$25 miliarde ar putea intra în ETF-urile Bitcoin din Hong Kong

Investitorii din China continentală ar putea injecta până la 25 de miliarde de dolari în ETF-urile Bitcoin din Hong Kong, potrivit companiei Matrixport cu sediul în Singapore.

$25 miliarde ar putea intra în ETF-urile Bitcoin din Hong Kong | Google

Puncte cheie

Hong Kong este pe cale să aprobe ETF-uri Bitcoin după ce Comisia pentru Valori Mobiliare și Futures (SFC) a actualizat lista fondurilor de gestionare a activelor virtuale pe 10 aprilie.

După cum s-a raportat deja, această mișcare anticipează anunțul primului lot de ETF-uri Bitcoin din Hong Kong, programat pentru 15 aprilie.

Centrul financiar global important și poarta de deschidere pentru investițiile chinezești din străinătate, Hong Kong joacă un rol semnificativ în industria crypto, iar aprobarea ETF-urilor Bitcoin ar marca un pas important în acest sens.

Până la $25 de miliarde ar putea intra în ETF-urile Bitcoin din Hong Kong

Potrivit celui mai recent raport de la Matrixport, furnizor de servicii crypto din Singapore, aceste investiții ar putea atrage o cerere de până la 25 de miliarde de dolari din partea investitorilor chinezi prin intermediul programului Southbound Stock Connect.

Programul Southbound Stock Connect permite investitorilor calificați din China continentală să acceseze acțiuni eligibile listate la bursa din Hong Kong.

Matrixport susține în raportul publicat astăzi că aprobarea probabilă a ETF-urilor Bitcoin spot listate la Hong Kong ar putea atrage câteva miliarde de dolari capital.

Investitorii din China continentală ar putea profita de programul Southbound Connect, care permite tranzacții de până la 500 de miliarde de RMB pe an.

Raportul menționează de asemenea că, ținând cont de capacitatea disponibilă potențială, o astfel de mișcare ar declanșa o capacitate disponibilă de până la 200 de miliarde de dolari din Hong Kong pentru ETF-urile Bitcoin. Aceasta ar însemna 25 de miliarde de dolari.

360MarketIQ subliniază că în ultimii trei ani, fluxurile au fost de 450 de miliarde HKD, 400 de miliarde HKD și 320 de miliarde HKD – ceea ce înseamnă că țintele nu au atins limita cu 100-200 de miliarde HKD.

Matrixport continuă și explică faptul că există potențial o cotă rămasă de 100-200 de miliarde HKD pentru ETF-urile Bitcoin, asta în cazul în care aprobarea va avea loc fără restricții. 200 de miliarde HKD înseamnă 25 de miliarde de dolari.

După aprobarea primului lot de ETF-uri Bitcoin, programată pentru 15 aprilie, Bursa de valori din Hong Kong (HKEX) ar avea nevoie în mod normal de aproximativ două săptămâni pentru a se pregăti pentru listarea produselor. Însă, procesul ar putea avea loc mai devreme, în aproximativ 10 zile, conform comunicării detaliate și planificării dintre proiectul ETF BTC și HKEX.

Dacă totul merge conform planului, ETF-urile Bitcoin spot din Hong Kong ar urma să apară la aproximativ trei luni după aprobarea lor în SUA, unde până acum s-a înregistrat un succes imens, cu ETF-ul IBIT al BlackRock, lider pe piață.

Bitcoin se menține peste $70.000 cu 8 zile înainte de halving

Bitcoin se află acum la 8 zile de evenimentul de halving, programat să aibă loc pe 20 aprilie.

După o zi agitată pentru Bitcoin, când moneda nu a reușit să mențină nivelul de 69.000 de dolari din cauza anunțului raportului fierbinte CPI, BTC se tranzacționează acum peste nivelul de 70.000 de dolari.

Pretul Bitcoin
Pretul Bitcoin

În momentul redactării acestui articol, BTC a crescut cu peste 5% în ultimele șapte zile conform CoinMarketCap.

Exit mobile version