Expunerea la active digitale are un impact pozitiv asupra portofoliului de investiții

Studiul a concluzionat că declinul temporar al pieței crypto și volatilitatea - nu sunt suficiente pentru a diminua importanța crypto-monedelor în portofoliile de investiții

Jan_S | Adobe Stock

Diversificarea portofoliului de investiții prin expunerea la active digitale

S-a demonstrat că alocarea de fonduri pentru a investi în crypto-monede are un impact pozitiv asupra performanței portofoliilor de investiții diversificate.

Potrivit unui studiu realizat de un grup de gestionare al activelor digitale, Iconic Funds and Cryptology Asset Group, capacitatea investițiilor crypto de a influența pozitiv performanța portofoliilor – acoperă diverse modele de alocare a activelor.

Crypto-monedele au capacitatea de a îmbunătăți profitabilitatea portofoliilor de investiții, chiar dacă se remarcă prin caracterul foarte volatil al evoluției prețului, mai ales după recenta prăbușire a pieței, din luna Mai.

Studiul, intitulat Cryptocurrencies and the Sharpe Ratio of Traditional Investment Models, a examinat modificările profilului risc – rentabilitate al mai multor metode de alocare a portofoliului, datorită adăugării activelor digitale.

Raportul Sharpe arată cum se corelează randamentul portofoliului de investiții și riscul. Acest raport este interesant pentru investitorii care compară strategii de tranzacționare sau instrumente financiare.

Examinarea profilului risc – rentabilitate a fost efectuat prin măsurarea modificărilor care au avut loc asupra raportului Sharpe – anume: măsurarea randamentului excesiv, câștigat prin deținerea unui activ volatil.

Întrucât se presupune că activele digitale sunt o clasă de active necorelate, performanța risc – rentabilitate a portofoliilor ar trebui să se îmbunătățească odată cu adăugarea crypto-monedelor, în ciuda mișcărilor volatile ale prețului.

Presupunând o strategie de investiție pasivă, studiul a evidențiat schimbările în raportul Sharpe pentru portofoliile de investiții tradiționale, cu introducerea expunerii la piața crypto-monedelor, contra unui indice de referință fără investiții în crypto-monede.

Pentru a investiga impactul creșterii pozițiilor crypto pentru fiecare model de portofoliu, studiul a reechilibrat și alocarea crypto-monedelor pe o bază de 1%, 3% și 5%.

Crypto-monedele și raportul Sharpe al Modelelor Tradiționale de Investiții
Randamentul anualizat al investițiilor | Cryptocurrencies and the Sharpe Ratio of Traditional Investment Models

Detaliind concluziile, studiul a afirmat că acest raport constată că adăugarea crypto-monedelor la orice tip de portofoliu a avut un impact pozitiv asupra randamentului, precum și asupra profilului risc – recompensă, adăugând:

Această constatare este valabilă, în ciuda unei corecții semnificative pe piața crypto, la începutul anului 2021. În plus, adăugarea mai multor monede la portofoliul de investiții – a dus la randamente și mai profitabile

Conform documentului, rezultatele studiului din 2021 conferă, de asemenea, încredere concluziilor efectuate în cercetarea din 2020, în care s-a prezentat impactul pozitiv al investițiilor în crypto-monede, asupra portofoliului, în ciuda prăbușirii pieței din Martie 2020.

În Septembrie, un sondaj realizat de către echipa europeană de management al investițiilor, Nickel Digital Asset Management, a afirmat că 62% dintre investitorii instituționali globali fără expunere către active digitale – vor începe să ia cu asalt crypto-monedele în următoarele 12 luni.

Exit mobile version