AVAX scade cu 11% după unele acuzații că au intentat procese împotriva adversarilor

CEO-ul Avalanche a respins acuzațiile ca fiind: „teorii conspiraționale nefondate”

AVAX scade cu 11% după unele acuzații că au intentat procese împotriva adversarilor

Tokenul AVAX al blockchain-ului Avalanche a scăzut la începutul acestei săptămâni la cel mai mic preț din ultimele două luni, după ce pe un site de cercetare și denunțare, au apărut informații potrivit cărora Ava Labs – compania din spatele blockchain-ului Avalanche – a plătit avocați pentru a intenta procese împotriva concurenților.

Vineri, Crypto Leaks, un autoproclamat denunțător, a publicat un raport în care susținea că în urmă cu câțiva ani, compania Ava Labs cu sediul în New York, în timp ce lucra la dezvoltarea ecosistemului Avalanche, a încheiat o înțelegere cu firma de avocatură Roche Freedman pentru ca aceștia să colecteze informații confidențiale ale companiilor rivale și să intenteze procese împotriva lor, în schimbul unor mari cantități de monede digitale AVAX și acțiuni corporative ale companiei Ava Labs.

Potrivit raportului:

„Acest pact prevedea faptul că firma de avocatură Roche Freedman și liderul lor Kyle Roche trebuie să utilizeze instrumentele legale necesare pentru a ataca și dăuna organizațiilor și proiectelor cripto care ar putea concura într-un fel cu Ava Labs sau Avalanche. Ei fiind îndrumați să atace și personalitățile din industria cripto, în general, cu scopul de a atrage atenția autorităților de reglementare, cum ar fi SEC și CFTC.

AVAX a scăzut cu 20% de la 23 de dolari la 18 dolari de vineri – prețurile scăzând cu 11% doar în ultimele 24 de ore, conform datelor de la coinmarketcap. În momentul scrierii acestui articol, AVAX era singura criptomonedă cu o capitalizare de piață de cel puțin 1 miliard de dolari care a raportat o scădere procentuală de două cifre pentru perioada de 24 de ore. La momentul scrierii, Bitcoin, Ether și alte criptomonede majore au suportat pierderi de la 1% până la 5%.

Emin Gün Sirer, fondatorul și CEO-ul Ava Labs, a respins acuzațiile drept „prostii din teoria conspirației”.

„Cum ar putea cineva să creadă ceva atât de ridicol ca prostiile din teoria conspirației ale Cryptoleaks? Nu ne-am angaja niciodată în comportamentul ilegal, lipsit de etică și pur și simplu greșit revendicat în acest articol defaimator.”

Totuși, raportul a atras atenția marilor investitori din industrie, unii considerând raportul tulburător, în timp ce alții se întreabă cât adevăr conțin aceste acuzații.

Între timp, într-un tweet care deja a fost șters, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a numit raportul „șocant”, nefiind sigur de legitimitatea videoclipurilor publicate de Crypto Leaks. Zhao a spus că Binance a fost una din ținte, chiar dacă platforma de tranzacționare nu este un concurent direct al Avalanche.

Changpeng Zhao, fondatorul Binance a comentat situația după care a șters tweet-ul la scurt timp.
Changpeng Zhao, fondatorul Binance a comentat situația după care a șters tweet-ul la scurt timp.

Brad Garlinghouse, CEO al Ripple Labs, a scris luni pe Twitter că „nu l-a întâlnit sau nu a vorbit niciodată cu Kyle Roche”, contrar afirmației din articolul Crypto Leaks, conform căreia aceștia au avut o întâlnire în care Kyle și-a oferit serviciile pentru a ajuta Ripple.

Kyle Roche a oferit un răspuns detaliat și ferm la acuzații:

„Firma mea reprezintă Ava Labs din 2019. Spre deosebire de ceea ce este prezentat în recenta postare fără dovezi a Crypto Leaks, nu există și nu a existat niciodată un pact secret între firma mea și Ava Labs”.

Avalanche a devenit popular împreună cu alte blockchain-uri de nivel 1 anul trecut, datorită costurilor ridicate de tranzacție de pe blockchain-ul Ethereum. AVAX a crescut cu 3.300% în 2021, atingând un preț maxim de peste 140 de dolari.

De la lansarea sa în 2020, platforma de contracte inteligente Avalanche (Avax) a cunoscut o adopție spectaculoasă în rândul utilizatorilor. Această rețea își propune să îmbunătățească tehnologia blockchain, în special în ceea ce privește interoperabilitatea, scalabilitatea și gradul de utilizare.

Tokenul a atins apogeul odată cu creșterile generale a pieței din noiembrie, când Rezerva Federală din SUA și-a îndreptat atenția către controlul inflației și înăsprirea monetară. 

De atunci, capitalizarea de piață a criptomonedei a scăzut de la 3 trilioane de dolari la mai puțin de 1 trilion de dolari. Bitcoin, principala criptomonedă după valoarea de piață, a scăzut luni dimineața sub 20.000 de dolari, după ce a atins un record de 69.000 de dolari în noiembrie.

Exit mobile version