Cardano va suporta contracte Ethereum Virtual Machine prin Milkomeda

Utilizatorii de Cardano vor avea acces la contractele Ethereum Virtual Machine prin integrarea cu Milkomeda

Cardano va suporta contracte Ethereum Virtual Machine prin Milkomeda

Utilizatorii Cardano (ADA) vor putea accesa în curând contracte Ethereum Virtual Machine (EVM) prin orice portofel ADA, datorită unei noi funcționalități de pe Milkomeda.

Integrarea viitoare de pe Milkomeda, o rețea care conectează blockchain-uri precum Cardano și Algorand la contracte EVM, va deschide noi posibilități pentru developeri cât și pentru utilizatori.

Sebastien Guillemot, CEO-ul Milkomeda, a făcut acest anunț joi seara.

„Milkomeda (layer-ul EVM al Cardano) lansează o funcționalitate ce permite fiecărui utilizator Cardano să folosească direct contracte EVM din orice portofel Cardano „, a spus el.

El a mai adăugat că recompensele pentru staking vor fi acum disponibile pentru toți utilizatorii EVM, inclusiv developerilor de smart contracte. Aceste recompense vor fi plătite automat la fiecare cinci zile.

EVM este mediul în care toate conturile și smart contractele se găsesc, acționând ca un calculator virtual utilizat de developeri pentru a crea aplicații descentralizate (dapps). Când este implementat pe alte blockchain-uri prin intermediul Milkomeda, oferă developerilor posibilitatea de a crea dapps similare și produse de finanțe descentralizate (DeFi) ca cele create pe Ethereum – dar utilizând tokenuri Cardano în loc de Ether.

Pentru a face acest proces și mai ușor pentru developeri, Solidity va fi de asemenea suportat – astfel nu va mai fi nevoie să se utilizeze toolkit-uri sau să învățe un nou limbaj de cod. Acest lucru deschide multe posibilități pentru cei care au fost anterior limitați în proiectele lor legate de Cardano din cauza lipsei de suport pentru limbajele compatibile.

Cardano a câștigat tracțiune în ultimele luni, cu o capitalizare de piață care depășește acum 13 de miliarde de dolari, făcându-l a șaptea criptomonedă ca mărime a pieței.

Noua funcționalitate este setată să aducă mai multă utilitate pentru deținătorii de Cardano și să ofere mai multe opțiuni pentru dezvoltarea dapp-urilor pe blockchain.

Exit mobile version