America: Următorul primar al New York-ului vrea ca școlile să predea blockchain

America: Următorul primar al New York-ului vrea ca școlile să predea blockchain

Visual Generation | Adobe Stock

Eric Adams, noul primar ales al New York-ului, și-a reiterat poziția pro-crypto, spunând că școlile ar trebui să integreze în curriculă un curs dedicat blockchain-ului, cu scopul de a pregăti elevii să interacționeze cu activele digitale.

În timpul interviului din cadrul emisiunii State of the Union difuzat de CNN, Eric Adams a descris crypto-monedele drept o nouă modalitate de plată pentru bunuri și servicii, acceptată în întreaga lume.

Potrivit lui, școlile ar trebui să predea tehnologia, să predea acest nou mod de gândire introdus de tehnologia blockchain.

Primarul New York-ului a evidențiat, de asemenea, cunoașterea scăzută a acestui subiect în rândul tinerilor săi alegători declarând că într-un anumit moment în care vorbeam despre blockchain și Bitcoin, tinerii de pe stradă s-au oprit și m-au întrebat despre ce vorbesc.

De asemenea, el a făcut o aluzie la planurile sale de a stimula companiile din New York să accepte Bitcoin (BTC), dar și alte active digitale ca formă de plată, spunând că va pune accent pe modul corect de implementare. Primarul ales a adăugat că New York-ul trebuie să rămână un centru de inovare, adaptându-se continuu noilor tehnologii.

Pe rețelele de socializare, comentariile lui Adams au fost întâmpinate cu reacții mixte din partea comunității.

Utilizatorul de pe twitter Nima Abed, a susținut ideea conform căreia studiul crypto-monedelor ar trebui să fie încorporat în programa școlară, ceea ce va duce la echiparea noilor investitori cu o viziune proaspătă și cunoștințe suficiente, înainte de a aborda piețele de active digitale.

În același timp, s-au găsit și persoane care au criticat propunerea: InnocenceCapital a declarat că activele digitale nu sunt nimic mai mult decât niște jocuri speculative. Potrivit acestuia, școlile ar trebui în primul rând să se concentreze pe predarea cu succes a matematicii, istoriei, științei, limbii și a conceptelor financiare de bază.

Citând criticile recente la adresa lui Eric Adams, aduse de către economistul de la Harvard Jason Furman, utilizatorul OnlyAPrimate, a menționat că intențiile reale ale primarului sunt subiective, având în vedere faptul că acesta urmează să primească primele trei salarii sub formă de Bitcoin.

Deși îmi place acest primar, nu cred că este corect să promoveze o anumită crypto-monedă, chiar înainte de a fi plătit cu aceasta

Planul politic al viitorului primar include transformarea orașului într-un crypto hub al Statelor Unite. Într-un alt interviu de miercuri, acordat pentru Bloomberg Radio, el și-a exprimat intenția de a crea o monedă criptografică a orașului New York, similară cu MiamiCoin.

Cu toate acestea, New York nu ar fi primul oraș din Statele Unite ce va implementa un program de studii ce include studiul tehnologiei blockchain. În luna Martie a acestui an, Camera Reprezentanților din Georgia a adoptat un proiect de lege, prin care cere oficialilor din domeniul educației de stat să elaboreze un program de educație financiară pentru liceeni, care va include și studiul crypto-monedelor.

Exit mobile version