De la Snoop Dogg la Tony Hawk – 10 celebrități care au adoptat NFT-uri

De la Snoop Dogg la Tony Hawk - 10 celebrități care au adoptat NFT-uri | Crypto.com

Piața NFT este în continuă creștere. Potrivit unui nou raport DappRadar, volumul tranzacțiilor a crescut cu peste $10 miliarde în trimestrul al treilea al anului 2021, de șapte ori mai mult decât în trimestrul precedent. Deși o parte semnificativă a tranzacțiilor provine de la proiectele de succes precum: NBA Top Shot, CryptoPunks și jocul Axie Infinity, cazurile de utilizare NFT cresc rapid pe măsură ce creatorii îi recunosc potențialul.

Volumul tranzacțiilor NFT
Volumul tranzacțiilor NFT în perioada Ianuarie 2021 – Septembrie 2021| DappRadar

În trecut, celebritățile dornice să profite de pe urma scenei crypto aveau puține opțiuni. În cele mai multe cazuri, pur și simplu promovau un Initial Coin Offering (ICO) sau investeau proprii bani într-un startup pe care îl considerau promițător. Cu toate acestea, datorită NFT-urilor, acum își pot valorifica statutul de vedetă lansând obiecte de colecție digitale, precum: opere de artă, albume, cărți de schimb și altele. Aceste obiecte de colecție tokenizate pot fi apoi tranzacționate pe piața liberă între fani și investitori.

De la muzicieni și sportivi, la actori și supermodele, celebritățile sunt ocupate să scoată la licitație o gamă amețitoare de active bazate pe tehnologia blockchain. Prin intermediul NFT-urilor, personalitățile publice se pot conecta cu fanii lor într-un mediu digital și își pot crea o nouă sursă de venit.

Să aruncăm o privire asupra vedetelor care s-au remarcat prin adoptarea NFT-urilor.

Snoop Dogg

Snoop Dogg a anunțat în luna Martie 2021 prima sa colecție NFT intitulată A Journey with the Dogg, care reprezintă punctul culminant al amintirilor timpurii ale rapperului. Cu opt piese disponibile în cantități limitate printre care: Snoop Doge Coins, Diamond Joint și Deez Nuts, rapperul extrem de popular a spus că arta sa este o privire asupra vieții unui tânăr Snoop. Inovatorul și antreprenorul recunoscut la nivel mondial a declarat că este încântat de concept și crede că tehnologia va schimba modul în care artiștii fac afaceri. Licitația a durat 48 de ore, iar Snoop Dogg a câștigat peste $100,000 pentru doar una dintre piesele vândute.

Grimes

Cântăreața, care a fost într-o relație cu Elon Musk, a adoptat tehnologia futuristă a NFT-urilor și a vândut 10 piese de artă digitală pe Nifty Gateway. Arta care explorează imaginația ei despre alte planete, tehnologie futuristă, ruini și heruvimi i-a adus cântăreței aproximativ $6 milioane în mai puțin de 20 de minute. Opera de artă care i-a adus cel mai mare venit a fost Death of the Old, vândută cu $389,000.

Eminem

În Aprilie, Eminem a anunțat prima sa colecție NFT intitulată Shady Con sub forma unui festival digital. Piesele unice și beat-urile create de rapper au fost lansate în ediție limitată, înainte de începerea festivalului. Eminem a declarat că atunci când era mai tânăr, obiectele de colecție nu aveau o piață de desfacere, din acest motiv este încântat de oportunitatea pe care o oferă NFT-urile.

https://twitter.com/Eminem/status/1386154230474592262

Steve Aoki

În Martie, Dj-ul nominalizat la Grammy a lansat colecția Dream Catcher, o colaborare cu artistul Antoni Tudisco care a încasat $4,29 milioane. Recent, Aoki a mai colaborat cu vorbitorul motivațional Tom Bilyeu pentru a lansa colecția NFT Neon Future. Reflectând asupra acestor experiențe, Aoki a declarat că a fost întotdeauna un colecționar pasionat, iar suprapunerea dintre muzică și noile moduri de a colecta artă i-a oferit oportunitatea de a îmbina în sfârșit arta, cultura de colecție și muzica.

Ellen DeGeneres 

În Aprilie, DeGeneres a decis să scoată la licitație explicația ei despre NFT și o imagine desenată a unei pisici, în timpul emisiunii Ellen Show. Licitația a durat 24 de ore, iar DeGeneres a câștigat $33,495 pe care i-a donat către World Central Kitchen, o organizație de ajutor alimentar fondată de bucătarul José Andrés.

Tony Hawk

Legendarul skateboarder Tony Hawk a anunțat lansarea unui videoclip NFT în care este prezentat ultimul său Ollie la 540 de grade. Performanța sa a fost vândută drept ultimul ollie pe care îl va face vreodată skateboarderul. Veniturile din vânzarea NFT-ului au fost donate către organizațiile de caritate.

Lindsey Lohan

Lohan, în colaborare cu Dj Manuel Riva, a lansat primul ei single intitulat Lullaby. Melodia electronică, împreună cu videoul sub formă de NFT, au fost vândute pentru $85,000 pe FansForever. Lohan a declarat că vânzarea este o istorie în devenire și că viitorul divertismentului va avea rădăcini în sectorul crypto.

Jay-Z

Nu este un secret pentru nimeni că Jay-Z este bine informat despre piața crypto. Jay-Z a lansat primul NFT pentru albumul său de debut Reasonable Doubt. NFT-ul a fost scos la licitație pe Sotheby’s pentru $139.000 de dolari. Jay-Z își propune întotdeauna să fie în concordanță cu noile tehnologii. Având în vedere istoricul său în afaceri, este posibil ca fanii să se aștepte la mai multe opere digitale de artă create de Jay-Z.

Shawn Mendes

Shawn Mendes s-a alăturat pieței OpenSea cu o colaborare cu Genies pentru a vinde articole vestimentare unice. De la o chitară virtuală la coliere, vestă și cercei au fost disponibile pentru cumpărare pe OpenSea, iar Mendes a câștigat peste $600,000 dolari. În urma vânzării, Mendes a donat încasările către Shawn Mendes Foundation Wonder Grants, o organizație non-profit care ajută tinerii activiști cu idei mari.

Cara Delevingne

Cara Delevingne a folosit NFT-urile pentru a se concentra pe împuternicirea femeilor prin intermediul pieței crypto în plină dezvoltare. În colaborare cu artistul Chemical X, Delevingne a lansat un clip cu ea însăși, aparent nud. Scopul vedetei a fost de a strânge bani pentru fundația ei care sprijină femeile vulnerabile din întreaga lume.

Exit mobile version