Apple va lansa funcția Tap to Pay. Ce beneficiu va avea industria activelor digitale de pe urma acesteia?

Utilizatorii Apple Pay vor putea, din punct de vedere tehnic, să folosească funcția Tap to Pay pentru a plăti cu ajutorul crypto-monedelor

Apple a anunțat planurile de a lansa Tap to Pay pentru iPhone, o nouă caracteristică care transformă efectiv smartphone-ul într-un dispozitiv POS pentru companii și comercianți. Deci, cum ar putea beneficia industria cripto?

Anunțul Apple explică că, datorită funcției Tap to Pay, comercianții care dețin iPhone pot să primească plăți contactless folosind dispozitivele mobile ca un dispozitiv POS datorită tehnologiei NFC.

Potrivit Apple, funcția Tap to Pay, care va fi lansată în curând, va extinde suportul pentru Apple Pay, carduri de credit și debit contactless și alte portofele digitale. În principiu, aceasta înseamnă că utilizatorii care folosesc cardul Coinbase, cardul Crypto.com sau un card de plată similar ar putea efectua plăți cu criptomonede folosind funcția Tap to Pay, cu excepția cazului în care Apple plasează o barieră directă împotriva criptomonedelor.

Tocmai am introdus Tap to Pay, o modalitate excelentă pentru milioane de întreprinderi mici de a accepta plăți contactless direct de pe iPhone. Este ușor, sigur și va apărea mai târziu în cursul anului

Tap to Pay, tot mai popular

În timp ce Apple a anunțat compania fintech irlandezo-americană Stripe ca fiind prima platformă care oferă Tap to Pay pe iPhone, compania a clarificat că mai multe platforme și aplicații de plată vor apărea în cursul acestui an.

În august 2021, exchange-ul major de criptomonede Coinbase s-a integrat cu Apple Pay și Google Pay, permițând utilizatorilor să achiziționeze active digitale pe platforma sa. Această mișcare a permis clienților din Statele Unite să achiziționeze criptomonede folosind carduri de debit și credit emise de bancă prin intermediul unor platforme de plăți obișnuite, cum ar fi Apple Pay.

În iunie 2021, Coinbase a lansat Coinbase Card, permițând utilizatorilor să cumpere cu criptomonede prin mai multe moduri:

Coinbase va converti automat toate crypto-monedele în dolari americani și va transfera fondurile pe cardul dvs. Coinbase pentru achiziții și retrageri de la bancomate

Coinbase Card
Coinbase Card

Urmând exemplul, exchange-ul Crypto.com a lansat o ofertă similară numită Crypto.com Visa Card, care poate fi adăugată la Apple Pay și la alte portofele digitale importante. Apple a spus în anunț:

Funcția Tap to Pay pe iPhone va funcționa cu carduri de credit și debit contactless de la rețelele de plată de top, inclusiv American Express, Discover, Mastercard și Visa

Având în vedere capacitatea Coinbase de a converti deținerile cripto ale unui utilizator în monede fiat, utilizatorii Apple Pay vor putea folosi funcția Tap to Pay pentru a efectua plăți cripto către companii și comercianți.

Deși Apple Pay, cel mai probabil, nu va permite achiziționarea directă de bunuri și servicii prin Bitcoin, acesta va converti deținerile cripto ale utilizatorului pentru a se potrivi cu suma în dolari solicitată de POS.

De asemenea, să nu uităm că în noiembrie 2021, CEO-ul Apple, Tim Cook, a dezvăluit că a investit în active digitale ca parte a unui portofoliu diversificat, subliniind totodată că nu există niciun plan imediat de a accepta criptomonede ca mijloc legal de plată pentru produsele Apple

Între timp, Cash App, un serviciu de plată dezvoltat de compania Block a lui Jack Dorsey, a anunțat compatibilitatea cu Lightning Network pentru transferurile BTC:

Lightning Network este acum disponibil în Cash App. Este cea mai rapidă și gratuită modalitate de a plăti pe oricine care folosește Bitcoin

Datorită acestei noi funcții, utilizatorii Cash App pot tranzacționa BTC extrem de rapid și economic. Compania a făcut acest serviciu disponibil peste tot în Statele Unite, cu excepția New York-ului.

Exit mobile version