75% din Bitcoinul aflat în circulație s-a tranzacționat la mai puțin de 10.800 de dolari

Trei sperturi din Bitcoinul aflat în circulație a fost cumpărat sau vândut la cote mai mici de 10.800 de dolari, în ultimele nouă luni

Bitcoinul aflat în circulație bitcoin cash

Foto: Alesia Kozik / Pexels.com

Aproape 75% din Bitcoinul aflat în circulație, în momentul de față, a fost tranzacționat la mai puțin de 10.800 de dolari, ceea ce arată că investitorii în principala criptomonedă au început să păstreze pe termen lung.

Potrivit unei analize realizate de Glassnode, 25,43%  din Bitcoinul aflat în circulație a fost tranzacționat la prețuri cuprinse între 10.800 și 58.800 de dolari.

Cu Bitcoin care se tranzacționa acum șase luni la 10.800 de dolari, datele furnizate de analiză sugerează că unul din patru Bitcoini aflați în circulație „a schimbat stăpânul” între trimestrul al doilea din 2020 și primul trimestru din 2021.

Raportul înaintat de Glassnode mai arată că numărul de investitori care mizează pe majorarea accelerată a valorii Bitcoin este în creștere. În aceste condiții sunt și foarte multe monede virtuale din categoria Bitcoin care au rămas în stare latentă de la începutul acestui ciclu de piață, care este clasificat de Glassnode ca fiind unul de deținători pe termen lung (DTL).

Compania se referă aici la monede digitale care nu au mai fost mișcate în sistem de cel puțin 155 de zile.

Ca o consecință, numărul de monede care intră sub clasificarea de „cantitate nelichidă” a crescut foarte mult în 2021.

Bitcoinul aflat în circulație, tot mai puțin

Indexul de Schimbare a Cantității Nelichide la 30 de zile arată că tot  mai multe criptomonede Bitcoin trec de la starea de lichidă sau gata de tranzacționare către cea de nelichidă reprezentând aici monede de tip HODL (trad. def. – denumirea alterată pentru cei care aleg să investească pe termen lung anumite active, adică să le cumpere și apoi să le păstreze luni sau ani de zile).

Raportul a mai observat că ratele de acumulare au ajuns să depășească 130.000 de Bitcoin pe lună și să se mențină deasupra acestui prag de-a lungul ciclului de forțare a majorării prețului pe Bitcoin.

De asemenea, o altă concluzie care a fost trasă în cadrul studiului este că investitorii de sezon fac din nou profituri uriașe la o rată comparabilă cu cea din 2020 după creșterea de încasări ale profiturilor din perioada noiembrie și ianuarie.

„Mesajul pe care trebuie să-l înțelegem din acțiunile avute în aceste ultime luni este că investitorii și traderii au continuat să cumpere Bitcoin, chiar și pe perioada în care acesta înregistra creșteri masive”, spun cei de la Glassnode.

Bitcoin achiziționat și păstrat pe termen lung

Datele care analizează valul de investitori și traderi care dețin Bitcoin au arătat o creștere record a tranzacțiilor care sunt destinate pentru termen lung, dar și pentru termen scurt, mai ales în condițiile de piață actuale.

Potrivit Unchained Capital’s Hodlwaves, două treimi din cantitatea de Bitcoin au schimbat proprietarul, în ultimele șase luni, iar aproape jumătate din acestea (adică o treime) s-au mișcat în perioada ianuarie-februarie.

Aproximativ 5% din cantitatea de Bitcoin a fost activă în ultimele șapte zile.

Traderii mizează pe un Bitcoin la 80.000 de dolari în aprilie

Mulți dintre traderii de Bitcoin mizează pe creșterea prețului criptomonedei, astfel că datele studiului Glassnode mai arată că mulți dintre aceștia au contracte de optiuni pentru luna aprilie la cote de 80.000 de dolari. Sunt și unii traderi care mizează pe un Bitcoin care să ajungă la o cotă de 120.000 de dolari.

Pe de altă parte, există și o categorie a investitorilor care consideră că Bitcoin va ajunge în aprilie înapoi la 40.000 de dolari.

De asemenea, trabuie să clatificăm faptul că multe dintre aceste contracte de opțiuni nu pot fi pariuri speculative, ci o acoperire a viitoarelor poziții sau marje. Este posibil ca traderii să nu se aștepte la un preț de 80.000 de dolari. În schimb, ei pot paria pe prețul Bitcoin în creștere și, ca urmare, prețul contractului de opțiuni va crește.

Un contract de opțiuni este un drept, dar nu o obligație, de a cumpăra un activ la un anumit preț. Acest drept este achiziționat la o primă, care se pierde indiferent de mișcarea prețului.

Undeva la aproape 450 de contracte de optiuni au fost achiziționate pentru Bitcoin la o valoare de 80.000 de dolari. Traderii sunt obligați, în acest caz, să plătească 1.000 de dolari pentru un contract de opțiuni în care Bitcoin va ajunge la 80.000 de dolari. Prețul este cu 300 de dolari mai mare per contract față de acum câteva zile.

Exit mobile version