Anonymous acuză BAYC de promovarea numeroaselor subiecte controversate

Anonymous poate confirma „fără nicio îndoială” că BAYC promovează subiecte controversate

Anonymous acuză BAYC de promovarea mesajelor naziste

Anonymous acuză BAYC de promovarea mesajelor naziste

Grupul de „hacktiviști” Anonymous a lansat un videoclip care se adresează companiei de tehnologie blockchain Yuga Labs și clubului său social bazat pe NFT, Bored Ape Yacht Club (BAYC).

Declarația grupului a inclus o listă generală de acuzații cu privire la presupusa utilizare de către Yuga Labs a simbolismului ezoteric în arta BAYC – despre care Anonymous crede că arată sprijinul companiei pentru numeroase subiecte controversate, cum ar fi nazismul, rasismul, simianizarea și pedofilia.

Grupul de hacktiviști a susținut că, după cercetări amănunțite și interviuri cu figuri cheie, poate confirma „fără nicio îndoială” că Bored Ape Yacht Club (BAYC) și Yuga Labs sunt vinovate de ascunderea acestor simboluri ezoterice la vedere.

Grupul a făcut apel la investitori, parteneri și celebrități de profil precum Andreessen Horowitz, Mark Cuban, Dez Bryant, Tom Brady, Ben Simmons, Neymar Junior, Kevin Hart, Drake Bell, Shaquille O’Neal și mărci mari precum Lion. Tree, Adidas, Tiffany & Co, să vorbească și să adopte o poziție oficială cu privire la practicile nazismului, rasismului, simianizării și pedofiliei.

Yuga Labs neagă acuzațiile, dar în iunie a intentat un proces împotriva artistului conceptual Ryder Ripps, care a creat colecția RR/BAYC cu imagini aparent identice cu colecția originală BAYC.

Ripps însuși ridicase deja problema la începutul lunii august a asemănărilor ciudate dintre imaginile BAYC și iconografia nazistă. Astfel, Anonymous doar și-a extins ancheta, găsind alte zeci de cazuri suspecte.

Yuga Labs neagă acuzațiile

Cofondatorul Yuga Labs, Greg Solano, alias Gordon Goner, a susținut în iunie că o campanie de dezinformare împotriva Yuga Labs era în desfășurare.

Potrivit Solano, un grup de „prieteni evrei, turci, pakistanezi și cubanezi” sunt acuzați în mod fals că sunt naziști. El citează, de asemenea, o declarație a unui expert ADL (Anti-Defamation League) conform căreia astfel de acuzații nu sunt adevărate.

Potrivit lui Mark Pitcavage, de exemplu, craniul de maimuță BAYC citat de Ripps nu seamănă deloc cu Totenkopf nazist. Adică ar fi o asemănare banală între cranii, detectabilă în orice craniu.

Solano a numit acuzațiile „extrem de exagerate”, numind această campanie o adevărată teorie a conspirației.

Astfel, pe de o parte sunt cei care speculează cu privire la un fel de complot Yuga Labs care vizează promovarea nazismului, în timp ce pe de altă parte sunt cei care speculează cu o schemă care vizează discreditarea Yuga Labs și celebrele colecții Bored Ape Yacht Club NFT.

Creat pe 4chan în 2003, Anonymous este un grup internațional descentralizat de activiști, cunoscuți pentru planificarea atacurilor cibernetice împotriva instituțiilor guvernamentale, agențiilor, corporațiilor private și chiar a Bisericii Scientologiei.

Videoclipul a reușit să strângă un total de 37.000 de vizualizări la momentul redactării acestui articol. Anonymous are 316.000 de abonați pe Youtube.

Exit mobile version