21 de zile până la Bitcoin Halving; se preconizează investiţii de $1 trilion în BTC prin ETF-uri

Adam Back prezice un potențial ATH (all-time high) nou pentru Bitcoin în weekend, imediat după ce directorul tehnic al Bitwise a declarat că piețele ar putea injecta 1 trilion de dolari în BTC prin ETF-uri.

Halving-ul Bitcoin: au mai rămas 21 de zile; se preconizează investiţii de $1 trilion în BTC prin ETF-uri | Google

Puncte cheie

Mai sunt 21 de zile până la halving-ul Bitcoin care va avea loc vineri, 19 aprilie. În așteptarea acestui eveniment important, investitorii se pregătesc pentru fluctuațiile de preț care îi sunt asociate în mod obișnuit.

Halving-ul precedent al Bitcoin, care are loc aproximativ la fiecare patru ani și reduce recompensele pentru minarea unui bloc la jumătate, a dus la un indice de volatilitate care depășește 9% pentru Bitcoin (BTC).

Traiectoria pretului Bitcoin
Traiectoria pretului Bitcoin

Bitcoin continuă să se tranzacționeze peste nivelul important de 70.000 de dolari, iar la momentul scrierii acestui articol, BTC se tranzacționează pe verde, iar moneda a crescut cu peste 10% în ultimele șapte zile, potrivit CoinMarketCap.

Predicții optimiste privind prețul Bitcoin și piața crypto

Există diverse predicții optimiste importante cu privire la prețul Bitcoin pentru viitorul apropiat și piața criptomonedelor în general.

Prima dintre ele vine de la cypherpunk-ul Adam Back, care se așteaptă ca Bitcoin să atingă noi maxime istorice (ATH) în acest weekend.

Într-o postare pe X, el enumeră factorii care ar putea determina creșterea bruscă a prețului Bitcoin printre care faptul că tradfi e offline deci nu poate exista un dump pe $GBTC din cauza falimentelor.

De asemenea, Back a menționat exchange-ul crypto Deribit care se pregătește pentru o săptămână istorică, deoarece platforma anticipează una dintre cele mai mari expirări ale contractelor de opțiuni, cu peste 15 miliarde de dolari în opțiuni pe BTC și ETH azi.

Nivelurile de preț menționate în anunțul de pe X al Deribit sunt mai mari decât valorile obișnuite („low Max Pain levels”), sugerând o posibilă creștere a volatilității pe piața criptomonedelor.

O altă predicție optimistă pentru piața Bitcoin vine de la directorul tehnic al Bitwise, Matt Hougan.

Într-o notă recentă pentru investitorii săptămânali, Hougan a afirmat că instituțiile sunt așteptate să investească peste 1 trilion de dolari în Bitcoin prin intermediul ETF-urilor în anul următor.

Hougan a reflectat asupra perspectivelor și provocărilor pe care le pot întâmpina investitorii în spațiul crypto.

CEO-ul BlackRock, Larry Fink, a evidențiat de asemenea ETF-ul lor pe Bitcoin, care înregistrează o creștere fără precedent, devenind cel mai rapid ETF aflat vreodată în creștere.

Acesta și-a exprimat optimismul cu privire la viabilitatea pe termen lung a Bitcoin.

Exit mobile version