a16z lansează un fond de 600 de milioane de dolari axat pe jocuri Metaverse

Decizia a16z marchează investiții în sumă de 3 miliarde de dolari în proiecte de jocuri metaverse Web3 timp de o lună

a16z lansează un fond de 600 de milioane de dolari axat pe jocuri Metaverse

AdobeStock

Fondul numit ‘’Games Find One’’ va investi în studiouri de jocuri, aplicații pentru consumatori și furnizori de infrastructură pentru jocuri, a16z afirmând că industria a „soluționat multe dintre problemele” necesare pentru a crea un metavers.

A16z nu este o firmă cripto nativă, dar a devenit unul dintre cele mai mari nume din spațiu. Vara trecută, firma a alocat 2,2 miliarde de dolari pentru al treilea fond cripto, care a fost cel mai mare fond cripto din istorie, până când Paradigm și-a lansat mega fondul de 2,5 miliarde de dolari în noiembrie.

‘’Jocurile vor continua să aibă un rol esențial în modul în care oamenii socializează, joacă și lucrează, iar fondul va investi în studiouri de jocuri, experiențe de joc, clienți și infrastructură’’, a spus a16z.

Decizia a16z marchează investiții în sumă de 3 miliarde de dolari în proiecte de jocuri metaverse Web3, realizate de la jumătatea lunii aprilie de către fondurile de investiții si giganții din industria jocurilor.

Firma de risc White Star Capital a strâns 120 de milioane de dolari pentru propriul proiect DeFi și fondul axat pe jocuri, iar Framework Ventures a alocat 200 de milioane de dolari pentru proiecte de jocuri blockchain. 

Proiectele Metaverse câștigă, de asemenea, sume impresionante de la titanii din industria jocurilor. Astfel, Epic Games, creatorul popularului joc Fortnite, a strâns 2 miliarde de dolari pentru a crea un metavers cu finanțare de la Sony și Lego luna trecută.

Echipa de la a16z a subliniat veniturile de miliarde de dolari pe care jocuri de tip ‘’open world’’ precum Minecraft le generează și care a păstrat o comunitate activă pe termen lung, funcționând mai mult ca o rețea socială. Minecraft este cel mai vândut joc din toate timpurile până în prezent, înregistrând o medie de 173 de milioane de jucători lunar în ultimele 30 de zile, în ciuda faptului că a fost lansat cu aproape 11 ani în urmă, conform statisticilor de pe platforma Active Player.

„Aceste jocuri de tip games as-a-service au devenit rețele sociale bogate, interactive, cu jucători ce leaga prietenii pe parcursul experienței în joc, care sunt la fel de semnificative ca și cele făcute în persoană”, a declarat a16z.

Acesta este primul fond creat de a16z dedicat exclusiv jocurilor, însă firma a mai susținut proiecte de succes legate de jocuri în trecut, inclusiv compania de realitate virtuală Oculus și dezvoltatorul de jocuri Zynga, declarând că investițiile „au solidificat convingerea noastra că jocurile necesită o concentrare specializată. ”

La începutul acestei luni, a16z a încheiat un parteneriat cu Coate, Greenfield One, Liberty City Ventures, Digital Currency Group și Dapper Ventures într-un fond de investiții numit „Ecosistem”, de 725 de milioane de dolari, pentru a sprijini dezvoltatorii care operează pe blockchain-ul Flow.

Printre investitorii importanți din industria jocurilor în fond se numără David Baszucki, fondatorul Roblox; Jason Citron, fondatorul Discord; Marc Merrill, co-fondator Riot Games; Mike Morhaime, co-fondatorul Blizzard; Aleks Larsen și Jeffrey Zirlin, co-fondatorii Sky Mavis; Kevin Lin, co-fondatorul Twitch; Mark Pincus, fondatorul Zynga; și Riccardo Zacconi, fondatorul King.

Exit mobile version