ApeCoin – noul token al colecției NFT Bored Ape Yacht Club

ApeCoin va fi distribuit gratuit tuturor deținătorilor de BAYC

AdobeStock

Bored Ape Yacht Club (BAYC) și-a dezvăluit oficial tokenul de guvernare ERC-20, numit ApeCoin, marcând o diversificare de la proiect „imagine de profil” (PFP) la „cultură, jocuri și comerț”, în sfera Web3.

Activul a fost dezvoltat și lansat de Organizația Autonomă Descentralizată (DAO) ApeCoin, o entitate separată de Yuga Labs.

O serie de exchange-uri proeminente, cum ar fi: Binance, FTX, Gemini și Coinbase, s-au angajat deja să listeze și să permită tranzacționarea publică a activului pe platformele lor.

Unii au profitat de euforia pieței în timpul lansării, investind în tokenuri cu nume similare, cum ar fi Ape Coin.dev. Proiectul a atins o capitalizare de piață de peste 1,5 milioane de dolari la un preț de 0,145 dolari. Ca răspuns, CoinMarketCap a afișat o etichetă roșie care avertizează că tokenul nu este afiliat cu proiectul oficial BAYC.

ApeCoin.dev : Evoluția prețului între 16 și 17 martie
Ape Coin.dev : Evoluția prețului între 16 și 17 martie | CoinMarketCap

Prețul mediu al colecției BAYC a crescut semnificativ în ultimele șapte zile, de la 76,11 ETH la 104 ETH.

BAYC: Evoluția prețului mediu în ultimele 7 zile | OpenSea

Prețul minim (floor price) a crescut, de asemenea, înainte de a scădea brusc la lansarea ApeCoin, de la 108,69 ETH la 92 ETH.

Deținătorii de Bored Ape Yacht club vor primi 10.000 de tokenuri ApeCoin

Fiecare proprietar al colecției Bored Ape Yacht Club va primi un stimulent suplimentar în valoare de 10.000 ApeCoin. În total, vor fi emise un miliard de tokenuri, acestea fiind distribuite și către alte entități.

Din oferta totală de 1 miliard de ApeCoin, 62% vor fi alocate ecosistemului Bored Ape Yacht Club, 14% vor merge către cei care au colaborat pentru a face posibilă lansarea, 9,75% către creatorii Yuga Labs, 8% direct către fondatorii Yuga Labs, în timp ce restul de 6,25% vor fi donate Fundației Jane Goodall, o organizație de caritate dedicată conservării habitatelor cimpanzeilor, potrivit site-ului ApeCoin DAO.

Deși tokenul este separat din punct de vedere tehnic de Yuga Labs, compania va adopta ApeCoin drept „tokenul principal pentru toate produsele și serviciile” pe care compania le va lansa în viitor. Printre acestea se evidențiază și un joc play-to-earn dezvoltat în colaborare cu nWay.

Tokenul va fi folosit și pentru viitorul joc play-to-earn Benji Bananas, un joc al companiei blockchain Animoca Brands.

De la lansarea sa în aprilie a anului trecut, Bored Ape Yacht club a devenit una dintre cele mai importante colecții NFT. Yuga Labs a achiziționat săptămâna trecută două dintre principalele proiecte NFT, CryptoPunks și Meebits, extinzându-și dominația pe piața în plină dezvoltare a NFT-urilor.

Exit mobile version