Argo Blockchain a vândut mai mulți BTC decât a minat în iunie

În prezent, compania deține 1.935 BTC (aproximativ 40 de milioane de dolari)

AdobeStock

Argo Blockchain PLC, o companie minieră de Bitcoin listată la Bursa de Valori din Londra, a vândut 637 Bitcoin (BTC) la un preț mediu de 24.500 de dolari în iunie, ceea ce a adus veniturile totale din tranzacționarea Bitcoin la 15,6 milioane de dolari luna trecută, conform unei actualizări recente.

Argo a minat 179 BTC în iunie, o creștere de 55 BTC față de luna mai. Cu toate acestea „captura” din iunie reprezintă doar aproximativ 28% din toți Bitcoin vânduți de companie luna trecută.

„Pe tot parcursul anului 2022, compania a vândut o parte semnificativă din producția lunară de Bitcoin, reducându-și constant expunerea la împrumuturile garantate de BTC și consolidându-și bilanțul.

Compania este încrezătoare că deține suficientă lichiditate pentru a evita orice posibilă lichidare a împrumutului susținut de BTC, dacă prețul Bitcoin continuă să scadă” – se arată în actualizare.

În prezent, compania deține 1.953 BTC. La prețul actual, deținerile companiei valorează aproape 40 de milioane de dolari.

Argo avea un sold restant de 22 de milioane de dolari cu Galaxy Digital. Compania a semnat împrumutul de 30 de milioane de dolari garantat de Bitcoin în decembrie, conform raportului său anual de câștiguri.

În plus, la începutul acestui an, compania minieră a luat un împrumut suplimentar de 70 de milioane de dolari de la filială a New York Digital Investment Group (NYDIG). Fondurile sunt destinate să sporească capacitatea de producție a uzinei sale din Texas.

Marja de profit a Argo s-a redus la 50% în iunie, de la 55% în mai și 75% în aprilie. Compania a fost afectată de costurile mai mari ale energiei electrice la uzina sa din Helios, Texas, și de o scădere a prețului Bitcoin.

Minerii au vândut 30% din producția lor în 4 luni

Majoritatea minerilor au vândut Bitcoin, deoarece veniturile lor au scăzut odată cu declinul pieței crypto. Argo a declarat că a folosit instrumente derivate pentru a limita riscul de scădere începând cu al patrulea trimestru al anului trecut și a angajat un trader cu normă întreagă pentru a-și îmbunătăți „capacitățile în managementul riscului și al trezoreriei”.

În primele patru luni ale anului 2022, companiile miniere publice au vândut 30% din producția lor, potrivit unui raport al Arcane Research. În timp ce minerii publici de Bitcoin reprezintă doar 20% din rata de hash totală a rețelei, comportamentul lor reflectă adesea și sentimentele minerilor privați.

Minerii dețin un total de 800.000 de BTC, ceea ce îi face printre cele mai mari balene de pe piață. Dintre acestea, minerii publici dețin 46.000 de BTC, iar vânzarea lor frenetică ar putea provoca o scădere și mai mare a prețurilor.

Bitcoin vânduți de minerii publici | Arcane Research
Bitcoin vânduți de minerii publici | Arcane Research

Core Scientific, o companie minieră listată la Nasdaq, a vândut, de asemenea, 7.202 BTC la un preț mediu de  23.000 de dolari luna trecută, lăsând compania cu doar 1959 BTC.

Încasările vor fi direcționate către acoperirea costurilor serverelor, creșterea capacității de date și plata datoriilor, a spus Core Scientific.

Exit mobile version