Ai $93 de milioane? Ai putea ridica prețul Bitcoin cu 1%

Overearth | shutterstock

Investițiile largi în Bitcoin sunt capabile să-i miște semnificativ prețul

Crypto-moneda principală s-a dublat în capitalizare anul acesta, mulțumită investitorilor instituționali și de retail care aruncă cu bani în Bitcoin. Jucătorii semnificativi sunt Tesla, care a achiziționat BTC în valoare de $1,5 miliarde – cu o lună în urmă; și MicroStrategy – firma americană de date analitice, care nu ratează nicio ocazie de a investi cash din bilanț – în Bitcoin.

Strategii JP Morgan Chase & Co. au estimat faptul că instituțiile investesc în BTC cu 20% mai mult în acest prim sfert al anului, față de investițiile pe care le făceau în Q4 2020 – în timp ce investitorii ocazionali au crescut investițiile cu 90%.

Această valoare, pe care Bitcoin o înghite, influențează prețul activului digital mult mai mult decât dacă suma ar fi fost investită într-o altă clasă de active, precum aurul sau petrolul.

Bitcoin este foarte sensibil la creșterea cererii pentru dolari – strategii Bank of America

Estimăm că un inflow pozitiv în Bitcoin de numai $93 de milioane ar rezulta într-o apreciere a prețului cu 1%; Aceeași creștere procentuală ar avea nevoie de 2 miliarde în cazul aurului – o sumă de 20 de ori mai mare

În contrast, o analiză asemănătoare pentru dobânzile pe 10 de ani – arată că un inflow de miliarde de dolari nu ar avea niciun efect – lucru care indică stabilitatea și mărimea piețelor Trezoreriei SUA.

Ai $93 de milioane? Ai putea ridica prețul Bitcoin cu 1%
Rata dobânzilor pe 10 ani | tradingview

Crypto-monedele câștigă credibilitate ca și clasă de active, în timp ce piața dezvoltă produse robuste și derivate pentru instituțiile care intră în crypto și apreciază prețul. Bitcoin este văzut de unii ca o alternativă îmbunătățită a aurului digital sau un potențial refugiu față de inflație – din cauza supply-ului limitat.

Există totuși și oameni care se opun acestor idei: mulți alți investitori consideră că BTC se află într-o bulă speculativă și își exprimă îngrijorarea față de consumul de energie pe care mineritul îl necesită. BofA evidențiază faptul că 95% din cantitatea totală de BTC este deținută de primele 2,4% din adrese, ordonate descrescător după balanță.

Consultanții băncii au concluzionat că Bitcoin nu este suficient de practic pentru a putea funcționa ca un mecanism de plăți sau de investiții.

Suma de bani necesară pentru a crește prețul cu 1% | Bank of America

Mișcările prețului într-o piață volatilă și ilichidă ca Bitcoin – poate depinde de condițiile de piață de moment.

Deși prețul BTC este dictat de un sentiment speculativ, mișcările bruște ale pieței pot fi explicate de lipsa lichidității în ambele direcții, la momentul respectiv – Jeffrey Halley, strateg senior Oanda, într-un e-mail pentru bloomberg

Un alt factor care influențează creșterea prețului vine din cauză că cele mai mari adrese nu vând crypto-moneda, potrivit unui studiu întocmit de BofA. Aceștia au mai adăugat faptul că „balenele” sau instituțiile mari continuă să cumpere BTC, în loc să-l vândă:

Uitându-ne peste registrele digitale ale blockchainului, observăm că cele mai mari adrese n-au vândut Bitcoin aproape deloc, încă de când a început pandemia

Bank of America a conchis:

Ce a cauzat creșteri accentuate în preț pentru Bitcoin – în ultimii ani, îndeosebi în 2020?

Răspunsul simplu: migrarea capitalului dintr-o parte în alta

Exit mobile version