Doar 1,3 milioane de monede Bitcoin au mai rămas pe exchange-uri

6,3% din supply-ul total a rămas pe exchange-uri, disponibil pentru tranzacționare, conform unei noi analize postate de Cryptorank

Myst | Adobe Stock

Într-o conjunctură care poate fi numită o veste bună de Crăciun, pentru tauri, Cryptorank a postat într-un mesaj pe twitter faptul că supply-ul Bitcoin, prezent pe exchange-uri, a ajuns la niveluri atât de scăzute, pe care piața nu le-a mai întâlnit de ani de zile. Aproximativ 1,3 milioane de monede BTC au rămas pe platformele de tranzacționare, însumând astfel 6,3% din supply-ul total.

Supply-ul aflat în descreștere nu reprezintă o veste nouă, având în vedere că trendul acestei statistici se află în declin de la evenimentul de halving din Mai 2020, când recompensa pentru validarea unui block a fost înjumătățită. Disponibilitatea activelor digitale de pe exchange-uri s-a conformat, iar trendul a devenit descendent pe parcursul ultimului an. Portofelele exchange-urilor constituiau 9,5% din supply în luna Octombrie 2020, și 7,3% în luna Iulie 2021. Procentul de 6,4%, înregistrat luna aceasta, este cel mai mic din 2021.

Un alt lucru interesant îl reprezintă scăderea dominanței din partea portofelului Coinbase. Exchange-ul american obișnuia să dețină mai multe monede Bitcoin decât toate celelalte exchange-uri la un loc. Dominanța acestuia a scăzut de la 50,5% la 40,6% pe parcursul acestui an.

Doar 1,3 milioane de monede Bitcoin au mai rămas pe exchange-uri
Bitcoin: Împărțirea monedelor în funcție de exchange | Cryptorank

Știrile acestea lovesc piața la scurt timp după ce o suită de unelte de monitorizare on-chain au indicat cele mai bullish statistici fundamentale pentru rețeaua Bitcoin din ultimii an, contribuind astfel la o creștere locală a prețului. În primul rând, supply-ul nelichid de Bitcoin crește cu aproximativ 100,000 de monede în fiecare lună. În esență, mai multe monede BTC sunt puse la păstrare decât numărul de monede care sunt produse de mineri.

Glassnode, probabil cea mai populară unealtă de monitorizare on-chain, a împărtășit cu comunitatea crypto date bullish, cu privire la comportamentul prezent pe exchange-uri. Media mobilă a ultimelor 7 zile pentru inflow-ul monedelor a atins recent un minim de 978,452 de monede BTC, stabilind astfel minimul ultimelor cinci luni. Supply-ul ar putea să rămână foarte scăzut, având în vedere că tot mai puține monede sunt trimise pe exchange-uri.

Bitcoin: Volumul de intrare al monedelor pe exchange-uri | Glassnode

În cele din urmă, este important să înțelegem faptul că mulți investitori de retail și doar câțiva investitori instituționali își păstrează activele digitale pe exchange-uri, indicând faptul că supply-ul nelichid ar putea să fie și mai mic în realitate. Unii holderi de Bitcoin pur și simplu preferă să-și lase cheile private în grija exchange-urilor, în loc să-și ia monedele în propriile mâini și să le mute în mediu offline.

În mod deloc surprinzător, Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, încurajează metoda hot wallet, în care utilizatorul își păstrează activele digitale pe exchange, în deplină siguranță. Pe de altă parte, cei mai vehemenți susținători ai BTC-ului spun că dacă cheile private nu-ți aparțin, atunci nu-ți aparțin nici monedele.

În cele din urmă, chiar dacă taurii nu au primit miracolul de Crăciun pe care și l-au dorit de la statisticile bullish ale monedei, trebuie să ținem cont că vânzătorii încă au un oarecare control asupra pieței. Într-una din ultimele analize, Glassnode a evidențiat că 1 din 4 monede BTC se află în profit doar dacă prețul se menține peste $47,000.

Lucrul acesta sugerează faptul că un sfert din monedele BTC care au fost cumpărate aici sau mai sus – se află momentan sub apă. Dacă prețul crypto-monedei nu revine curând peste $50,000, este posibil ca taurii să nu mai găsească cadouri sub brad.

Exit mobile version