Algorand devine sponsor oficial al Cupei Mondiale FIFA 2022

Algorand va ajuta FIFA în dezvoltarea „strategiei activelor digitale”

Algorand devine sponsor oficial al Cupei Mondiale FIFA 2022

AdobeStock

Rețeaua blockchain Algorand a încheiat un parteneriat cu FIFA, semnând un acord de sponsorizare și un parteneriat tehnologic, devenind astfel prima platformă oficială blockchain a asociației de fotbal.

Conform acordului anunțat luni, Algorand va fi un susținător regional nord-american și european pentru Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar, care va avea loc în noiembrie și decembrie.

Blockchain-ul va fi, de asemenea, sponsor oficial al Cupei Mondiale Feminine FIFA din Australia și Noua Zeelandă în 2023.

Algorand va ajuta FIFA în dezvoltarea „strategiei activelor digitale”, anunțul explicând tehnologia blockchain în contextul NFT-urilor. Prin urmare, este posibil ca rețeaua să ajute FIFA să își dezvolte propria colecție NFT. În plus, ca parte a parteneriatului, blockchain-ul va oferi o „soluție oficială de portofel susținută de blockchain”.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, și-a exprimat încântarea față de acest parteneriat, descriindu-l drept „angajamentul FIFA de a căuta în mod continuu căi inovatoare pentru creșterea sustenabilă a veniturilor, adăugând că așteaptă cu nerăbdare un „parteneriat lung și fructuos cu Algorand”.

Algorand este o altă companie cripto care sponsorizează Cupa Mondială FIFA, exchange-ul Crypto.com devenind platforma de tranzacționare oficială pentru Cupa Mondială 2022. Aceasta este o mișcare interesantă, deoarece Qatar a interzis utilizarea criptomonedelor, dar rezonabil dacă luăm în considerare numărul mare de spectatori internaționali.

Campionatul Mondial de Fotbal este cea mai importantă competiție fotbalistică disputată între echipele naționale de fotbal și unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale planetei. Cea mai recentă ediție a avut loc în Rusia, fiind urmărită de peste 3,2 miliarde de oameni. Aproximativ 1,1 miliarde de oameni au privit în direct finala de 90 de minute dintre Franța și Croația.

Fondat de criptograful Silvio Micali, câștigător al premiului Turing, blockchain-ul Algorand este tehnologia de alegere pentru peste 2.000 de organizații globale, guverne și aplicații DeFi. În special, rețeaua ajută organizațiile din finanțe, jocuri, muzică, arte și sport care caută să adopte capacitățile digitale Web3 ca o cale de accelerare a creșterii, incluziunii, transparenței și inovației într-un mod responsabil față de mediu.

„De la bun început, Algorand s-a concentrat pe construirea de tehnologii care promovează incluziunea, oportunitatea și transparența pentru toți. Acest parteneriat cu FIFA, cea mai recunoscută și distinsă organizație din sport la nivel global, va prezenta potențialul pe care îl are blockchain-ul Algorand de a transforma modul în care trăim cu toții jocul lumii” – a declarat Silvio Micali.

Prețul tokenului nativ ALGO a crescut cu 16% în ultimele 24 de ore, conform datelor de la CoinGecko.

Exit mobile version