Ark Invest a vândut 1,5 milioane de acțiuni Coinbase, pierzând peste 200 de milioane de dolari

Acțiunile Coinbase au scăzut cu aproximativ 21% marți, pe măsură ce au apărut rapoarte despre noile probleme legale

Ark Invest a vândut 1,5 milioane de acțiuni Coinbase, pierzând peste 200 de milioane de dolari

Ark Invest, firma de investiții condusă de Cathie Wood, a vândut marți peste 1,5 milioane de acțiuni Coinbase Global (COIN), conform buletinului informativ zilnic al companiei. 

Vânzarea implică cele trei fonduri tranzacționate la bursă ale companiei: Ark Innovations (ARKK), Next Generation Internet (ARKW) și Fintech Innovations (ARKF).

Ark Invest a cumpărat acțiuni Coinbase la un cost mediu de 254,65 de dolari, potrivit Unusual Whales. Aceasta înseamnă că Ark Invest a pierdut peste 200 de milioane de dolari în tranzacții cu Coinbase.

În mai, ARK Invest a cumpărat, de asemenea, 546.579 de acțiuni Coinbase, în valoare de aproape 29 de milioane de dolari, după ce prețul acțiunilor a scăzut, dar circumstanțele recente l-au forțat pe administratorul de active să-și vândă deținerile Coinbase. Cathie Wood a cumpărat și 750.000 de acțiuni COIN în ziua ofertei publice inițiale.

Ark Invest a fost al treilea cel mai mare acționar al companiei, deținând aproximativ 8,95 milioane de acțiuni, la sfârșitul lunii iunie, potrivit datelor compilate de Bloomberg. În mare parte, a cumpărat acțiuni ale platformei de la debutul său în 2021.

Ce ar fi putut declanșa vânzarea acțiunilor Coinbase de către Ark Invest?

Acțiunile Coinbase Global au scăzut cu aproximativ 21% marți. Compania se confruntă cu o investigație SEC pentru a stabili dacă a permis în mod necorespunzător americanilor să tranzacționeze active digitale care ar fi trebuit să fie înregistrate ca valori mobiliare.

COIN: Evoluția prețului
COIN: Evoluția prețului | TradingView

Săptămâna trecută, fostul manager de produs al exchange-ului a fost arestat. Se presupune că el a dezvăluit date confidențiale de listare a tokenurilor pe Coinbase și a oferit sfaturi fratelui său și unui prieten.

Coinbase a negat vehement acuzațiile, directorul juridic al companiei, Paul Grewal, declarând că „procesul riguros de diligență al exchange-ului– un proces pe care SEC l-a revizuit deja – ține valorile mobiliare în afara platformei noastre”.

Ark Investment Management a pierdut aproape jumătate din activele gestionate din decembrie, iar ETF-ul său emblematic Ark Innovation a scăzut cu aproape 50% în 2022, pe fondul temerilor că înăsprirea monetară globală va limita evaluările acțiunilor de creștere și va duce economia într-o recesiune.

Exit mobile version