,,77 Years Back” unește lumea filmului cu tehnologia blockchain, îmbinând arta cu NFT-urile

Primul documentar independent românesc lansat ca un proiect NFT

Un nou proiect a apărut în spațiul crypto, ,,77 Years Back” (77 de ani în urmă), primul documentar independent românesc lansat ca un proiect NFT.

Documentarul se învârte în jurul călătoriei lui Victor Stroie, un bărbat de 78 de ani care călătorește 800km din Oltenia, România, spre nordul Basarabiei. Scopul călătoriei sale este să se reconecteze cu locul său de naștere, o conexiune pierdută când a fost forțat să fugă în timpul războiului, tăindu-și legăturile timp de 77 de ani.

,,77 Years Back'' unește lumea filmului cu tehnologia blockchain, îmbinând arta cu NFT-urile

Proiectul a ajuns la etapele de post-producție datorită sprijinului susținătorilor timpurii. Fondurile strânse au fost folosite pentru plata echipei de post-producție și pentru obținerea accesului la studiouri de editare, sunet și colorizare de înalt standard.

Acum, echipa din spatele ,,77 Years Back” caută contribuții financiare suplimentare prin vânzarea de NFT-uri. Scopul este de a trimite acest documentar la cele mai mari festivaluri de film din lume, multe dintre acestea necesitând taxe de înscriere.

Creatorii cred că povestea lui Victor poate rezona cu mulți, mai ales într-o lume din ce în ce mai divizată. Filmul servește ca un reminder al rădăcinilor noastre și al importanței de a înțelege trecutul pentru a ne cunoaște mai bine pe noi înșine. Este o poveste de speranță, arătând că, chiar și în fața adversității, există o șansă pentru împlinire și conexiune.

Colecția constă în 77 de NFT-uri, lansate pe blockchain-ul MultiversX, pe platforma de lansare ICI. Fiecare NFT costă 1.77 EGLD.

Colecția include 70 de NFT-uri ,,comun” și 7 NFT-uri ,,rare”, oferind diverse avantaje colecționarilor. Aceste beneficii variază de la proiecții speciale de film la filmări exclusive din culise și mesaje personalizate de mulțumire din partea realizatorului de film și a lui Victor însuși.

NFT-urile vor fi alocate în mod aleatoriu. Pentru fiecare nouă tranzacție pe piața secundară, echipa va reține 7,7% drepturi de autor din partea vânzătorului, asigurând suport continuu pentru proiect.

,,77 Years Back” reprezintă o intersecție a tehnologiei blockchain și a producției de film independente. Acesta evidențiază potențialul NFT-urilor în susținerea creatorilor independenți și aducerea de narative în prim plan.

Exit mobile version