Alameda Research a pierdut peste $500.000 pe zi timp de o lună după lansare

Alameda Research s-a confruntat cu pierderi financiare semnificative la scurt timp după lansarea sa în 2017, pierzând peste 500.000$ pe zi timp de o lună, datorită unor serii de trade-uri pierdute

Alameda Research lost over $500,000 per day for a month after its launch

Alameda Research lost over $500,000 per day for a month after its launch | Yahoo Finance

Acuzațiile recente ale autorului aclamat Michael Lewis aruncă o lumină nouă asupra obstacolelor inițiale întâmpinate de Alameda Research, o firmă de tranzacționare de criptomonede fondată de Sam Bankman-Fried.

În biografia sa intitulată „Going Infinite”, Lewis reamintește de zile de început ale Alameda, evidențiind o perioadă marcată de provocări financiare semnificative.

Bankman-Fried a reușit să strângă o sumă substanțială de aproape 170 de milioane de dolari de la comunitatea ,Effective Altruism’ – o rețea de indivizi dedicați cauzelor altruiste. Aceste fonduri au fost destinate investițiilor în piața crypto în plină expansiune, dar ineficace.

Strategia era de a exploata variațiile de preț între diferite piețe prin metode de tranzacționare de înaltă frecvență (HFT), cu scopul de a capitaliza pe diferențele de preț minore care apar în intervale mici de timp.

Cu toate acestea, călătoria inițială nu a fost la fel de lină cum se anticipa. Alameda s-a confruntat cu pierderi financiare semnificative la scurt timp după lansarea sa în 2017. O perioadă notabilă a văzut firma pierzând peste 500.000 de dolari în fiecare zi timp de o lună din cauza unei serii de trade-uri pierdute.

Scenariul a fost înrăutățit de gestionarea defectuoasă a fondurilor și algoritmii de tranzacționare eronați. De exemplu, un bot numit Modelbot a fost programat să tranzacționeze aproape 500 de tokenuri pe treizeci de platforme de tranzacționare crypto fără a face distincția între activele foarte lichide și tranzacționate rar, care au pus o presiune suplimentară asupra resurselor financiare ale firmei

Povestea a luat o întorsătură pozitivă cu angajarea lui Gary Wang și Nishad Singh, ambii directori la FTX. Expertiza lor în tranzacționare cuantitativă și acumenul managerial au îndrumat Alameda către o traiectorie financiară mai stabilă.

Sam Bankman-Fried, care a afirmat odată că fondul său de investiții în crypto îi aducea un milion de dolari pe zi, experimentează acum cealaltă parte a monedei. Pierderile financiare recente au condus la complicații legale, cu cauțiunea sa de 250 de milioane de dolari revocată în august.

Exit mobile version