11 cereri pentru ETF-uri Ethereum depuse la SEC în ultima săptămână

Gigantul ProShares vrea să revoluționeze piața cu un nou ETF bazat pe Bitcoin și Ether

11 cereri pentru ETF-uri Ethereum depuse la SEC în ultima săptămână

Piața fondurilor tranzacționate pe bursă (ETF) bazate pe Ethereum este într-o cursă intensă, cu un val de cereri depuse la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA (SEC). În ultima săptămână, SEC a primit nu mai puțin de 11 astfel de aplicații, cea mai recentă venind de la ProShares, un jucător binecunoscut pe piața ETF-urilor.

ProShares a depus o cerere pentru un ETF bazat pe Bitcoin cât și Ethereum în aceași măsură, care își propune să ofere investitorilor expunere către cele două criptomonede, care au cea mai mare capitalizare de piață.

ETF-urile nu intenționează să dețină direct criptomonedele. În schimb, intenționează să obțină expunere la aceste active digitale prin intermediul contractelor futures și, eventual, al altor instrumente financiare, inclusiv vehicule de investiții colective.

Această avalanșă de cereri a fost declanșată de Volatility Shares, care a depus cererea pentru ETF-ul Ether Strategy pe 28 iulie. Au urmat Bitwise Asset Management, Roundhill Financial, Van Eck, ProShares și Grayscale Investments, toate depunând cereri pentru ETF-uri pe baza contractelor futures Ether pe 1 august.

Este interesant de observat că SEC nu a aprobat încă niciun ETF care urmărește contractele futures Ethereum. În schimb, ETF-urile pe baza contractelor futures Bitcoin există din octombrie 2021.

Dacă SEC decide să nu respingă aceste cereri, ETF-urile Ether își vor face debutul la 75 de zile de la datele lor respective de depunere. Primul care ar putea fi lansat, dacă primește aprobarea, ar fi ETF-ul Volatility Shares pe 12 octombrie.

O aprobare din partea SEC ar putea deschide potențial ușile pentru ca investitorii mainstream să obțină expunere la Bitcoin și Ethereum fără a fi nevoie să dețină direct criptomonede.

Exit mobile version