Apărarea lui Changpeng Zhao ripostează: CZ nu a fost informat despre tranzacțiile suspecte ale Binance

În urma știrilor că Departamentul Justiției dorește ca CZ să primească o pedeapsă de 3 ani de închisoare, apărarea acestuia respinge acuzațiile și susține că nu a fost informat despre tranzacțiile suspecte ale Binance.

Apărarea lui Changpeng Zhao ripostează: CZ nu a fost informat despre tranzacțiile suspecte ale Binance

Apărarea lui Changpeng Zhao ripostează: CZ nu a fost informat despre tranzacțiile suspecte ale Binance | Google

Puncte cheie

Mai devreme, a fost relatat faptul că procurorii americani doresc ca fondatorul Binance, Changpeng Zhao, să primească o pedeapsă de 3 ani de închisoare după ce a pledat vinovat pentru încălcarea legilor împotriva spălării de bani.

Conform acelorași surse, CZ urmează să fie condamnat pe 30 aprilie la Seattle.

Acum, noi rapoarte dezvăluie că apărarea lui CZ ripostează, menționând într-un nou dosar depus la tribunal că acesta nu a fost informat niciodată „în mod explicit” despre anumite tranzacții de pe Binance care erau suspecte și presupuse a fi legate de fonduri criminale.

Binance nu avea interdicție pentru utilizatorii din țările sancționate de SUA

Potrivit documentului depus la tribunal, cu toate că Probațiunea face referire la o conversație în care directorul de conformitate al Binance l-a avertizat pe CZ că existau utilizatori din țări sancționate pe platformă, realitatea este că Binance, ca o companie non-americană, nu avea interdicție să aibă utilizatori din țări sancționate de SUA pe platformă.

Rapoartele menționează, de asemenea, că acuzația privind sancțiunile pentru care compania a pledat vinovată este una nouă și restrânsă, aplicată pentru prima dată împotriva Binance. Aceasta susține că un motor de potrivire algoritmic încalcă legea SUA privind sancțiunile prin „asocierea aleatorie a utilizatorilor din țările sancționate cu utilizatorii din Statele Unite”.

Apărarea susține că Zhao nu prezintă niciun risc de recidivă și ar trebui condamnat la probațiune în loc de închisoare.

Dosarul DOJ a menționat că, deoarece Zhao nu a implementat un program AML eficient la exchange, actori iliciți l-au folosit în diverse moduri.

Inițial, CZ urma să fie condamnat la sfârșitul lunii februarie, dar audierea a fost amânată de comun acord până pe 30 aprilie. De când a apărut pentru prima dată în instanța federală din Seattle, Washington, în 2023, nu a putut să se întoarcă la Dubai, unde locuiește partenera sa și câțiva dintre copiii săi.

De asemenea, recent a fost nevoit să renunțe la controlul votului în entitatea locală din Dubai, pentru ca Binance să poată primi acolo o licență completă pentru criptomonede.

Exit mobile version