Anonymous declară „război total” fondatorului Terra, Do Kwon

Grupul de hackeri și-a anunțat noua țintă - Do Kwon, fondatorul Terra

Anonymous declară "război total" fondatorului Terra, Do Kwon

Unsplash

Grupul de hackeri Anonymous s-a angajat să „asigure” că fondatorul Terra, Do Kwon, „va fi adus în fața justiției cât mai curând posibil”, pe fondul prăbușirii ecosistemului Terra.

Prăbușirea Terra a trimis unde de șoc pe tot globul. În timp ce Coreea de Sud investighează pe scară largă declinul brusc al proiectului crypto, Do Kwon trăiește ca un om liber și chiar a lansat un nou proiect. Acest lucru i-a înfuriat pe mulți, inclusiv pe grupul de hackeri Anonymous.

Un videoclip care se presupune că provine de la grupul de hackeri Anonymous a rearanjat o listă cu presupusele fapte greșite pe care le-a comis Do Kwon, inclusiv încasarea a 80 de milioane de dolari lunar înainte de colapsul Terra, precum și rolul său în prăbușirea monedei stabile Basis Cash.

„Do Kwon, dacă asculți, din păcate, nimic nu poate inversa prejudiciul pe care l-ai făcut. Singurul lucru pe care îl putem face în acest moment este să te tragem la răspundere și să ne asigurăm că vei fi adus în fața justiției cât mai curând posibil”.

Grupul de hackeri a spus că va investiga acțiunile lui Do Kwon de când a intrat în spațiul criptomonedelor, pentru a descoperi presupusele sale crime.

Anonymous a criticat, de asemenea, „tactica arogantă” a lui Do Kwon de a-și bate joc de rivali și de critici.

Creat pe 4chan în 2003, Anonymous este un grup internațional descentralizat de activiști, cunoscuți pentru planificarea atacurilor cibernetice împotriva instituțiilor guvernamentale, agențiilor, corporațiilor private și chiar a Bisericii Scientologiei.

Videoclipul a reușit să strângă un total de 67.000 de vizualizări la momentul redactării acestui articol. Anonymous are 289.000 de abonați pe Youtube.

Nu doar Anonymous îl investighează pe Do Kwon

Recent, instituția de presă sud-coreeană JTBC a raportat că o echipă de anchetă de la Procuratura Districtului de Sud din Seul a impus o interdicție de călătorie membrilor cheie ai echipei Terraform Labs. Interdicția a fost pusă în aplicare pentru a elimina posibilitatea ca oficialii cheie din cadrul companiei să fugă în străinătate pentru a evita investigațiile suplimentare.

Raportul a evidențiat, de asemenea, că CEO-ul Terraform Labs, Do Kwon, care este o figură cheie în anchetă, locuiește în prezent în Singapore, care se află în afara țării. Din acest motiv, acuzarea poate lua măsuri precum invalidarea pașaportului lui Kwon înainte de a lansa o anchetă mai cuprinzătoare asupra lui.

În mai, binecunoscuta echipă de investigare a criminalității financiare, cunoscută sub numele de „Grim Reapers of Yeouido”, a fost reînviată în Coreea de Sud pentru a investiga prăbușirea Terrei. Echipa, formată din diverși autorități de reglementare, se va concentra pe urmărirea penală a fraudelor și a schemelor de tranzacționare ilegală.

De asemenea, Terraform Labs a fost amendată cu 78 de milioane de dolari de către autoritatea fiscală de stat din Coreea de Sud pentru evaziune fiscală.

Exit mobile version