62% dintre companiile din Fortune 100 adoptă inițiative legate de crypto și blockchain

Investițiile în 80 de startup-uri depășesc suma de 8 miliarde de dolari, NFT-urile constituind 11% din proiectele de web3 și blockchain

Peste jumătate dintre companiile Fortune 100 s-au implicat în inițiative legate de criptomonede și tehnologia blockchain încă de la începutul anului 2020, un trend care s-a accelerat în 2022, cu 62% dintre aceste companii fiind implicate în astfel de activități, conform unui nou raport realizat de Coinbase.

Raportul evidențiază o creștere a inițiativelor crypto lansate public de aceste companii, ajungând la 70% în T2 2023, cel mai mare procent înregistrat începând cu T1 2020.

62% dintre companiile din Fortune 100 adoptă inițiative legate de crypto și blockchain

,,Companiile inovează și investesc în aceste tehnologii deoarece recunosc necesitatea de a actualiza sistemul financiar global vechi de un secol. Blockchain poate fi o soluție fundamentală, iar lipsa de progres va însemna pierderea terenului în această economie globală”, a menționat Coinbase în raport.

Acest trend indică o recunoaștere în creștere a potențialului pe care tehnologia blockchain îl are pentru diverse industrii. Companiile exploatează blockchain pentru transparența, securitatea și eficiența sa, în special în sectoare precum lanțul de aprovizionare, finanțe și sănătate.

Cu toate acestea, incertitudinea legislativă și lipsa unor reguli clare pentru crypto și tehnologia blockchain rămân obstacole semnificative, 87% dintre executivii chestionați afirmând că regulile clare sunt vitale pentru ca Statele Unite să-și mențină poziția de lider în sistemul financiar global.

Din 2017, companiile Fortune 100 au realizat 109 investiții private de capital de risc în 80 de startup-uri blockchain și crypto, contribuind la runde de finanțare de peste 8 miliarde de dolari.

Citi Ventures, Google Ventures, Microsoft Ventures și Goldman Sachs se află în fruntea grupului, efectuând la fel de multe investiții private în crypto ca toate celelalte companii Fortune 100 la un loc.

Raportul indică faptul că, deși tokenurile non-fungibile (NFT) s-ar putea să nu fie principalul obiectiv al multor proiecte ale companiilor Fortune 100, acestea stimulează o creștere a inițiativelor web3 din sectorul de retail, diversificând participarea dincolo de serviciile tehnologice și financiare și oferind o cale către rentabilitatea investițiilor.

Companiile Fortune 100 au câștigat în total aproximativ 10,3 milioane de dolari din venituri de regalii provenite din 99.347 de tranzacții cu 14.354 de consumatori distincți, NFT-urile reprezentând 11% din investițiile lor în web3 și blockchain, iar serviciile financiare reprezentând 24%.

Exit mobile version