Andrew Tate a promovat Bitcoin ca modalitate de evaziune fiscală

Tate a recunoscut diferite activități ilegale, inclusiv fraudă și evaziune fiscală

Andrew Tate a promovat Bitcoin ca modalitate de evaziune fiscală

Povestea lui Andrew Tate a luat o altă întorsătură recent, odată cu apariția unui videoclip pe YouTube în care se presupune că el este văzut lăudându-se că folosește Bitcoin (BTC) pentru a ocoli taxele.

În videoclip, Tate mărturisește fără rușine o varietate de activități ilegale, inclusiv fraudă și evaziune fiscală. Clipurile au fost adunate în vederea examinării legale de către o personalitate proeminentă pe YouTube și avocat criminalist Bruce Rivers.

În videoclip, Tate își arată cu mândrie puloverul turcoaz în timp ce se laudă cu modul în care a manipulat lucrătorii sexuali și a evadat taxele folosind Bitcoin. Fostul kickboxer a câștigat până la 600.000 de dolari pe lună din afacerea sa înfloritoare cu camere web online.

Rivers a postat un videoclip în care Tate pare să explice cum să ocolească băncile tradiționale și să evite taxele folosind Chaturbate, o platformă de streaming live pentru adulți cu plăți în criptomonede pentru artiști.

„Un alt motiv pentru a folosi Chaturbate este că vă vor plăti în Bitcoin. Este uimitor pentru că, să încerci să duci bani de pe aceste site-uri la bancă fără să plătești o grămadă de taxe este de fapt foarte dificil. Să presupunem că generezi trei, patru mii de dolari. Bang! Primești Bitcoin în portofel, gata. Fără taxe… nimic din rahatul ăsta”, a declarat Tate într-un videoclip.

Cuvintele sale demonstrează un adevăr de netăgăduit pe care oficialii monetari internaționali au încercat să-l sublinieze – că, deși Bitcoin este un progres revoluționar al erei noastre, nu scutește utilizatorii de lege și orice formă de venit primită în BTC este impozabilă pentru majoritatea țărilor.

Internal Revenue Service (IRS) a clarificat recent că orice plată efectuată cu bitcoin (BTC) sau alte criptomonede este clasificată ca venit din muncă. IRS afirmă că remunerația poate lua mai multe forme, dar ceea ce contează este valoarea justă de piață a compensației respective.

Fără îndoială, este posibil ca Tate să se fi referit la activități din afara Statelor Unite; cu toate acestea, dubla cetățenie britanică-americană l-ar putea încă lăsa vulnerabil la impozitare.

Portofelul BTC al lui Andrew Tate a fost descoperit

Recent, site-ul de știri Protos a găsit un portofel Bitcoin aparținând lui Tate. Informațiile blockchain indică faptul că portofelul are 8 BTC în prezent și a primit peste 114 BTC (aproximativ 2,6 milioane USD) din august 2021. Fondurile au fost mutate în mod constant din cont în diferite tranzacții; o tranzacție pentru aproximativ 6,5 BTC efectuată pe 12 decembrie 2022 a fost deosebit de remarcabilă.

Adresa BTC a lui Andrew Tate
Adresa BTC a lui Andrew Tate

După cum a raportat Forbes, Tate locuiește în România din 2017. 

„România este foarte departe în urma altor țări” când vine vorba de adoptarea crypto și de crearea unui cadru legal pentru plățile bazate pe blockchain, a declarat Stefan Loredan pentru CoinDesk într-un interviu.

Loredan este avocat român și CEO al Onelink Solutions, o firmă de consultanță juridică. „Suntem atât de în urmă. Cred că se va întâmpla în următorii 10, 15 sau 20 de ani. Dar, deocamdată, nu există reglementări și nu există legi care să implice crypto”.

Exit mobile version