114 Memecoin-uri lansate de pe o singură adresă în ultimele 45 de zile

Memecoin-urile devin tot mai mult ținta escrocilor care caută să profite de popularitatea acestora pentru câștiguri personale

114 Memecoin-uri lansate de pe o singură adresă în ultimele 45 de zile

Industria crypto a asistat recent la o creștere a lansărilor frauduloase de memecoin-uri. Potrivit cercetărilor realizate de renumitul investigator crypto ZachXBT, o adresă (0x739c58807B99Cb274f6FD96B10194202b8EEfB47) a fost legată de 114 escrocherii cu memecoin-uri în doar 45 de zile.

Într-o discuție de Twitter din 26 aprilie, ZachXBT a explicat că a urmărit fondurile de la fiecare scam, care au dus în mod constant la aceeași adresă de depozit.

Suma exactă a acestor activității de înșelăciune este necunoscută, deoarece escrocii au folosit mai multe portofele pentru a împărți fondurile, dar se bănuiește că este considerabilă.

Memecoin-urile sunt monede digitale centrate în jurul glumelor sau meme-uri de pe internet, adesea lipsite de utilitate sau de perspective de utilizare viitoare. Aceste tokenuri au devenit ținta escrocilor care caută să exploateze popularitatea lor pentru câștiguri personale.

Utilizatorul de Twitter, Lucrafund, s-a alăturat, de asemenea, investigației, împărtășind un screenshot care arată că escrocii au mutat unele dintre fondurile dobândite ilegal către o adresă Coinbase, dezvăluind în mod neintenționat o informație personală cheie.

În răspuns la întrebările referitoare la motivul pentru care Coinbase nu a identificat și semnalat încă aceste tranzacții, ZachXBT a sugerat că detectarea unor astfel de activități poate fi dificilă, deoarece fondurile sunt transferate de obicei în tranșe mai mici pe o perioadă extinsă.

Pe 27 aprilie, CoinGurruu, un alt utilizator de Twitter, a scos la lumină o altă adresă de portofel a unui alt presupus escroc, 0xCc16D5E53C1890B2802d5441d23639CAc6cd646F, care a lansat zilnic timp de aproape doi ani între 2 și 5 memecoin-uri. CoinGurruu îndeamnă oamenii să semnalizeze adresele pe Etherscan pentru a preveni finanțarea neintenționată a escrocilor.

Într-un alt caz, ZachXBT a expus un alt presupus escroc, Gabriel Marques (utilizatorul de Twitter NazareAmarga), care a lansat presupusele memecoin-uri frauduloase destinat posesorilor proiectului legitim Nakamigos NFT. Marques a fost identificat prin adresa portofelului, care era vizibilă într-o postare online pe rețelele de socializare. Potrivit lui ZachXBT, această escrocherie a generat aproximativ 110.000 de dolari în Ethereum.

Pe măsură ce numărul de escrocherii memecoin continuă să crească, comunitatea crypto trebuie să rămână vigilentă și să exercite precauție atunci când ia în considerare investițiile în aceste monede.

Exit mobile version