Aker, Norvegia – mută 100% din fonduri în Bitcoin

Seetee, noul braț de investiții al Aker, deținut de Kjell Inge Røkke, miliardarul norvegian, intră all-in în Bitcoin

Aker, Norvegia - mută 100% din fonduri în Bitcoin

Overearth | shutterstock

Aker ASA este o companie norvegiană cu implicare în diverse domenii: pescuitul peste ocean, construcții imobiliare și inginerie. Compania este listată la bursa norvegiană din Oslo iar acționarul majoritar este Kjell Inge Røkke, cu 66,66% din capital. Compania a fost fondată în 2014.

Firma din Norvegia mută fondurile în Bitcoin

Într-un anunț postat astăzi, firma de investiții Aker ASA a precizat că noua divizie – Seetee ASA – desprinsă din compania mamă, își va păstra în Bitcoin toate lichiditățile dedicate investițiilor. Mai mult decât atât – Seetee plănuiește să intre în industria minieră.

În primul rând, ne vom alătura comunității. Vom deveni holderi de Bitcoin și vom păstra crypto-moneda ca un activ principal al trezoreriei – a transmis Kjell Inge Røkke într-o scrisoare către acționarii companiei

Firma a realizat deja un parteneriat cu Blockstream, o companie canadiană care promovează și utilizează tehnologia blockchain. Parteneriatul vizează minarea de Bitcoin și investițiile în proiecte Bitcoin.

Nu e imposibil ca Bitcoin să meargă la zero. Dar are șanse să devină nucleul unei noi arhitecturi monetare. Dacă e să fie așa – atunci un Bitcoin ar putea valora milioane de dolari – a mai adăugat Røkke

 

Exit mobile version