Analiștii prevăd un viitor strălucit pentru Ethereum, după trecerea la sistemul Proof-of-Stake

Ethereum, ecosistemul care găzduiește a doua cea mai mare criptomonedă a lumii, ar putea schimba din nou regulile jocului.

Foto: Pixabay

Analiștii și experții cred că moneda digitală Ether (ETH) va beneficia de pe urma trecerii Ethereum la sistemul Proof-of-Stake (PoS), care va reduce cu până la 99% consumul de energie în blockchain. Mișcarea va elimina o mare parte din problemele etice pe care le au investitorii preocupați de conservarea mediului și ar putea atrage în ecosistem companiile dornice să găsească modalități prin care să își reducă amprenta de carbon.

„Sunt foarte fericit că una dintre cele mai mari probleme ale blockchain-ului (n.e. – consumul mare de energie) va dispărea când metoda Proof-of-Stake va fi finalizată”, a declarat Vitalik Buterin, părintele Ethereum.

Potrivit unei note trimise către clienți de analiștii Mike McGlone și Jamie Douglas Coutts, de la Bloomberg Intelligence, criptomoneda ETH ar putea fi subevaluată. Mai mult, Ether se transformă, potrivit celor doi, în „colateralul internetului”.

„Acest război sporește valoarea Bitcoin ca un activ de rezervă digital global, în timp ce Ethereum evoluează în colateralul internetului”, au scris analiștii.

McGlone crede că prețul ETH ar putea depăși în perioada următoare pragul de 6.000 de dolari.

Ethereum
Evoluția prețului Ether în ultimii 7 ani (Sursa: Statista)

Așteptări mari de la „The Merge”

Totodată, miliardarul Mark Cuban, un susținător al criptomonedelor, a declarat că este foarte optimist în ceea ce privește combinarea rețelelor PoW (Proof-of-Work) și PoS ale Ethereum în acest an. În acest moment lanțurile funcționează în paralel, iar cel nou se numește Beacon Chain. După acest eveniment, care va avea loc cel mai probabil în vară, blockchain-ul Ethereum va folosi, pentru verificarea tranzacțiilor, doar metoda Proof-of-Stake.

După „The Merge”, cum este numită etapa, analiștii estimează că investițiile instituțiilor în rețeaua Ethereum vor crește.

Deoarece după trecerea la metoda PoS minarea de Ether va deveni o activitate inutilă, numărul de criptomonede noi adăugate în rețea va scădea. Cuban crede că acest lucru ar putea duce la creșterea valorii ETH.

Mai mult, criptomoneda ar putea deveni, ca și Bitcoin, un refugiu sigur, o alternativă la aur.

Ethereum schimbă din nou regulile jocului

Cuban a declarat că deține Ether și NFT-uri bazate pe Ethereum, dar că nu a investit încă în Beacon Chain. Mai mult, miliardarul a spus că are participații în companii care folosesc blockchain-ul. El iubește acest ecosistem în primul rând datorită contractelor inteligente, colecții de cod în blockchain care execută înțelegeri.

„Ceea ce a schimbat totul au fost contractele inteligente. Acestea au venit și au creat finanțele descentralizate și NFT-urile. Acestea au schimbat jocul. Asta m-a entuziasmat”, a declarat investitorul anul trecut.

Unii experți cred chiar că trecerea Ethereum la sistemul PoS va „distruge” competitorii ecosistemului. Arthur Hayes, cofondator al BitMEX, crede și el că „The Merge” va schimba regulile jocului.

„Când praful se va așeza la sfârșitul anului, cred că ETH se va tranzacționa mai sus de nivelul de 10.000 de dolari”, a scris el.

Alți experți sunt și mai optimiști. Ark Invest estimează că Ethereum va depăși o capitalizare de 20.000 de miliarde de dolari în următorii 10 ani și că prețul unei criptomonede Ether ar putea ajunge la 170.000 – 180.000 de dolari.

Pentru trecerea la protocolul PoS sunt făcute presiuni și în ecosistemul Bitcoin. Miliardarul Chris Larsen și câteva organizații de mediu importante au lansat o campanie prin care speră să determine comunitatea să facă acest pas.

Exit mobile version