Acuzații suplimentare de fraudă au fost depuse împotriva lui Gary Wang de la FTX și Caroline Ellison de la Alameda

Foștii asociați ai lui Sam Bankman-Fried sunt acuzați și de alte infracțiuni de către entități guvernamentale importante din SUA

Acuzații suplimentare de fraudă au fost depuse împotriva lui Gary Wang de la FTX și Caroline Ellison de la Alameda

Caroline Ellison, fosta CEO a Alameda Research, și Gary Wang, co-fondatorul FTX, și-au recunoscut vina pentru acuzațiile federale de fraudă și ajută Departamentul de Justiție să-l investigheze pe Sam Bankman-Fried, fostul CEO al FTX 

În 22 decembrie, procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York (SDNY), Damian Williams, a făcut anunțul, afirmând că este puțin probabil ca aceasta să fie ultima evoluție semnificativă a procesului.

După cum am menționat cu o săptămână în urmă, această investigație este încă activă și progresează rapid. Am mai spus că anunțul de săptămâna trecută nu va fi ultimul și permiteți-mi să fiu foarte clar că nici declarația de astăzi nu este ultima.

Anunț că SDNY a depus acuzații împotriva Caroline Ellison și Gary Wang în legătură cu rolul lor în fraudele care au contribuit la prăbușirea FTX. Atât doamna Ellison, cât și domnul Wang au pledat vinovați de aceste acuzații și ambii cooperează cu SDNY”, a adăugat el. 

Procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York (SDNY) Damian Williams
Procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York (SDNY) Damian Williams

Williams a emis, de asemenea, un avertisment puternic pentru oricine s-ar fi implicat într-o conduită greșită la FTX sau Alameda în declarație: 

„Acum este momentul să trecem înainte. Ne mișcăm repede, iar răbdarea noastră nu este veșnică.”

Cu toate acestea, având în vedere că Ellison ar fi fost văzută pe 5 decembrie la o cafenea nu departe de birourile procurorului american și ale FBI-ului din New York, unii ar putea să nu fie surprinși de pledoaria ei de vinovăție și de cooperarea cu SDNY. 

Gary de la FTX și Ellison de la Alameda se confruntă cu acuzații suplimentare de fraudă

Caroline Ellison, precum și Gary Wang au fost acuzați de noi fraude de către Comisia pentru Burse și Valori Mobiliare (SEC) din Statele Unite și Comisia pentru Comisia de Tranzacționare a Mărfurilor Futures (CFTC).

Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a depus anterior acuzații federale de fraudă împotriva celor două persoane pe 22 decembrie, iar acele acuzații au fost deja rezolvate, perechea pledând vinovată. Prin urmare, SEC și CFTC au depus acum noi acuzații în urma acestei acțiuni. 

Ellison și Wang au fost acuzați de implicarea lor într-un „plan multianual de fraudare a investitorilor de capital în FTX”, iar SEC investighează, de asemenea, dacă au fost încălcate legi suplimentare privind valorile mobiliare.

Manipularea de stabilizare a prețurilor

Prețul tokenului FTX (FTT), despre care se face referire ca un token crypto de vakoare mobiliară în document, ar fi fost manipulat de Ellison, sub conducerea fostului CEO FTX, Sam Bankman-Fried, pentru a promova obiectivul.

Schema menționată mai sus, care a avut loc între 2019 și 2022, a presupus achiziționarea de cantități mari de FTX de pe piața liberă pentru a crește prețul. În ceea ce privește acuzațiile CFTC, pe 13 decembrie s-au făcut modificări petiției sale de fraudă, care i-au identificat pe Ellison și Wang ca inculpați alături de Samuel Bankman-Fried, FTX Trading și Alameda Research.

În plângerea revizuită, Ellison este acum acuzată de „fraudă și denaturare materială în legătură cu vânzarea de bunuri legate de active digitale în comerțul interstatal”. Cât despre Wang, fostul director al FTX este acuzat de „fraudă care implică vânzarea de active digitale în comerțul interstatal”.

În ceea ce privește acțiunile care au determinat acuzațiile, atât SEC, cât și CFTC susțin că Wang a scris cod software pentru FTX, care a permis Alameda să redirecționeze fondurile clienților de la FTX, ceea ce i-a permis lui Ellison să sifoneze acele fonduri pentru activitățile de tranzacționare ale Alameda.

SBF extrădat

Sam Bankman-Fried, fostul CEO al FTX, ar fi ajuns în Statele Unite după ce a fost extrădat din Bahamas pe baza acuzațiilor de fraudă în criptomonede aduse de guvernul american. Procurorul SUA din Districtul de Sud din New York, Damian Williams, a semnat rechizitoriul în opt capete de judecată împotriva lui SBF.

Departamentul de Justiție, SEC și CFTC au depus plângeri împotriva SBF pentru inducerea în eroare a creditorilor și a investitorilor. Fostul miliardar cu criptomonede a fost arestat de poliția regală din Bahamas pe 12 decembrie, iar cererea sa de eliberare pe cauțiune a fost respinsă de un tribunal din Bahamas.

Exit mobile version