Artefactele Titanic vor fi tokenizate ca NFT folosind tehnologia blockchain

Artifact Labs va crea NFT-uri pentru cele 5.500 de artefacte recuperate de pe nava scufundată

Artefacte Titanic vor fi tokenizate ca NFT-uri utilizând tehnologia blockchain

Artefacte Titanic vor fi tokenizate ca NFT-uri utilizând tehnologia blockchain

Titanic, celebrul vas de croazieră care s-a scufundat în urmă cu peste 110 ani în Oceanul Atlantic de Nord, va fi tokenizat sub formă de tokenuri nefungibile (NFT-uri) și va fi împărtășit cu lumea datorită unui nou parteneriat care utilizează tehnologia blockchain.

RMS Titanic (RMST) împreună cu Venture Smart Financial Holdings, o companie cu sediul în Hong Kong și compania Web3 Artifact Labs s-au unit pentru a crea un ecosistem tokenizat în jurul navei iconice și a moștenirii sale. Parteneriatul își propune să deblocheze o varietate de caracteristici Web3 folosind tehnologia blockchain.

RMST are drepturi exclusive de a recupera artefacte din epava Titanicului, în timp ce Venture Smart Financial Holdings va fi responsabilă pentru structurarea tokenizării proprietății intelectuale legate de aceste artefacte.

Tokenurile sunt destinate să fie oferite investitorilor acreditați, deschizând noi oportunități pentru strângerea de capital conformă pentru a sprijini cercetarea, recuperarea, restaurarea, conservarea, expunerea și licențierea activelor RMST.

Conservarea digitală a Titanicului

Artifact Labs va crea NFT-uri pentru cele 5.500 de artefacte recuperate de pe nava scufundată, folosindu-și propriul sistem blockchain intern. Artefactele viitoare recuperate din câmpul mai larg de resturi de pe fundul Oceanului Atlantic de Nord vor fi, de asemenea, tokenizate sub formă de NFT-uri.

Aceste tokenuri vor oferi avantaje exclusive colecționarilor, inclusiv evenimente și expoziții VIP, seminarii despre istorie și alte experiențe exclusiviste. În plus, aceste NFT-uri vor oferi colecționarilor o metodă digitală de a interacționa cu conținutul RMST în afara expozițiilor fizice din Atlanta și Las Vegas.

Un comunicat recent a dezvăluit faptul că colecția viitoare de NFT-uri Titanic va fi formată dintr-un set extrem de exclusivist de obiecte de colecție digitale, creând un precedent pentru comunitatea Web3 a Titanicului.

Prezentarea Titanic DAO

În plus față de NFT-uri, Artifact Labs intenționează să creeze Titanic DAO, o organizație autonomă descentralizată care va permite membrilor să participe la diverse inițiative și propuneri pentru viitoarele expoziții ale Titanicului.

În plus, DAO va sprijini crearea de programe educaționale, conținut digital și documentare, cercetare, parteneriate și evenimente. Se așteaptă ca membrii DAO să aibă un cuvânt de spus în conservarea și expunerea artefactelor recuperate din epavă.

Într-o declarație, președintele RMST, Jessica Saunders, a subliniat că parteneriatul își propune să păstreze moștenirea Titanicului și a artefactelor sale prin valorificarea tehnologiei blockchain și a inovațiilor digitale, cum ar fi NFT-urile:

„În calitate de salvator legal fiind în posesia locului de accident al Titanicului, RMST își propune să păstreze artefactele pentru generațiile viitoare, în timp ce le face accesibile unui public mai larg. Trecerea în spațiul digital oferă o oportunitate de a ajunge la un public mai larg și de a crea programe de calitate care să educe și să inspire.”

Această încercare de tokenizare aduce un nou nivel de accesibilitate și proprietate comună la aceste artefacte prețioase. De asemenea, evidențiază potențialul tehnologiei blockchain de a revoluționa modul în care gândim despre conservarea artefactelor istorice și despre facilitarea accesului lor către o audiență mai largă.

Exit mobile version