Ark Invest își vinde acțiunile Paypal în favoarea Cash App, prietenoasă cu Bitcoin

Venmo are în prezent 70 de milioane de utilizatori, în timp ce Cash App are 44 de milioane de utilizatori

AdobeStock

Cathie Wood, fondatoarea companiei de investiții cripto Ark Invest, a renunțat la toate deținerile PayPal ale companiei și și-a exprimat mai multă încredere în creșterea pe termen lung a sistemului de plată al Cash App, care utilizează Bitcoin Lightning Network.

Wood a explicat motivul acestei alegeri la conferința Miami Bitcoin 2022, care s-a încheiat în 9 aprilie.

Lightning Network este o soluție de nivel 2 pentru Bitcoin,  concepută pentru a facilita tranzacții mai rapide și mai ieftine. Compania fintech PayPal operează aplicația de plată Venmo ca un concurent direct cu CashApp.

Ark Invest a vândut, părăsind în întregime PayPal, al cărui Venmo este un mare concurent al Cash App. Cash App este mai convingător, mai ales când vine vorba de Bitcoin.

Ark Invest a abordat o atitudine optimistă față de Cash App

Într-un interviu acordat vineri pentru CNBC, Wood a spus că a decis să renunțe la PayPal pentru Cash App, datorită abordării sale mai cuprinzătoare în ceea ce privește integrarea portofelelor cu active digitale. Deși Venmo a început să accepte Bitcoin (BTC), „a urmat doar ceea ce a făcut Cash App mai devreme”.

„Avem tendința de a paria pe cine credem că va fi câștigătorul. Am ales Block în locul PayPal, din motiv că ne-am consolidat portofoliile într-o perioadă de reducere a riscului”.

Wood a continuat spunând că încrederea companiei sale în Cash App provine din ceea ce consideră că este o creștere organică a utilizatorilor, mai degrabă decât din „abordarea de sus în jos” a lui Venmo.

Venmo are în prezent 70 de milioane de utilizatori și 850 de milioane de dolari în profit, în timp ce Cash App are 44 de milioane de utilizatori și 2,03 miliarde de dolari în profit în 2021. Contrastul puternic în capacitatea lor de a obține profituri nete ar putea fi un alt factor motivant pentru evaluarea de către Ark Invest a celor două branduri.

Întrucât Ark Invest a adoptat o atitudine optimistă față de Cash App, șeful său de produse Bitcoin, Miles Suter, a anunțat joi că utilizatorii americani vor putea să investească automat o parte din depozitele lor directe în Bitcoin.

Recent, Cash App a anunțat compatibilitatea cu Bitcoin Lightning Network pentru transferurile BTC. Acest lucru le permite utilizatorilor Cash App din Statele Unite să efectueze tranzacții cu BTC mai rapide. Lightning Labs, principalul dezvoltator al rețelei Lightning, a încheiat o rundă de finanțare de 70 de milioane de dolari săptămâna trecută.

Cathie Wood este o mare susținătoare a Bitcoin – ea crede că BTC va atinge o valoare de un milion de dolari până în 2030.

ETF-ul Ark Innovation (ARKK) administrat de Wood, a pierdut 34% de la începutul anului până astăzi.

ARK Innovation ETF (ARKK) vs. BTC/USD
ARK Innovation ETF (ARKK) vs. BTC/USD | TradingView
Exit mobile version