este o platformă care permite blockchain-urilor să interacționeze cu surse de date externe și metode de plată prin rețeaua descentralizată Oracle, furnizând date în afara lanțului necesare contractelor inteligente pentru a deveni partea dominantă a unui acord inițial.

Rețeaua extinsă a Chainlink este condusă de o vastă comunitate open-source de operatori de noduri, dezvoltatori de contracte inteligente, cercetători, furnizori de date și auditori de securitate, toți concentrându-se pe asigurarea accesului descentralizat pentru toți utilizatorii rețelei.

Punctul forte al platformei este modul în care aceasta permite integrarea datelor deținute în afara lanțului în contractele inteligente, o funcționalitate care a câștigat parteneriate cu mai mulți furnizori de date de încredere, inclusiv Brave New Coin și Huobi. Aceștia vând accesul la date către Chainlink, monetizând astfel informațiile pe care le dețin.

Cum pot miza LINK?

La fel ca în cazul celorlalte platforme, miza pe moneda LINK nativă ajută validatorii rețelei să asigure securitatea platformei. Cu toate acestea, pe lângă securitatea blockchain, miza LINK ajută și la îmbunătățirea siguranței rețelelor Oracle ale Chainlink.

Nu există o miză minimă pentru oricine dorește să își delege miza. Cu toate acestea, există un plafon maxim de miză de 7.000 LINK pentru a promova o mai mare incluziune și pentru a reduce riscul ca un număr mic de participanți să se impună în cadrul fondului de miză. Operatorii de noduri trebuie să mizeze minimum 1.000 LINK, cu o miză maximă de 50.000. Randamentele anuale sunt de aproximativ 5%, operatorii de noduri putând obține recompense de până la 7%.

Beneficiile mizei criptografice

Miza criptografică are mai multe beneficii tangibile. Spre deosebire de minatul criptografic, miza criptografică nu necesită echipamente de calcul suplimentare sau spațiu pe server. În plus, miza criptomonedei reduce semnificativ impactul asupra mediului al minatului de criptomonede.

Între timp, miza pe monede face ca portofoliul tău să lucreze pentru tine, obținând un venit pasiv din miză cu o intervenție minimă. Ca urmare, blockchain-urile PoS devin mai sigure, mai fiabile și mai eficiente.

Riscurile mizei criptografice

În timp ce beneficiile mizei criptografice sunt foarte convingătoare, există mai multe riscuri asociate cu miza criptografică.

Prețurile criptomonedelor sunt volatile, ceea ce înseamnă că se pot deprecia rapid. Dacă token-urile pierd rapid o sumă considerabilă, nu există nicio garanție că randamentul anual va acoperi pierderile. În plus, deși este posibil să se „deblocheze” câștigurile criptografice în unele cazuri, poate dura până la șapte zile pentru a realiza câștiguri pe unele platforme.

Miza pe monede necesită o perioadă minimă de miză. Pentru o anumită perioadă, token-urile nu pot fi accesate sau utilizate.

Unde pot miza? Platforme de miză

Mai multe platforme acceptă miza. Printre acestea se numără:

Burse centralizate – cele mai renumite burse de criptomonede centralizate, cum ar fi Crypto.com și Coinbase, oferă deținătorilor posibilitatea de a miza pe monedele lor.

Crearea unui nod – acest lucru permite deținătorilor de token-uri să își folosească moneda ca miză pentru a lucra ca validator al tranzacțiilor și contractelor inteligente pe blockchain.

Aderarea la un fond comun de miză permite ca monedele care urmează să fie mizate să fie delegate într-un fond comun, care este apoi mizat în mod colectiv.

Concluzie: Care sunt cele mai bune monede de miză pe care să le cumperi chiar acum?

În acest moment, există mai multe monede criptografice excelente, dar moneda ASI de la AltSignals iese în evidență. Datorită setului de instrumente cu AI, acest nou token oferă acces la turnee de tranzacționare și la extrageri de premii online, împreună cu dividende bogate și potențial de creștere.

În al doilea rând, moneda MCADE de la Metacade, cu venituri pasive obținute pe măsură ce platforma se stabilește și se dezvoltă și se află acum în etapa finală de presale.

Întrebări frecvente legate de criptomonede

Ce criptomonedă este cea mai bună pentru miză?

Unii consideră că moneda ASI de la AltSignals este cea mai bună monedă criptografică de miză datorită echilibrului excelent dintre randament și potențialul de creștere.

Poți pierde criptomonede prin miză?

Da, piețele criptografice sunt cunoscute pentru volatilitatea lor, iar monedele își pot pierde valoarea rapid. În acest caz, este puțin probabil ca orice randament anual să acopere pierderile cauzate de devalorizarea unui token.

Este miza criptografică profitabilă?

Miza criptografică poate fi o modalitate profitabilă de a obține un venit pasiv, în special pe termen lung. Se pot obține randamente pe termen scurt, dar cele mai mari profituri sunt realizate pe perioade mai lungi.

Poți miza pe orice criptomonedă?

Nu toate monedele se pot miza. Dacă dorești să cumperi criptomonede pentru miză, cercetează bine care monede acceptă miza înainte de a le cumpăra.

Ce este un fond de miză?

Fondul de miză este o platformă comună în care deținătorii de criptomonede pun în comun activele pentru consensul de tip proof-of-stake, mărind șansele de validare și recompensele și reducând în același timp riscul individual.

Puteți participa la presale-ul AltSignals aici.

Puteți participa la etapa finală de presale Metacade aici.

Acesta este un articol plătit. crypto.ro nu susține și nu este responsabil pentru niciun conținut, acuratețe, calitate, publicitate, produse sau alte materiale de pe această pagină. Cititorii ar trebui să facă propriile cercetări înainte de a lua orice acțiune legată de companie. crypto.ro nu este responsabil, direct sau indirect, pentru orice daune sau pierderi cauzate sau presupuse a fi cauzate de sau în legătură cu utilizarea sau încrederea în orice conținut, bun sau servicii menționate în comunicatul de presă.
Exit mobile version