3 evenimente importante din iulie care pot afecta profund activele digitale

Datele despre inflație, creșterea ratelor dobânzilor și estimarea produsului intern brut al Statelor Unite pot afecta traiectoria pieței

3 evenimenite macroeconomice din iulie care pot afecta profund activele digitale

Luna aceasta, comunitatea crypto se va confrunta cu trei evenimente cheie care ar putea afecta profund traiectoria pieței și mediul macroeconomic mai larg din Statele Unite.

Indicele lunar al prețurilor de consum (IPC) și datele despre inflație vor fi publicate pe 13 iulie. În perioada 26-27 iulie, se va lua o decizie cu privire la creșterea în continuare a ratelor dobânzilor, în timp ce pe 28 iulie, estimarea produsului intern brut (PIB) al Statelor Unite pentru trimestrul 2 ne va spune dacă țara se află într-o recesiune tehnică.

13 iulie: Indicele lunar al prețurilor de consum (IPC)

IPC este unul dintre reperele pentru calcularea inflației, măsurând variația medie a prețurilor de consum pe baza unui coș reprezentativ de bunuri și servicii de uz casnic.

O creștere continuă a inflației ar putea avea un impact asupra cererii de criptomonede, deoarece consumatorii ar trebui să cheltuiască mai mult pentru a supraviețui.

Este interesant de remarcat faptul că, în timp ce Bitcoin a fost creat într-o perioadă de inflație ridicată după criza financiară globală din 2008 și prezentat ca o acoperire împotriva inflației din cauza ofertei fixe și a penuriei sale, în ultimii ani, criptomoneda a înregistrat o performanță în concordanță cu stocurile tehnologice tradiționale, acestea fiind mai puțin rezistente la inflație.

Următoarea publicație a IPC este programată pentru 13 iulie, de către Biroul de Statistică a Muncii din Statele Unite.

Actualul consens cu privire la rata inflației din iunie, sau IPC, este de 8,7%, puțin mai mare decât cel de 8,6% din luna mai, potrivit Trading Economics.

26-27 iulie: Creșterea ratelor dobânzilor

După o creștere de 75 de puncte de bază a ratei în iunie, una dintre cele mai semnificative creșteri lunare din ultimii 28 de ani, sunt așteptate noi creșteri ale ratei după reuniunea Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) de la sfârșitul acestei luni.

Creșterile ratelor dobânzilor sunt unul dintre instrumentele principale folosite de Rezerva Federală și de Banca Centrală a SUA pentru a gestiona inflația prin încetinirea economiei. Creșterea ratelor dobânzilor duce la creșteri ale costurilor îndatorării, ceea ce poate descuraja cheltuielile și împrumuturile pentru consumatori și întreprinderi.

În această lună, se așteaptă ca FOMC să decidă dacă crește ratele cu 50 sau 75 de puncte de bază.

Iulie 28: Estimarea produsului intern brut

Pe 28 iulie, U.S. Bureau of Economic Analysis (BEA) va publica estimări pentru PIB-ul Statelor Unite pentru al doilea trimestru al anului 2022.

După ce a înregistrat o scădere a PIB-ului cu -1,6% în T1 2022, monitorul GDPNow al Rezervei Federale din Atlanta se așteaptă acum la o scădere de -2,1% a creșterii PIB-ului pentru T2 2022.

Un al doilea trimestru consecutiv de scădere a PIB-ului ar plasa Statele Unite într-o „recesiune tehnică”.

Majoritatea economiștilor prezic că următoarea recesiune va începe în 2023
Majoritatea economiștilor prezic că următoarea recesiune va începe în 2023 | Financial Times

În cazul în care economia Statelor Unite va fi etichetată oficial drept recesiune, care este de așteptat să înceapă în 2023, Bitcoin se va confrunta cu prima sa recesiune completă și este probabil să înregistreze o scădere continuă alături de stocurile tehnologice.

Exit mobile version