China: Alibaba va interzice orice vânzare de produse legate de active digitale

Orice furnizor, care va pune în vânzare orice produs legat de minarea crypto-monedelor pe platformele Alibaba după 15 octombrie vor fi aplicate sancțiuni semnificative

China: Alibaba va interzice orice vânzare de produse legate de active digitale

Ascannio | Adobe Stock

Gigantul chinez de comerț electronic Alibaba este cea mai recentă companie care a încetat serviciile legate de crypto-monede ca răspuns la represiunea crypto din China.

Luni, 27 Septembrie, Alibaba a anunțat oficial că platforma sa va interzice vânzările de produse asociate mineritului de crypto-monede de pe 8 Octombrie.

Restricțiile impuse de Alibaba

În plus, va interzice utilizarea platformelor sale pentru a vinde crypto-monede ca Bitcoin, Ethereum, Litecoin, precum și alte monede.

Noile restricții implică, dar nu se limitează la hardware și software legate de minerit, precum și tutoriale, ghiduri și strategii relevante.

Orice furnizor care va continua să plaseze produse legate de minarea crypto-monedelor sau produse relevante pe platformele Alibaba după 15 Octombrie, va fi sancționat în conformitate cu reglementările actuale, a avertizat compania, într-o descriere detaliată a noilor restricții. Unele dintre penalitățile enumerate ar fi blocarea magazinelor, înghețarea și închiderea conturilor comerciantului pentru încercările de a eluda regulile prin listarea intenționată a produselor.

Compania a declarat că cele mai recente modificări ale politicii vin ca răspuns la problemele de conformitate în listarea produselor și gestionarea tranzacțiilor:

Membrii au responsabilitatea de a respecta reglementările. Vom urmări modificările politicii din fiecare țară și vom ajusta politicile noastre de control în consecință.

Măsura întreprinsă de Alibaba vine la scurt timp după ce guvernul chinez a anunțat o serie de noi măsuri de combatere a adoptării crypto-monedelor, interzicând toate tranzacțiile. Ca răspuns la reprimarea reînnoită a crypto-monedelor, exchange-urile mari precum Binance și Huobi și-au suspendat unele servicii în China continentală, în timp ce SparkPool, a doilea cel mai mare mining pool de Ethereum din lume, a anunțat suspendarea completă a operațiunilor.

Exit mobile version